MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 (edited) Ma to je ono srpsko izmišljanje tople vode. Jedni Njujork ili London imaju glavne železničke stanice tik uz ili veoma blizu glavnih autobuskih/coach stanica, ali mi smo pametniji... Edited February 1, 2015 by MancMellow
Jimmy Kowalski Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Racionalno ponasanje nije nikakvo izmisljanje tople vode..
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 (edited) ovo je totalno iracionalno. Grad velicine Beograda da ima dve železničke stanice, gde će svi koji dolaze sa juga i kojima je poslednja stanica Beograd (verovatno većina) u slučaju presedanja morati da uzimaju taksi ili da idu gradskim prevozom. Tu ničeg racionalnog nema. Osim, kao što rekoh, ako ne misliš da smo mi racionalniji od skoro svih ostalih. U tom slučaju - jbg, ne znam šta da ti kažem. Da ne ispadne da imam nešto protiv NBG-a, nek bude glavna železnička gde je sad NBG stanica i tu takođe i autobuska i sve super. Ali, neee Edited February 1, 2015 by MancMellow
Anonymous Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 (edited) Otkad je NBG nedodjija? Okolna infrastruktura, povezanost sa mostovima je neporedivo bolja nego sto je sada situacija sa glavnom autobuskom. Pa upravo je poenta rasteretiti centar. Ovo sa premestanjem autobuske stanice nije dunulo naprednjacima juce i nema direktne veze za navodnim Beogradom, odavno je to u planu. Jednostavno, nema bolje lokacije od NBG-a. A pogotovo sto ce biti uz zeleznicku. Ta povrsina je duplo veca nego sto zauzimaju BAS i Lasta zajedno.. Ne mogu da verujem. Vidi, NBG je samo jedna od potencijalnih destinacija putnika koji dolaze u Beograd, imamo Zvezdaru, imamo Borču, Banovo Brdo da sad ne gnjavim dalje i svi će se oni nekako razići u raznim pravcima sa sadašnje autobuske stanice, a šta će da rade kad se nađu na pogrešnoj strani Save? Devet desetina će da krene preko mostova prema centru, šta će tamo da ih preveze? Edited February 1, 2015 by Anonymous
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Ne mogu da verujem. Vidi, NBG je samo jedna od potencijalnih destinacija putnika koji dolaze u Beograd, imamo Zvezdaru, imamo Borču, Banovo Brdo da sad ne gnjavim dalje i svi će se oni nekako razići u raznim pravcima sa sadašnje autobuske stanice, a šta će da rade kad se nađu na pogrešnoj strani Save? Devet desetina će da krene preko mostova prema centru, šta će tamo da ih preveze? Pa most na Adi. Koji će ih dovesti u samo srce...Senjaka. Ne stvarno, sa ovim gradom kao da se neko dobro zajebava.
Jimmy Kowalski Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 ovo je totalno iracionalno. Grad velicine Beograda da ima dve železničke stanice, gde će svi koji dolaze sa juga i kojima je poslednja stanica Beograd (verovatno većina) u slučaju presedanja morati da uzimaju taksi ili da idu gradskim prevozom. Tu ničeg racionalnog nema. Osim, kao što rekoh, ako ne misliš da smo mi racionalniji od skoro svih ostalih. U tom slučaju - jbg, ne znam šta da ti kažem. Da ne ispadne da imam nešto protiv NBG-a, nek bude glavna železnička gde je sad NBG stanica i tu takođe i autobuska i sve super. Ali, neee Svi koji dolaze u BG danas, vozom ili autobusom, za dalje uzimaju taxi ili gradski prevoz. Ne mogu da verujem. Vidi, NBG je samo jedna od potencijalnih destinacija putnika koji dolaze u Beograd, imamo Zvezdaru, imamo Borču, Banovo Brdo da sad ne gnjavim dalje i svi će se oni nekako razići u raznim pravcima sa sadašnje autobuske stanice, a šta će da rade kad se nađu na pogrešnoj strani Save? Devet desetina će da krene preko mostova prema centru, šta će tamo da ih preveze? Ni ja ne mogu da verujem. Onaj ko ide za Borcu, Zvezdaru, Banovo brdo... taj ce uzeti prevoz za tamo, sisao u centru (danas) ili sutra na NBG-u ili Prokopu ili bilo gde drugde. Dakle, opet ce se razici na razlicite strane..
Anonymous Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Ma to je ono srpsko izmišljanje tople vode. Jedni Njujork ili London imaju glavne železničke stanice tik uz ili veoma blizu glavnih autobuskih/coach stanica, ali mi smo pametniji... Trenutno sam u Beču, gde je sve to prilično decentralizovano, ali oni imaju taj njihov javni transport, koji je verovatno najbolji u Evropi, pa im se može, ali šta da radimo mi koji imamo najgori javni transport u Evropi? Po meni, da ne diramo ništa što kako-tako funkcioniše.
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Svi koji dolaze u BG danas, vozom ili autobusom, za dalje uzimaju taxi ili gradski prevoz. Danas - ne, u slučaju da presedaju sa voza na autobus ili sa autobusa na voz. Kao što i jeste slučaj u velikoj većini pametnih zemalja, kakva smo i mi nekad bili, bar donekle.
Jimmy Kowalski Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Danas - ne, u slučaju da presedaju sa voza na autobus ili sa autobusa na voz. Kao što i jeste slučaj u velikoj većini pametnih zemalja, kakva smo i mi nekad bili, bar donekle. Nisam govorio o presedanju sa voza na autobus, nego kuda ce dalje u Beogradu kad dodju. To je bila tacka sporenja..
Anonymous Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 (edited) Ni ja ne mogu da verujem. Onaj ko ide za Borcu, Zvezdaru, Banovo brdo... taj ce uzeti prevoz za tamo, sisao u centru (danas) ili sutra na NBG-u ili Prokopu ili bilo gde drugde. Dakle, opet ce se razici na razlicite strane.. Gde su ti prevozi i gde je taj kapacitet mostova da to podnese i zašto bi uopšte neko normalan drastično povećavao gužvu sa NBG-a prema centru grada, koja je je i onako prevelika? Edited February 1, 2015 by Anonymous
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Trenutno sam u Beču, gde je sve to prilično decentralizovano, ali oni imaju taj njihov javni transport, koji je verovatno najbolji u Evropi, pa im se može, ali šta da radimo mi koji imamo najgori javni transport u Evropi? Po meni, da ne diramo ništa što kako-tako funkcioniše. pa, da imamo metro pa da i razmišljamo, mada ne vidim zašto, opet, no ajde. ovo je nebuloza.
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Nisam govorio o presedanju sa voza na autobus, nego kuda ce dalje u Beogradu kad dodju. To je bila tacka sporenja.. ne sa mnom :D to si sa anonimusom :) mada, i to sto on kaže, treba gledati većinu - većina onih koji duđu busom u beograd - treba im starogradska strana. ali da ne ulazimo u to, za presedanje će biti smrt. a bezrazložno
Jimmy Kowalski Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Gde su ti prevozi i gde je taj kapacitet mostova da to podnese i zašto bi uopšte neko normalan drastično povećavao gužvu sa NBG-a prema centru grada, koja je je i onako prevelika? Ja nemam problem da se svakog dana prebacim sa NBG-a preko mostova i vratim nazad.. O konkretnim buducim linijama je naravno glupo da sad pricamo..
Jimmy Kowalski Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 ne sa mnom :D to si sa anonimusom :) mada, i to sto on kaže, treba gledati većinu - većina onih koji duđu busom u beograd - treba im starogradska strana. ali da ne ulazimo u to, za presedanje će biti smrt. a bezrazložno Dosta ide i na NBG i za Zemun. Sve se to iznivelise..
Anonymous Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 pa, da imamo metro pa da i razmišljamo, mada ne vidim zašto, opet, no ajde. ovo je nebuloza. Opet, uz sav taj njihov fenomenalni metro (koji te teleportira sa jednog kraja grada na drugi) oni naravno imaju povezane autobuske i železničke stanice.
Recommended Posts