Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

da ste ustali rano, ko shto niste <_<, mogli ste da iskoristite priliku da chujete i vidite novog mladog tog... athitektu, kod one devojchice na pinku shto shto vodi jutarnji program metodom jebote shta cu sad. sredice se, ali da bude bash lep: trg republike, terazije, trg ispred skupshtine i cvetni trg. raspisani su i konkursi. izgleda da i ta arhitektura izgleda moze da se zavrshi sa fondom 300-500 rechi. mozda lepo crta ^_^

jel on chedo istog sleda kao mali? jel ima veze sa onim matorim folicem shto je pio krv gradjevincima unovom sadu? :unsure:

Edited by gospa buba
Posted

Analizirali smo i mi i mediji Folića kad ga je imenovalo, šuplje od CV-a pa na dalje...

Posted

jel on chedo istog sleda kao mali? jel ima veze sa onim matorim folicem shto je pio krv gradjevincima unovom sadu? :unsure:

Ovi Folići su monopolisali crkveno-manastirske projekte, a što ovaj jedva barata sa 300-500 reči nije nikakvo čudo kad mu pogleda zvanična lažljiva romansirana biografija.

Ja ga uhvatio na 3 minuta u poslednjem izdanju emisije 'Beograd na vodi', više se nije moglo izdržati upravo zbog te zvečeće praznine  :isuse:

Posted

izbor folića je naprosto jedno od SNS ludila. baš kao i izbor maleckog. za mesto 1.arhitekte može da konkuriše samo neko sa debelim arhitektonskim +graditeljskim +  urbanističkim CV.

ovo je izbor adekvatan izboru računovođe za guvernera.

Posted

ovo je izbor adekvatan izboru računovođe za guvernera.

ali! ali! :lolol:

Posted

Prošla sam danas pored  tog rušilišta. Angažovano je poprilično radnika, Rade, osmatraju skele koje drže ta Potemkinova sela, cenim da do kraja sledeće nedelje tu ima da bude samo beton/šljunak, šta već, sve uredno, pod konac. U daljini je kružilo jedno vozilo komunalne policije. Za svaki slučaj.

Мислим да није велики проблем да се скину фасаде и скеле, па ни тротоар.

Али ме занима како и колико дуго ће да руше назови темеље зграда, има ту бетона приличне дебљине.

Posted
Porušeno 600000 evra

Radnici komunalnih preduzeća počeli su rušenje replike Terazija na Novom Beogradu. Bageristi su zaposeli tematski park koji je svečano otvoren pre skoro tri godine i u čiju izgradnju je uloženo oko 600.000 evra.

Za uklanjanje svih objekata i čišćenje lokacije na kojoj bi trebalo da bude izgrađena buduća glavna autobuska stanica, prema rečima građevinara, biće potrebno minimum mesec dana. 

Umesto zidanja, sada se ruše improvizovane zgrade nalik na one iz tridesetih godina prošlog veka. 

"Pošto su zidovi napravljeni od gipsanih ploča i dasaka, rušenje ide lako, ali svejedno, ima dosta posla", rekao je jedan od radnika. - Najsporije ide uklanjanje krovova sa zgrada. Kamionima se odmah odvozi šut i ostalo smeće.

Ajde što ruše ovu glupost, bogati smo, može nam se, bar ta budalaština bar nikom nije smetala (mada bi genija koji je to smislio i ulupao 600K evrića trebalo obesiti na Terazijama), ali to što na istom mestu grade glavnu gradsku autobusku stanicu je spektakl s kojim će se boriti sledeće generacije.

Daj da neko ovaj naš nesrećni grad prosto-naprosto komplet poruši i svima nam prekrati muke.

Posted

pa dobro, logično je da ako autobusova stanica nije u centru da je onda barem pored železničke.

Oh, wait...

Posted

Super će mi biti kad me sjebanog i umornog posle 13 sati vožnje od HN-a našim raspadnutim putevima izbace na pogrešnoj strani Save. Odseliću se iz ovog pogrešnog eksperimenta definitivno.

Posted

ali logika...izmestiš železničku iz centra, izmestiš autobusku iz centra i onda i njih staviš odvojeno. pa jbt...

Posted

kako odvojeno pa nbg zeleznicka ostaje gde jeste cak se i prosiruje

Posted

I šta sad, treba da se vozim (nepostojećim) vozom do grada (tj. do Prokopa kako je planirano) i šta sam uradio, tu decentralizaciju mogu sebi da priušte gradovi sa metroom ili bar podnošljivim javnim prevozom.

Posted

Imaš BG voz preko Prokopa na svakih 15 minuta :fantom:

Pančevački most - Vukov spomenik - Karađorđev park - Prokop - NBGD - Tošin bunar - Zemun - Zemun polje - Batajnica i nazad

Posted

Stvarno mislite da će od toga da bude nešto? Prije bih rekao da će sledeća garnitura da rušitm novu stanicu kao što su ovi srušili nove Terazije, i da bira neku svoju lokaciju za istu.

Generalno, što se izgradi za mandata 1 gradskog arhitekte, izgradilo se.

Posted (edited)

Pa bice nesto, tj evo moja prognoza: iskoristice postojeci parking kod buvljaka za novu autobusku, napravice neko montazno "privremeno" sranje za stanicnu zgradu, tu ce negde da ubudze i parking za autobuse, isto "privremeni", Arapi ce da pocnu svoj kurac na vodi... i to niko nece rusiti jer je reseno i tu je po planu i tako...

edit. i oko ovoga planirano vs realno stanje. jebiga ako gledamo planirano stanje onda je po meni ovo ok lokacija za jednu od autobuskih stanica, a ako gledamo postojece stanje onda je svejedno hoce li raspad stanica biti gde je sada ili ovde jer u svakom slucaju nije u sistemu saobracaja jer tog sistema ni nema.

Edited by yabadaba