zoki Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Može ovde, može i na wtf.. Cetinjska, kod Politike
frit Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Bilo jedared vako Coek nije video rov u zatvorenoj ulici od kise koja je napadala Izvukao ga pauk
yolo Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Ne znam da li je pisano o ovome. Predrag Popovic je pisao opstini Savski Venac vezano za legalnost postavljanja dozvola Beogada na vodi. Evo na njegovom blogu o tome. http://pedjapopovic.info/fantomski-jarboli-beograda-na-vodi/ Za postavljanje jarbola “Eagle hills” i “Belgrade waterfront” potrebno je dobiti posebno odobrenje grada, odnosno opštine, jer u tom delu takvo oglašavanje nije dozvoljeno, a radi se u svetu advertajzinga poznatoj “single issue” reklami odnosno jednokratnoj promociji. Prema standardnoj proceduri dozvolu izdaje Sekretarijat za saobraćaj Beograda. Na osnovu saglasnosti Sekretarijata ide se u opštinu koja daje saglasnost i određuje visinu takse. U konkretnom slučaju radi se o opštini Savski venac.Na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja iz Grada odnosono Sekretarijata nije stigao odgovor niti objašnjenje/izgovor. Samo muk, a slično su kako sam saznao prošle još neke organizacije i pojedinci.Sledeći zahtev poslao sam opštini Savski Venac. U odgovoru Odeljenja za imovinsko-pravne i građevinske poslove Gradske opštine Savski venac od 10. septembra 2014. godine navedeno je da „odeljenje ne raspolaže sa podacima o izdatim rešenjima ili drugim aktima za postavljanje bandera sa zastavama Belgrade waterfont i Eagle hills“, čime sam i zvanično ušao u „zonu sumraka“ odnosno nelogičnosti.
avala_prijem Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Meni malo nelogicno ovo. Ako sekretarijat daje odobrenje (dozvolu) onda nema dalje. Ovde se dalje kaze da na osnovu saglasnosti Sekretarijata, gradska opstina daje saglasnost. Opstina moze da trazi saglasnost od vise gradske organizacione jedinice, obrnuto ne biva. Ili je doslo do brkanja pojmova ili je nesto drugo posredi ali svejedno ostaje pitanje - na osnovu cega su postavljeni jarboli?
Hamlet Strašni Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Malo je zastarela informacija... Izdate su dozvole za to, grad je dao sve saglasnosti koje su potrebne, opština izdala rešenja. Taksa za ono čudo ispred stanice je 650.000 dinara mesečno (plaća se gradu beogradu)
avala_prijem Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 E tako vec moze. btw, 650 tisucaka nije sala.
Dr Arslanagić Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Zgrada čehoslovačkog poslanstva Kak je divna, kak je lijep grb od mjedi našeg večnog prijatelja i saveznika, koji krasi ovu velelepnu palaču!
hazard Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 btw, ciji su grbovi u poslednjem redu stita? Od gornjeg levog ugla, prepoznajem Slovacku, Podkarpatsku Ruteniju (Rusiniju), zatim opet sdesna Moravsku, Cesku (tj. Bohemiju) i Slesku (Sleziju). A sta je u donjem redu?
hazard Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 (edited) Od gornjeg levog ugla, prepoznajem Slovacku, Podkarpatsku Ruteniju (Rusiniju), zatim opet sdesna Moravsku, Cesku (tj. Bohemiju) i Slesku (Sleziju). Ovde treba s leva naravno... Inace nasao sam, cini mi se. Prvi dole s leva je grb Tesinskog vojvodstva. Dakle to je onaj deo sto su im Poljaci maznuli 1938. U sredini je grb Opave (opavske knezevine) koja je do 1918. bila "zasebno pravno lice" unutar hapsburske monarhije i dalje i kao takva vecim delom usla u Cehoslovacku (inace kuriozitet je da Opavski vojvoda jos uvek postoji - knezevi Lihtenstajna i dan danas "poseduju" tu titulu). Ovo poslednje je valjda grb Ratibor(z)skog vojvodstva (jedno od sleskih vojvodstava ciji je jedan deo danas Ceska), s tim sto ja kao grb tog vojvodstva nalazim svugde samo orla, a ne orla i crveno-bele strafte. Edited November 10, 2014 by hazard
Dr Arslanagić Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Da, gotova je rekonstrukcija. Što se pitanja tiče, i ja prepoznajem Češku, Slovačku, Ruteniju, Moravsku i Šleziju, ostalo ne znam. Ne sumnjam da si u pravu.
Anonymous Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 A čemu će služiti sklepotina koja se gradi desno od starog mosta? Meni liči da će biti izložbeni prostor za uradke povodom Beograda na vodi.
Recommended Posts