Jump to content

Beograd

Featured Replies

Meni je otac rodjen 1942 druge u Beogradu i veruj mi da znam isuvise prica iz prve ruke kako se prezivljavalo tih godina i koliko su se radovali saveznickim oslobodilackim bombama ....

@Vasilije naravno da je licni interes ako zelis da sto vise sacuvas svoje snage zrtvujuci tudje civile(tepih bombe po gusto naseljenim gradovima)

Eh da je pobedila vojska mog dede.... Mogli su Rusi i na Bosnu da krenu gde se smuvala armijska grupa E, ali nisu dogovorili sa JBT i sa Valterom. U svakom slucaju nedostaci komunizma nisu bitni kao oslobodjenje Srbije od nacosa. 

• Replies 30.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hvala... Nece trebati hospis niti bilo sta, umro je jutros. (Da ne trolujem vise temu, mozda cemo o tom negde drugde, a najverovatnije nigde.)

• Ja bih mu u načelu ovo dozvolio. Naš Zoo vrt je mali, ima šmeka i nostalgije, ali životinje u njemu ne mogu da žive lepo i normalno, skučen prostor, okolna buka, neprirodno stanište. Kad odeš recimo u

• Trole su odletele zbog pogona na Dorcolu. Mora da se gradi tu.   Ne trazite neko dublje znacenje od toga posto ga nema.

Posted Images

prestanite sa ovom besmislenom pričom ili barem idite na istoriju

kaže drugar na fejsu saobraćajka u terazijskom tunelu, veliki zastoj na brankovom mostu u smeru ka gradu

eto možda nekom pomogne

Po kameri nema zastoja tako da je to verovatno vec rascisceno.

edit: naknadno video kolko vremena je proslo od tog posta  :isuse:

spavao sam pa sam sav slogiran

Edited by katamaran

Prva fotografija je iz 1932, druge dve su iz 1935. godine. Snimilo VVKJ.

2wnzqja.jpg

24y4dxh.jpg

205pgeg.jpg

Prva fotografija je iz 1932, druge dve su iz 1935. godine. Snimilo VVKJ.

24y4dxh.jpg

Kakav je ono kvadrat na sred Kalemegdana? Cini mi se da je na mestu danasnjih kosarkaskih i teniskih terena.

Kakav je ono kvadrat na sred Kalemegdana? Cini mi se da je na mestu danasnjih kosarkaskih i teniskih terena.

Ja vidim dosta toga sto danas ne postoji vise.

Zar nije bila do drugog svetskog rata (ili do koju godinu pre toga) neka kasarna na Kalemegdanu? Da nije to?

Po izgledu, ne može biti ništa drugo nego old skul kasarna.

Izgleda da je kvadrat ovde

kalemegdanizvazduha.jpg

Tu danas ima nekoliko do pola otkopanih zgrada koje su na staroj slici pod zemljom.

slika_2440_slika_864_18-Kasarna-sa-jugoi

Kasarna sa jugoistočne strane Gornjeg grada

U Gornjem gradu, u neposredno u blizini Sahat kapije, na jugoistočnoj strani danas su vidljivi ostaci podruma kasarne koju su sagradili Austrijanci dvadesetih godine XVIII veka. Porušena je krajem istog stoleća, pošto su Turci ponovo zagospodarili tvrđavom.

Mislio sam da je ovo mnogo starije.

edit: porusena krajem 18. veka a eno je na slici iz 20. veka.

Edited by katamaran

Demontiraju bombetinu ispod džipa na Kalemegdanu, kod jebenog Zoo vrta.

Ja se ne sećam da su devedesetih krimosi imali ovakav potpun nehat prema životima civila.

Džip ima ruske tablice.

Demontiraju bombetinu ispod džipa na Kalemegdanu, kod jebenog Zoo vrta.

Ja se ne sećam da su devedesetih krimosi imali ovakav potpun nehat prema životima civila.

Vec si izlapeo? Nekoliko eksplozija dzipova i par pripadnika exJNA i sl. u ludim devdesetim u prestonici.