Прслин Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Може, наравно. Ево, ја предлажем да тихујемо на Велики петак. Смрт фашизму, нацизму, расизму и комунизму!
Аврам Гојић Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 (edited) Kralj univerzuma nervozan ? Tvoj problem , prosetaj malo , smiri zivce ... od mene odjebi Ponoviću: revizionistička proseravanja zadrži za svoja četiri zida. Reći da "ne treba biti ponosan na 20. oktobar" je kolosalna tupost i pljuvanje po ljudima koji su dali život za ovu zemlju. Edited October 20, 2014 by Грешни Василије
Аврам Гојић Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 (edited) Може, наравно. Ево, ја предлажем да тихујемо на Велики петак. Смрт фашизму, нацизму, расизму и комунизму! Prasline, ovo ćeš, držim, razumeti, ti svakako imaš empatiju: poštuj ono što je drugome svetinja, isto kao što očekuješ da neko drugi poštuje tvoje svetinje. Edited October 20, 2014 by Грешни Василије
Прслин Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Prasline, ovo ćeš, držim, razumeti, ti svakako imaš empatiju: poštuj ono što je drugome svetinja, isto kao što očekuješ da neko drugi poštuje tvoje svetinje. Добро је да си написао "као што очекујеш", а не "као што на форуму поштују", иначе бих морао да споменем да су тоталитаризам и црвени терор необичне светиње. Овако ћу да признам да су ми чак и Совјети дражи од Вермахта и да би данас заиста требало да се слави ослобођење - од фашизма.
Geo Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Ponoviću: revizionistička proseravanja zadrži za svoja četiri zida. Reći da "ne treba biti ponosan na 20. oktobar" je kolosalna tupost i pljuvanje po ljudima koji su dali život za ovu zemlju. Da si ovo na kraju normalno napisao bez vredjanja , odgovorio bih ti isto tako ... Naravno da postujem i zalim te ljude sto su dali svoje zivote u borbi za Beograd , imam protiv onih sto su ih poslali radi nekih visih ciljeva ... Znas i sam da bi Nemci tu ostali maksimalno jos koji mesec i po meni je stvarno suludo u takvoj situaciji razarati grad i zrtvovati mnoge civile i vojnike ... Moje misljenje, ako se ne slazes , postujem, ali smiri zivce i diskutuj normalno ...
Yoda Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Realno to je bio jos jedan dan sa neopotrebnim razaranjem grada i za neke Beogradjane nova okupacija .... i nije bas za cestitanjeGrad je zapravo prošao sa vrlo malim razaranjima.
Аврам Гојић Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Da si ovo na kraju normalno napisao bez vredjanja , odgovorio bih ti isto tako ... Naravno da postujem i zalim te ljude sto su dali svoje zivote u borbi za Beograd , imam protiv onih sto su ih poslali radi nekih visih ciljeva ... Znas i sam da bi Nemci tu ostali maksimalno jos koji mesec i po meni je stvarno suludo u takvoj situaciji razarati grad i zrtvovati mnoge civile i vojnike ... Moje misljenje, ako se ne slazes , postujem, ali smiri zivce i diskutuj normalno ... erm...Beogradska operacija je bila deo ogromne kampanje Crvene armije, ceniš da je trebalo da zaobiđu Beograd? zanimljivo shvatanje rata, čekaš da neprijatelj sam ode
Аврам Гојић Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Добро је да си написао "као што очекујеш", а не "као што на форуму поштују", иначе бих морао да споменем да су тоталитаризам и црвени терор необичне светиње. Овако ћу да признам да су ми чак и Совјети дражи од Вермахта и да би данас заиста требало да се слави ослобођење - од фашизма. mislim da je ovo elementarni common ground za diskusije o tom periodu :)
Geo Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 (edited) Grad je zapravo prošao sa vrlo malim razaranjima. Saveznicka silna bombardovanja tokom 44. godine , su deo operacije za oslobadjanje Beograda ... U samom gradu za tih mesec dana kopnenog napada , koristila se teska artiljerija , tako da sumnjam da je grad imao mala razaranja .. erm...Beogradska operacija je bila deo ogromne kampanje Crvene armije, ceniš da je trebalo da zaobiđu Beograd? zanimljivo shvatanje rata, čekaš da neprijatelj sam ode Naravno da Beograd nije bio na liniji fronta prema Berlinu i da su se Nemci uzurbano spremali za povlacenje kako ne ostali zarobljeni u obrucu ... edit: Naravno da je bilo mnogo velikih gradova gde je neprijatelj jednostavno sam otisao ... Edited October 20, 2014 by Geo
Аврам Гојић Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 (edited) Joj nemam volje. Sta zna Yoda o istoriji.. Edited October 20, 2014 by Грешни Василије
Muwan Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 edit: Naravno da je bilo mnogo velikih gradova gde je neprijatelj jednostavno sam otisao ... Čuj, možda je za tebe 20. oktobar crni datum kada su nacisti potpuno bespotrebno isterani u tri lepe majčine iz Beograda ali još uvek si u manjini (mada vreme svakako radi za tebe) pa istrpi obeležavanje. Ne verujem da baš toliko boli.
Kampokei Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Realno to je bio jos jedan dan sa neopotrebnim razaranjem grada i za neke Beogradjane nova okupacija .... i nije bas za cestitanje Mda, Dragi Jovanovic i Gestapo ili NOVJ, to mu dodje na isto, okupacija je okupacija. Vazi.
Geo Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 (edited) Čuj, možda je za tebe 20. oktobar crni datum kada su nacisti potpuno bespotrebno isterani u tri lepe majčine iz Beograda ali još uvek si u manjini (mada vreme svakako radi za tebe) pa istrpi obeležavanje. Ne verujem da baš toliko boli. Nije za mene to crni datum, vec za poginule borce , civile i one koje su se kasnije nasli u nemilosti novog rezima ...Otisli bi fasisti za mesec dana isto u tri lepe majcine iz Beograda ... Iznosim samo svoje misljenje na forumu i nista vise , ako sam nekom povredio osecanja , duboko se izvinjavam ... p.s.Stvarno ne pratim kako dise vecina na forumu , niti to ima uticaj na moje misljenje ... Edited October 20, 2014 by Geo
Muwan Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Nije za mene to crni datum, vec za poginule borce , civile i one koje su se kasnije nasli u nemilosti novog rezima ...Otisli bi fasisti za mesec dana isto u tri lepe majcine iz Beograda ... Iznosim samo svoje misljenje na forumu i nista vise , ako sam nekom povredio osecanja , duboko se izvinjavam ... p.s.Stvarno ne pratim kako dise vecina na forumu , niti to ima uticaj na moje misljenje ... Ne govorim o većini na forumu nego u čitavom društvu. Brate mili, 70 godina imamo neki društveni konsenzus da je 20. oktobar dan oslobođenja i sad ti pričaš da su tog dana zapravo došli okupatori i nepotrebno razorili Beograd? Mislim, postoji li jedna tekovina, jedna vrednost u Srbiji koja neće biti pretvorena u prah i pepeo? Moramo li baš sve iole svetlucave momente svoje istorije da zakopamo tako da više nikada ne ugledaju svetlost dana? Moramo li tupiti o razaranjima i žrtvama u svetskom ratu koji je bukvalno bio pitanje biološkog opstanka? Moramo li do samog kraja da sramotimo naše pretke i njihovu prolivenu krv? Malo li smo do sada demonstrirali koliko smo nedostojni slobode koju su nam oni izborili, nego još moramo i grobove da im preoremo? Pobogu, bre...
Geo Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 (edited) Ne govorim o većini na forumu nego u čitavom društvu. Brate mili, 70 godina imamo neki društveni konsenzus da je 20. oktobar dan oslobođenja i sad ti pričaš da su tog dana zapravo došli okupatori i nepotrebno razorili Beograd? Mislim, postoji li jedna tekovina, jedna vrednost u Srbiji koja neće biti pretvorena u prah i pepeo? Moramo li baš sve iole svetlucave momente svoje istorije da zakopamo tako da više nikada ne ugledaju svetlost dana? Moramo li tupiti o razaranjima i žrtvama u svetskom ratu koji je bukvalno bio pitanje biološkog opstanka? Moramo li do samog kraja da sramotimo naše pretke i njihovu prolivenu krv? Malo li smo do sada demonstrirali koliko smo nedostojni slobode koju su nam oni izborili, nego još moramo i grobove da im preoremo? Pobogu, bre... Dramatizujes i ucitavas mi nesto o cemu nisam pisao (pisanje po borcima u borbi protiv fasizma) ... Moje misljenje da nije bilo nuzno razoriti Beograd(saveznicka bombardovanja prevashodno) i zrtvovati civile i borce , da bi Nemci mesec dana ranije napustili isti ... Sedamdeset godina smo imali drustveno konsenzus da je 20.Oktobar najsvetliji dan u istoriji Beograda , dok recimo za 1.Novembar 1918 niko nije cuo (nedaj boze da se neko i usudio da obelezi isti) ... , istoriju pisu pobednici a praznike glorifikuje aktuelni rezim ... Simbolicki da je NOV usla i u prazan grad koji mesec dana kasnije, taj dan bi se slavio kao dan oslobodjenja i imao bi antifasisticku simboliku (o kojoj mislim sve najelepse) ... Edited October 20, 2014 by Geo
Recommended Posts