Muwan Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 ali sava centar!!! živ i zdrav, lep, meni najlepša zgrada u bg, je oblepljena nekim folijama po staklu. sa svake strane piramide ima neku reklametinu, i još onaj visoki deo iznad scene. izgleda ko neka jeftina jogurt tetrapak ambalaža. Sava Centar je u raspadnom stanju već godinama. Velikih kongresa nema a koncerti su prešli u Arenu, prihodi su bedni a spisak neophodnih popravki i renoviranja je kilometarski. Staklene površine su medju najkritičnijim stavkama ali ni za to nema para pa nastavljaju da propadaju. Nema im druge nego da pretvore zgradu u bilbord ali bojim se da ni to neće pomoći.
Tihajeza Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 ali zar nije sava centar deo zaštićene ambijentalne celine? mislim na ceo potez sa tim zelenim zgradama. sa tapatoka
yolo Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 ovo sto prica beowl je tacno. dok je jasna dimitrijevic bila direktorka SC bilo je vise para pa je ona mogla da odbije predloge za oblepljivanje SC u bilbord koji su dosli sa sa prvim velikim reklamama na zgradama. onda se sve raspalo, urusila su se i sredstva za finansiranje objekata u vlasnistvu drzave (ne znam da li je SC grad ili republika), na direktorsku poziciju je dosao neki socijaliticki olos koji je krenuo da "privredjuje" i "prihoduje sredstva" i imamo ovo sto imamo. u to neko vreme iznet je i vintage 70s namestaj iz SC koji je na ebay aukcijama mogao da se proda za ozbiljan novac, sada ga vidajte po fensi mestima po gradu, placen je nula dinara.
keitel Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Ta zgrada više nikada neće služiti svrsi. Mislim da je od svih investicija najisplativija ona kojom bi se pretvorila u muzej, ali za to teško da će biti sluha.
keitel Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) Neka uspomena na socijalistički period, u svakom slučaju. Sačuvati arhitekturno zdanje a sadržaj i nije toliko bitan. Stvarno ne vidim kakvu bi svrhu inače mogao da ima taj objekat, funkcionalno? Edited October 12, 2014 by keitel
Hella Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 jel mogu ti prozori da se razbiju kamenom imam odličnu biznis ideju
yolo Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Imamo i boljih zgrada za muzej socijalizma. Od Palate Federacije pa nadalje....
Tihajeza Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 kongresi, kao i do sada. kongresni turizam, zgrada može da pokrije okupljanja od 15 do 4000 ljudi. koncerti manji nego za arenu (nije to ista kategorija). u beogradu ne postoji sala slične veličine. sama zgrada je zrela za rekonstrukciju i jeste skupa za održavanje, ali nije za zatvaranje, još manje za muzej. sa tapatoka
keitel Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Ima nečeg u ovom što je govorio beowl, kongresi su relikt prošlog vremena a velika koncertna sala je jednostavno neuslovna i zastarjela. Veliki novac bi trebao da se uloži a bar koncertnih prostora u Beogradu ima sijaset.
Tihajeza Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 gde smeštaš par hiljada ljudi da sluša/gleda nešto sedeći? sa tapatoka
keitel Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Koje? za kongrese? niko, pretpostavka. Kako god, da ne širim, za čovjeka od metar i devedeset sc je najneudobnija sala u gradu.
Аврам Гојић Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 (edited) Kongresni turizam je ziv i zdrav, hvala lepo :) internet jos uvek ne moze da zameni radost placenog putovanja i goodie bag. A sala je jedina te velicine koju imamo. Sta vam je koji djavo? Necemo nista slicno izgraditi narednih 20 godina, a vi bagatelisete SC jer vam se ne svidja. Edited October 12, 2014 by Грешни Василије
Tihajeza Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 kongresi nisu relikt prošlosti, možda samo tebi to vuče na soc, skj hepeninge. drugarica mi je prevodilac, stalno je zovu iz udruženja da prevodi kongrese. neki od njih su manji, usko stručni za koje mi ne čujemo, ali su međunarodni i posećeni. beograd je tu među omiljenijim destinacijama jer je jeftiniji za organizaciju, a ima ok geografsku poziciju sa tapatoka
Recommended Posts