Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

zato je damja na slobodi a slon u kavezu

Posted

Da li vam već dva dana promiče najava o full metrou koji će nas prevoziti brzinom od 28 kmh, a prema Projektu Koji Je Dostavljen Medijima©®, ili ste svi osim mene uspešno razvili imunitet na ovakve brutalne uvrede elementarnog razuma?

Posted
ili ste svi osim mene uspešno razvili imunitet na ovakve brutalne uvrede elementarnog razuma?
Ovo
Posted
Da li vam već dva dana promiče najava o full metrou koji će nas prevoziti brzinom od 28 kmh, a prema Projektu Koji Je Dostavljen Medijima©®, ili ste svi osim mene uspešno razvili imunitet na ovakve brutalne uvrede elementarnog razuma?
Meni ovo zvuci prebrzo da bi bilo realno.
Posted
Ovo
isto. ili kad slon izbubeca nekog. mada i to gubi na tezini :ph34r:
Posted (edited)

to je uobicajena prosecna brzina metroa. Grad Lille u Francuskoj ima metro cija je prosecna brzina 30 km/h, a moskovski, koji se smatra brzim, fura brzinom od 40km/h. Barselona - 30 km/h, London - 33 km/h.

Edited by vasudeva418
Posted

ja bih se zakleo da ovaj nas sadasnji metro ide brze od 28 na sat

Posted
  to je uobicajena prosecna brzina metroa. Grad Lille u Francuskoj ima metro cija je prosecna brzina 30 km/h, a moskovski, koji se smatra brzim, fura brzinom od 40km/h. Barselona - 30 km/h, London - 33 km/h.
Cudno. Mogao bih da se zakunem da bi to trebalo brze da ide. Mada, vozio sam se samo berlinskim, a ni subjektivni dojam nije neki argument.
Posted (edited)
berlinskim
30.7 km/h.na prosecnu brzinu metroa znacajno utice dugo kocenje pred stanicama, i postepeno ubrzavanje nakon stanica, uz zadrzavanje na stajalistima. ono sto mi u metrou percipiramo kao brzinu desava se samo povremeno, u slobodnom kretanju. brzina metroa sastoji se u cinjenici da izmedju tacke A i tacke B nema opstrukcija. zamisli da ides automobilom brzinom od 30 km/h po Beogradu, od Ruda do Trga Nikole Pasica, bez usputnog saobracaja i semafora. distanca je 6 kilometara.  to bi prevalio za 12 minuta. to je brzina metroa. Edited by vasudeva418
Posted

onda ok. nas na pojedninim mestim ide normalnom brzinom, ali uglavno se vuce najstrasnijena izlazu iz tunela u rakovici svaki put iskljuci struju i neko vreme ide po inerciji. a onda se ponovo pali i nastavlja normalno. to me uvek fasciniralo, kao i moj drugar koji je stedeo beznin i gasio auto na nizbrdici