Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

kod hrama sam danas koristio gps (ima tu jednosmernih dosta) i navede me na raskrsnici pravo, kad nema pravo

neki restoran uradjen na ulici, a to jos nisu apdejtovali

nije problem levo uz pa niz neku reku

nego restoran na ulici :huh:

Posted

Nećemo ulaziti u raspravu jer ovi mamlazi ne znaju napraviti dugoročan plan kako naterati gradjanstvo da plaćaju karte. Korak prvi. Izračunati cenu karte koja bi bila prihvatljiva platežnoj moći, pa krenuti tako i polako stvarati naviku kod ljudi. Pa kad to gradjani prihvate krenuti sa povećanjem cene. To je proces, a ne ad hok akcija nadgornjavanja glupana na vlasti i siromašnih gradjana.

1 sustina i 1 pravi put.Zato sam siguran da oni nece tim putem!

Posted

E secam se kad su neke vlasti mislim slobine vezale parking kazne ili neplacanje poreza na imovinu za registrovanje vozila.Tada ih je neko tuzio i dobio na sudu na osnovu toga da se ne mogu izvlaciti posledice iz te dve stvari i primenjivati na trecu.

Ja sad tu onako lupam ali jel zna neko od pravnika da li takva logika moze da se primeni na ovo vesicevo bulaznjenje?

Posted

Zato sam i napisao ono "plati struju Kamberi" kad sam kačio vest jer je to isti princip kao i "ako ne platiš struju nema udžbenika na maternjem jeziku". Nakazno shvatanje države kao organskog tkiva ali samo sa etatističke strane, uvezivanje nepovezivih odnosa i drkanje ljudi u mozak.

Ako hoće tako da se igraju onda treba da omoguće ljudima kojima državne institucije duguju novac da na razne načine naplate potraživanja. Ako si okrečio ambulantu a nisi dobio novac u ugovorenom roku imaš pravo na besplatan parking; ako nisi dobio novac nakon što si nekoj agenciji isporučio kompjutersku opremu imaš pravo da kupuješ lekove bez participacije i dobiješ besplatne minute od Telekoma...

Posted

Da li bi i ostali mogli da krenu tim putem? Na primer, ne platis kartu u bioskopu, preskocis ogradu na autobuskoj stanici ili se odvrtis dva puta na ringispilu a onda zbogom registracijo

Posted

E secam se kad su neke vlasti mislim slobine vezale parking kazne ili neplacanje poreza na imovinu za registrovanje vozila.Tada ih je neko tuzio i dobio na sudu na osnovu toga da se ne mogu izvlaciti posledice iz te dve stvari i primenjivati na trecu.

Ja sad tu onako lupam ali jel zna neko od pravnika da li takva logika moze da se primeni na ovo vesicevo bulaznjenje?

Pa naravno Kad udjes u bus/tramvaj ti si sa GSP-om zasnovao ugovor o prevozu. Svaka strana je duzna da vrsi svoje obaveze, aa ako to propusti (putnik) gradjanski je odgovorna, kao za bilo koje neplacanje usluge.

Prekrsaj je nesto sasvim drugo kao i prekrsajna odgovornost.

Slicno je i sa parking servisom.

Od 2008 imam gomilu tih papirica i ne pada mi pamet da placam. Kad stotinak hiljada ljudi ne bude u jednoj godini moglo da produzi dozvolu i registruje kola sto je sigurna lova u budzetu od taksi, pa se ta lova izmakne, interesuje me koliko ce GSP biti u milosti. 

Posted (edited)

Ima li nekog od forumskih Voždovčana da zna kada će (gradske vlasti, ne forumski Voždovčani) završiti sa opravkom Peke Pavlovića?

Ovo postaje nesnosno.

Edited by McCabe
Posted (edited)

Vrla gradska vlast je uspela da uredi da se kruzer-hotel  pomeri sa Usca, ali gle cuda, dozvolili su mu da se ukotvi nedaleko od hotela Jugoslavije i postane ono sto je vlasnik i hteo, hotel na vodi.

Edited by Bane5
Posted

Da se prisetimo posta sa beobuilda

Moze link do teme na beobuildu?

edit: nasao bukvalno sekund posle :)

http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?f=24&t=1394&start=900

Ja to vidim ovako:

SM: Vesiću, nešto razmišljam - baš bi nam treb'o neki doooobar PR.
GV: Da znaš da si u pravi Malecki, ali kaži dragička! - sad mi se javio Mićke sa onim brodom (znaš što sam ti pričao).
SM: I šta s'njim?
GV: Pa, znaš da je tražio da veže onaj poplavljeni krš od milion tona i otvori kao neki hotel, a naravno bez papira.
SM: Pa kako bi drugačije haha.
GV: Haha.
SM: Haha.
GV: Dobro sad. Nego, vidi šta sam smislio. Daćemo mu da to priveže negde već pred zimu, ali da ga pre toga lepo iskoristimo.
SM: Slušam.
GV: Znaš kad si rekao da želiš da demonstriraš silu na kejevima kao Điki pre koju godinu? E pa evo ti prilike. Daj da veže najveći brod, na najgorem mogućem mestu i onda ti se pojaviš i kažeš NO PASARAN!
SM: Da nije malo previše očigledno?
GV: Ma daaaj?
SM: Haha
GV: Haha
SM: Hahahaha!!!!
GV: Hahahaha grok!!!
SM: Grok.

Posted

Dobro, pošto niko od forumaša ne živi na Voždovcu samo ću podeliti zanimljlivu situaciju nastalu prilikom opravke ulice Peke Pavlovića. Ona ovezuje Dušanovac i Jerković i tu voze autobusi 26 i 30 (čini mi se).

Radovi su počeli početkom avgusta i trebalo je da budu gotovi do 1. septembra. Krajem avgusta su pomereni na 15. septebar. 14. septembra ulica je bila u istom stanju kao i 1. Danas sam saznao da je rok pomeren na 29. septembar. To su već dva odlaganja i ako se desi još jedno možda možemo da otvorimo neko glasanje ili kladionicu da vidimo koliko će ukupno odlaganja biti. 

Posted

Dobro, pošto niko od forumaša ne živi na Voždovcu

Kako ne, kako ne!? Ja moram da priznam da meni situacija izuzetno odgovara, jer odjedared imam još 2 busa i noćni u ulici (Kumodraška). Štos mene tiče, ne moraju uopće da završavaju P.P.

Posted

Dobro, pošto niko od forumaša ne živi na Voždovcu samo ću podeliti zanimljlivu situaciju nastalu prilikom opravke ulice Peke Pavlovića. Ona ovezuje Dušanovac i Jerković i tu voze autobusi 26 i 30 (čini mi se).

Radovi su počeli početkom avgusta i trebalo je da budu gotovi do 1. septembra. Krajem avgusta su pomereni na 15. septebar. 14. septembra ulica je bila u istom stanju kao i 1. Danas sam saznao da je rok pomeren na 29. septembar. To su već dva odlaganja i ako se desi još jedno možda možemo da otvorimo neko glasanje ili kladionicu da vidimo koliko će ukupno odlaganja biti. 

koji radovi? 

Posted

tačno. to sam zaboravio da turim pod navodnike. 

mada sam jednom u avgustu video radnika sa šlemom. 

Posted

tačno. to sam zaboravio da turim pod navodnike. 

mada sam jednom u avgustu video radnika sa šlemom. 

kažu mnogi da su ga videli pod bledim svetlom punog meseca, deca su se uplašila i to veče nisu spavala.