Lezilebovich Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 možda bi trebalo i lepiti slike onih koji ne plaćaju kartu po banderama u kraju gde žive, čisto da komšije budu upoznate ko živi u blizini. a ako se nakupi 5 i više kazni, trebalo bi razmotriti i davanje otkaza na poslu, oduzimanje dece, lupanje šamara u prolazu i sl.
Moća Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 (edited) Jbg ja mislim da ovo i treba da se uradi. Mislim bem ti ja to kad mozes da ne platis kaznu i nikom nista. Edited September 20, 2014 by Moća
katamaran Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Vesic ima muda! On posteno radi i izlaze se opasnosti da ga uhvate i oteraju na robiju.
čekmeže Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Jbg ja mislim da ovo i treba da se uradi. Mislim bem ti ja to kad mozes da ne platis kaznu i nikom nista. Postoji li u nekom zakonu uporište za to?
Аврам Гојић Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 ne. po milioniti put, neplaćanje karte nije zakonski prekršaj, ne razumem šta je toliki problem da se to shvati.
ljakse Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Ja bih uveo i da svaki bod za saobraćajni prekršaj povlači jednomesečnu zabranu vožnje gradskim saobraćajem. Nepropisno parkiranje bi moglo da se sankcioniše jednomesečnom zabranom ulaska u sve supermarkete i radnje na teritoriji grada, i tako dalje. Ima dosta mogućnosti.
Roger Sanchez Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 pa koca popovic je znacajniji od zagreba koji je palanka, podrzavam promenu naziv. da je splitska ulica npr pa da se covek pobuni, ovako potpuno nebitan grad. Ja te shvaćam. Zaista je teško imati pretenzije na Zagreb, jer je aglomeraciju takve kulturne i civilizacijske superiornosti nemoguće progutati, dok bi Splitska ulica bila jedna razumljiva, prizemna težnja za morem tamo daleko, kojeg se ne može imati.
Moća Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Ma ne postoji ali opet to neplacanje kazne je Srbija 110% jbg. U stvari to ce sve sad moci da ide na izvrsenje. A opet ce da udjemo u raspravu prvo nek poprave javni prevoz pa cu da placam, a javni prevoz ne moze da se popravi ako ne platite i tako u krug.
Аврам Гојић Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Ma ne postoji ali opet to neplacanje kazne je Srbija 110% jbg. U stvari to ce sve sad moci da ide na izvrsenje. A opet ce da udjemo u raspravu prvo nek poprave javni prevoz pa cu da placam, a javni prevoz ne moze da se popravi ako ne platite i tako u krug. ne, aj da prvo uđemo u raspravu o tome da li je OK da se dug predstavlja kao kazna. neka ide na izvršenje, nemam ništa protiv, ali neka ne izmišljaju nepostojeće prekršaje.
bergasa19 Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Nećemo ulaziti u raspravu jer ovi mamlazi ne znaju napraviti dugoročan plan kako naterati gradjanstvo da plaćaju karte. Korak prvi. Izračunati cenu karte koja bi bila prihvatljiva platežnoj moći, pa krenuti tako i polako stvarati naviku kod ljudi. Pa kad to gradjani prihvate krenuti sa povećanjem cene. To je proces, a ne ad hok akcija nadgornjavanja glupana na vlasti i siromašnih gradjana.
ljakse Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 +1 Nije nikakav problem urediti sistem polazaka, uložiti malo kinte u buseve i paralelno sa tim uvesti tu prihvatljivu cenu karte, plus postaviti par kontrolora na svakoj liniji, a ne ovako grupisane u krda na par punktova.
katamaran Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Ja bih kontolore eliminisao i vratio konduktere. Jeste da ih treba vise ali bi i procenat naplate bio daleko veci. Cena karte bi definitivno morala dole.
teacher Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Jel to lolek i bolek sede u svojoj sobi i svaki dan smisle neku novu kaznenu politiku? Sent from my iPad using Tapatalk HD
Recommended Posts