Аврам Гојић Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 pozornik Bukvic: "jel ti i kod svoje kuce tako sedis na klupi u parku"?
Аврам Гојић Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 (edited) Odbijanje resenja romskih nevolja vise nije stvar nemanja novca, nego principa. Djilas je spreman da protraci pare Beograda, samo da Romi ne bi dobili stanove.a inace sam spreman da poverujem da se iza kulisa oko Gazele odvija nekakva strahotna borba faktora moci, cije ucesnike (osim Djilasa) ne mogu da identifikujem.Đilas skeptičan prema ugovoru o obnovi GazeleBEOGRAD, 16. marta 2010. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je pismo direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku u kojem je izrazio skepsu u pogledu odluke Evropske investicione banke (EIB) da odobri povlačenje samo prve tranše kredita za obnovu mosta Gazela i uslovljavanju odobravanja ostatka kredita.Đilas je u pismu koje je uputio juče pre potpisivanja ugovora o obnovi Gazele, u koje je agencija Beta imala uvid, naveo da je neophodno utvrditi čime se konkretno uslovljava dobijanje kredita i ako je uslov obezbeđenje stanova za raseljene romske porodice od toga treba odmah odustati.Gradonačelnik Beograda je upozorio da se, ako to ne bude urađeno, za nekoliko meseci može doći u situaciju da zahtev EIB ne može biti ispunjen, što će dovesti do toga da i odobrenih deset miliona evra moraju biti vraćeni banci.Đilas je direktoru Puteva Srbije napisao da Grad Beograd još nije dobio detaljnu studiju odvijanja saobraćaja u vreme rekonstrukcije Gazele, navodeći da ta studija treba jasno da pokaže šta se dešava sa saobraćajem u svim delovima grada u kojima će zatvaranje Gazele ostaviti posledice.Posebno, navodi se u pismu, kakav će biti zajednički efekat istovremenog zatvaranja Gazele i rušenja nadvožnjaka kod Sajma, što je neophodno zbog izgradnje petlje kod Radničke ulice na novom mostu na Adi Ciganliji.Gradonačelnik Beograda je naveo da bez te studije Grad Beograd neće biti u mogućnosti da na bilo koji način participira u projektu obnove mosta Gazela.Đilas je, u juče upućenom pismu direktoru Puteva Srbije Drobnjaku, naveo da je iz medija obavešten o potpisivanju ugovora o obnovi Gazele, kao i da "ne ulazi u to kako se potpisuje ugovor na iznos od 58 miliona evra, a obezbeđen je kredit od 30 miliona evra".Javno preduzeće Putevi Srbije i austrijska kompanija Štrabag potpisali su juče ugovor o rekonstrukciji beogradskog mosta Gazela vredan 58 miliona evra, a radovi treba da počnu za sedam dana."Predviđeno je da obnova traje 22 meseca i da se odvija u četiri faze", rekao je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak koji je ugovor u Beogradu potpisao sa direktorom Štrabaga za Srbiju Draganom Pavelićem.Kredite za finansiranje radova na Gazeli i prilaznim putevima, EBRD i EIB su odobrile 2007. godine, ali povlačenje novca bilo je odloženo pošto nisu ispunjeni uslovi oko preseljenje Roma koji su živeli pored mosta.Prilikom potpisivanja ugovora o kreditima rečeno je da će se obnova Gazele i prilaznih puteva finansirati kreditima EIB od 33 miliona evra i EBRD od 25 miliona evra, dok će grad Beograd izdvojiti 7,5 miliona evra, Putevi Srbije 4,8 miliona evra i Evropska agencija za rekonstrukciju s donacijom 6,75 miliona evra. Edited March 16, 2010 by vasudeva418
Bright Billy Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 (edited) mani ovo deluje kao navlaka da se uzme jos jedan kredit kojim bi se zidale kuce za raseljene rome. ja sam lepo prico da je glupo sto se rusi shilerova, mogli su sad tamo bar 20 porodica da smeste. na svu srecu, razbojnika nam ne fali pa ta greska u perspektivi moze da se ispravi. i onako te njihove kucerine nece smeti niko da kupi a glupo je da sve ode pandurima na koriscenje.shala donekle... Edited March 16, 2010 by Bright Billy
Mr.Mxyzptlk Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 (edited) .. Edited March 16, 2010 by exTRaGluv
onamonamo Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 cerak vinogradi je novi.uz jablanicku, kad ides ka ibarskoj, desno, e, to je stari zato sam i pitao, svi se tu zeznu, to uz jablanicku je novi cerak. stari cerak je oko ace joksimovica. tj to je bio samo cerak, dok nije napravljen novi cerak, pa je ovaj prozvan stari...a vinogradi su vinogradi ( otkud cerovi u vinogradu :) ), a ono najnovije je cerak 2
bus Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Rasistički postovi su obrisani. Autor će se odmarati tri dana. Svaki sledeći rasistički ispad će biti kažnjavan drastičnijim merama.
ordi Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 zato sam i pitao, svi se tu zeznu, to uz jablanicku je novi cerak. stari cerak je oko ace joksimovica. tj to je bio samo cerak, dok nije napravljen novi cerak, pa je ovaj prozvan stari...a vinogradi su vinogradi ( otkud cerovi u vinogradu :) ), a ono najnovije je cerak 2uhh, bre, komplikovano to mnogo od svega mi je sad samo jasan cerak 2 za ace joksimovica znam da je zarkovo. ne znam na koji deo oko ulice mislis...
onamonamo Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 uhh, bre, komplikovano to mnogo od svega mi je sad samo jasan cerak 2 za ace joksimovica znam da je zarkovo. ne znam na koji deo oko ulice mislis...idi bre, pa sve je to zarkovo, i banovo brdo je zarkovo, samo sto oni to jos ne znaju :)cerak je deo zarkova oko one rupe ispod ace joksimovica, gde je bila ciganmala...
Hamlet Strašni Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Ne mogu da dodjem sebi, imam histericne napade placa od kako sam ujutro cuo vest
Bright Billy Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 a tolko je korisnih stvari uradila za ovaj grad :(
Recommended Posts