Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

zakazana je neka tribina, video sam plakat zalepljen na ulazu.

Zajednička tribina Vračara i Savskog venca je u opštini Vračar...

Posted

Ne vidi se ceo doduse, tako da ne mogu da budem siguran, ali: nema komandni most, nema ili se bar ne vidi, a morao bi i na ovom delu koji se vidi na fotografiji, slepi deo trupa u kom je masinski prostor.

Na delu koji se na fotografiji vidi nema ni jedne elektronske andrmolje, antene, itd, itd, koju brodovi inace imaju.

Osim toga izgleda poprilicno nov/ocuvan za brod koji je odsluzio svoje i okacio se na sipove, tako da se bice ipak radi o hulku.

Katamarane, imas foto na kome se vidi ceo?

Posted

Pobogu Namenski, potpuno je svejedno da li je pravi brod ili ne. Postavili su ogromno čudo na reku gde mu mesto nije Niti se ikako uklapa u ambijent, niti je to mesto uopšte predviđeno za postavljanje bilo kakvog čamca, a kamoli ovolikog čuda. Očigledno je to bilo jedino prazno mesto na reci koje ima dobar pristup i veliki parking. I zato ih nije bilo briga za bilo šta, već su samo gledali kako će njima biti najisplativije. A to mesto je usko grlo, uzan prolaz gde se stiču i pešaci i biciklisti koji tu prolaze, dve nepregledne krivine na bic. stazi pa će biti zakucavanja samo tako.

Posted

kad se pogleda satelitski snimak grada tačno se vidi da je u nastavku splavova... tako da je ovaj brod očigledno privezan sa ostane...

neverovatno je da baš niko nigde ovo ne spominje, ko da nije svima ispred nosa - samo sam ovde video informaciju i sad sliku :(

Posted (edited)

Ubedljivo najlepsi pogled na usce sa nase Turske strane , se pretvorilo u pogled u ovu Shojicevu ladju ... Manje me boli saznanje da to rade Vesic, Mali i ostala stoka od onog da ostale(opoziciju, nvo,udruzenja... ) boli q. da se pobune i svakodnevno pokazuju ljudima sta se radi u ovom gradu ...

10409253_10204835676437877_8125432764273

Edited by Geo
Posted (edited)

Pobogu Namenski, potpuno je svejedno da li je pravi brod ili ne. Postavili su ogromno čudo na reku gde mu mesto nije Niti se ikako uklapa u ambijent, niti je to mesto uopšte predviđeno za postavljanje bilo kakvog čamca, a kamoli ovolikog čuda. Očigledno je to bilo jedino prazno mesto na reci koje ima dobar pristup i veliki parking. I zato ih nije bilo briga za bilo šta, već su samo gledali kako će njima biti najisplativije. A to mesto je usko grlo, uzan prolaz gde se stiču i pešaci i biciklisti koji tu prolaze, dve nepregledne krivine na bic. stazi pa će biti zakucavanja samo tako.

Aman covece ko je to uopste doveo u pitanje, interesuje me sporta radi, da ne kazem ex-Dunav profesionalno.

Edit: video sliku, ovo nije B od broda, neko je skrpio nesto sto ce ovde da ostane.

Sutra cu da znam vise i o vlasniku i o ideji  :isuse: 

Edited by namenski
Posted (edited)

Pa ako posle onog šejkovog restoran-štanda i ovo stvarno postane nova 'splavarska' atrakcija sa restoranom i koječim drugim, onda je definitivno umrla biciklistička staza.... nema teorije da se pijani bahati gosti ne razlete celom širinom, i šetalištem i stazom!

BTW, na fotografiji sam sad video da ima i 'most' položen tamo u dnu.

Sigurno veštim 'bizmismenima' nije nikakav problem bio da nabave negde polovni brod pa da ga zakrpe i ofarbaju u belo da pristojno izgleda. Pitanje je jel stigao sopstvenim pogonom, ili je dovučen.

Edited by akibono
Posted

uf ovo je groteskno.

Posted

uf ovo je groteskno.

Hej, ne kudi gracke investicije  :lolol:

Usput su zbog tzv. Navodnog Beograda ovih dana bukvalno fizički uništili mali fudbalski klub osnovan 1924, sa pristojnom tradicijom i istorijom. Iseljeno je i porušeno igralište Železničara dole pored Gazele, bez da im je ponuđena ikakva alternativa. Srušili tribine, ograde, iselili kućicu... bila stranica na sajtu Žurnala sa slikama ali je više nema...
Posted (edited)

uf ovo je groteskno.

Dok ne vidis uzivo , ni priblizno ne mozes da budes svetan na sta to stvarno lici u celoj toj mirnoj rusticnoj kompoziciji ...  :ph34r:

Edited by Geo
Posted

mogu. pre par meseci sam opsesivno fotografisao taj pejsaž i pravio različite kompozicije, kao da sam nešto slutio™.

ovim su prekinuli jedan potpuno skladan splet linija koji čine bedem, Nebojša kula, staza, ostrvo i borčanska obala i koji bi umeo da pravilno oceni i jedan vogon.

um koji je ovo napravio vodjen je hladnom, tudjinskom zlobom i neopisivom mržnjom prema svemu na svetu što je dobro i ispravno.

Posted

Sigurno veštim 'bizmismenima' nije nikakav problem bio da nabave negde polovni brod pa da ga zakrpe i ofarbaju u belo da pristojno izgleda. Pitanje je jel stigao sopstvenim pogonom, ili je dovučen.

A da prestanes da pricas da ne kazem sta, prepoznajes tipicne dunavske kruzere i polovne brodove?

Ovo nije stiglo sopstvenim pogonom, jer sopstvenog pogona i nema, lepo sam ti gore objasnio, obaska sto je, ovakvo kakvo je, prekrsilo n propisa i zakona, nigde imena, registracije, bilo cega.

Doduse, izgleda da je prilicno para stuceno u eksterijer, za enterijere ne znam, videce se, ali sva je prilika da su planovi dugorocni, obaska ne male pare koje su bile potrebne da se postave sipovi.

I ko god da ga je postavio nije pitao nekog ko zna oko lokacije: nema sanse da ovo sranje ne napravi neko sranje ako nivo vode iole iskoci iznad nekih poprilicno uobicajenih vrednosti.

Posted (edited)

mogu. pre par meseci sam opsesivno fotografisao taj pejsaž i pravio različite kompozicije, kao da sam nešto slutio™.

ovim su prekinuli jedan potpuno skladan splet linija koji čine bedem, Nebojša kula, staza, ostrvo i borčanska obala i koji bi umeo da pravilno oceni i jedan vogon.

um koji je ovo napravio vodjen je hladnom, tudjinskom zlobom i neopisivom mržnjom prema svemu na svetu što je dobro i ispravno.

:thumbsup:  Bas to ... 

p.s. Posto se ova vlast nece u neko dogledno vreme smeniti , nadam se da ce se barem javiti neki pokreti otpora sa jasnim diverzantskim ciljevima , tipa ovo mega-govno na vodi ...  

Edited by Geo
Posted

Pre desetak dana sam ovde pisao o parobrodu "Split" koji je bio ukotvljen ispod Brankovog mosta u svrhu hotela, kasnije postavsi javna kuca. Kako nam se istorija ponavlja, Beograd dobija novi hotel na reci.

victoria-cruziana.jpg

victoria-cruziana-potonu.jpg

Prvobitno ime ovog broda EUROPA i da je bio prvi rečni kruzer u Evropi. Pod imenom Europa je služio od 1960. - 1998. kada dobija ime Victoria Cruziana i služi do 2007. godine. Potonuo je 19. 11. 2010. pod sumnjivim okolnostima. Oktobra 2011. krenuo je put Beograda s idejom da jednog dana bude koriscen kao brod hotel.

Victoria Cruziana - wikipedia

Danas podno Kalemegdana

dsci5910.jpg

Izvor: SSC forum

Posted

Bordelgrad na vodi.

Poz