Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Kakva genijalna zgrada. U takvoj jednoj, londonskoj, je danas Tate Modern i ništa im ne fali.

Е не претеруј, не могу ни ово од музеја да финансирају, а ти би хтео још један да правиш.

Posted (edited)

Mislim da je centrala ogradjena da bi se pravila neka marina Dorcol koja nikada nije ni zapoceta.

mardor-06.jpg

Edited by katamaran
Posted (edited)

to za robu je tačno, mada je ovo veliki udar u tom smislu. što se tiče lokacije, tezga u Depou bila je suvo zlato, to se teško dobijalo i branilo se životom. naći će neko drugo mesto, negde, i ne tako brzo, ali će biti lošije i koštaće djavo i po. za sve te ljude, trgovce i prodavačice, ovo je izuzetno ozbiljan životni setback.

sve ovo pišem iz buvljačkog iskustva.

Hvala i ostalima na odgovorima. 

Hajde da malo razmrsimo šta je u Depou čije, pa da pokušamo da vidimo ko je kako prošao što se tiče štete. Nemam iluziju da živimo u normalnoj državi ali bi bilo dobro da barem konstatujemo šta sprečava najbezbolniji dalji razvoj situacije. 

Vlasnik prostora je GSP. Zakupac prostora je "Gradske pijace". Vlasnici tezgi su, ako dobro razumem, "Gradske pijace" i individualni vlasnici. Od ovih vlasnika (i jednih i drugih) zakupci, je li, zakupljuju tezge, dok neki vlasnici sami izlažu robu.

Kurir neću linkovati. Citiram: Jedan od zakupaca štanda u „Depou“ Milan Papić kaže da ... su pojedini vlasnici zvali i tražili način da osiguraju radnje, ali da im to nije odobreno jer se radnje nalaze pod zajedničkim krovom.

Ni Blic neću linkovati. Citiram: "I pored toga što JKP Gradske pijace, prema ugovoru koji su potpisavale sa zakupcima, ne snose bilo kakvu odgovornost za robu koja je izgorela ponudio sam im kao dugogodišnjim zakupcima da nova mesta na drugim pijacama koriste najduže tri meseca bez plaćanja nadoknade. " - kaže VD direktor Gradskih pijaca Ivan Soćo.

Na trećem mestu sam našao izjavu direktora GSP koji kaže da je sva imovina GSP osigurana. 

Jebem ga, suviše je komplikovano i nemamo sve informacije ali čini meni se čini da su najviše najebali vlasnici tezgi koji nisu bili osigurani. Pitanje je, da li nisu želeli da osiguraju imovinu u cilju da imaju veći neto profit od izdavanja (ili izdavanja+prodaje robe, ako sami prodaju), uz rizik koji na koji su  pristali, ili postoji drugi razlog što nisu bili osigurani (ako nisu bili osigurani).

Nisam našao da li su Gradske pijace osigurale svoju imovinu u Depou. Bilo bi dosta skandalozno da to nije slučaj.

Zakupcma je izgorela roba koja čini nedeljni promet - sve preko toga verovatno skladište na drugim mestima - i izgubili su dobro pozicionirano mesto za prodaju gde su ljudi navikli da dolaze. Deluje mi logično da od vlasnika tezge ili vlasnika prostora budu materijalno zbrinuti, ako se utvrdi* da na njima leži odgovornost za požar. 

* znam da se to neće dogoditi. 

Edited by pacey defender
Posted (edited)

Hajde da malo razmrsimo šta je u Depou čije, pa da pokušamo da vidimo ko je kako prošao što se tiče štete. Nemam iluziju da živimo u normalnoj državi ali bi bilo dobro da barem konstatujemo šta sprečava najbezbolniji dalji razvoj situacije. 

Vlasnik prostora je GSP. Zakupac prostora je "Gradske pijace". Vlasnici tezgi su, ako dobro razumem, "Gradske pijace" i individualni vlasnici. Od ovih vlasnika (i jednih i drugih) zakupci, je li, zakupljuju tezge, dok neki vlasnici sami izlažu robu.

Na trećem mestu sam našao izjavu direktora GSP koji kaže da je sva imovina GSP osigurana. 

Jebem ga, suviše je komplikovano i nemamo sve informacije ali čini meni se čini da su najviše najebali vlasnici tezgi koji nisu bili osigurani. Pitanje je, da li nisu želeli da osiguraju imovinu u cilju da imaju veći neto profit od izdavanja (ili izdavanja+prodaje robe, ako sami prodaju), uz rizik koji na koji su  pristali, ili postoji drugi razlog što nisu bili osigurani (ako nisu bili osigurani).

Nisam našao da li su Gradske pijace osigurale svoju imovinu u Depou. Bilo bi dosta skandalozno da to nije slučaj.

Zakupcma je izgorela roba koja čini nedeljni promet - sve preko toga verovatno skladište na drugim mestima - i izgubili su dobro pozicionirano mesto za prodaju gde su ljudi navikli da dolaze. Deluje mi logično da od vlasnika tezge ili vlasnika prostora budu materijalno zbrinuti, ako se utvrdi* da na njima leži odgovornost za požar. 

* znam da se to neće dogoditi. 

Ključno je početi od JKP Gradske pijace.

Našla sam- ugovor o osiguranju imovine i lica između JKP Gradske pijace i Dunav osiguranja zaključen je 14.8.2013.godine, sa periodom važenja 24 meseca.

Pokriva, između ostalog i:

- Osiguranje od požara i nekih drugih opasnosti (odnosi se pre svega na sam građevinski objekat)

- Osiguranje odgovornosti iz delatnosti ( suma osiguranja po slučaju 5.000 evra, agregatna suma osiguranja 20.000 evra)  Predmet osiguranja je zakonska građanska odgovornost osiguranika za štete usled smrti, povreda tela ili zdravlja, kao i oštećenja ili uništenja stvari trećeg lica.

Ovim osiguranjem pokrivena je odgovornost za štetu koja je nastala iz poslova i aktivnosti

osiguranika i/ili iz posedovanja stvari i/ili iz pravnog odnosa, i/ili iz određenog svojstva

kao izvora opasnosti.

Samo da vam kažem da sam silom prilika postala ekspert za proganjanje osiguravajućih društava. :fantom:

Edited by halloween
Posted

to će da uzme GSP, da li postoji obaveza da oni obeštete i zakupce tezgi ?

Posted

JKP Pijaca dakle osigurala svoju imovinu u objektu, a to su tezge. Sve što se nalazilo na tezgi nije njihovo, i nije osigurano.

Posted

to će da uzme GSP, da li postoji obaveza da oni obeštete i zakupce tezgi ?

Ne verujem.Pričao na tv jedan od zakupaca da su oni hteli da osiguraju ali osiguravajuća društva nisu htela "jer krov nije njihov"
Posted (edited)

Boldovala sam ovo, nije to samo pravo na naknadu štete GSP i JKP. Ono što još treba posebno uzeti u obzir je da li je DEPO imao upotrebnu dozvolu. Znam da je za dobijanje upotrebne dozvole za građevinski obejkat upravo najteže kad su u pitanju uslovi iz protivpožarne oblasti.

Čula sam da ni neki od najvećih komercijalnih objekata na Novom Beogradu nemaju upotrebnu dozvolu jer nisu ispunili uslove iz oblasti protivpožarne zaštite, što naravno nije sprečilo vlasnike da ih koriste i daju u zakup.

Edited by halloween
Posted (edited)

oaj grad je poprilicno dugo odvratan ali na sitnicama se pokazuje da neosetno postaje jedno zlo

Građani se žale na Vukšu jer je sredio stajališta

Autor: M. Beljan 03.09.2014. - 00:02 23:52 Komentara (8)

Protiv gradskog aktiviste Filipa Vukše i UG „Imamo plan“ pokrenut je postupak jer su samoinicijativno ofarbali stubove i postavili nove mape na dva stajališta gradskog prevoza na okretnici u Ustaničkoj. Nekome je očigledno smetalo uređeno stajalište, pa je prijavio “skandal”.

Edited by Pontijak
Posted

To što Vukša radi direktno udara oligarhiju po džepu. Čudi me da ga i ranije nisu tužili. 

Posted

Na onim shipovima ko kule Nebojsa , osvanuo neki poveci moderan brod (barem 50m , bez zastave) ... Naravno ceo ambijent sa istim je totalno nakaradan ali kome je bitno to  :isuse:

Posted (edited)

ima da nikne ovako nesto ispod su sipovi ne vide se od vode.I druga se spremala 

ln1A0QT.jpgP9VAYwx.jpg

Edited by Frank Pembleton