katamaran Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 @namenski Ja vec u prolazu isplanirao kako bih ga uredio :) Ako se ne varam onaj lik sto je kupio Krivog stojka je prodao stan da bi ga uzeo pa kapiram da ima nade jedan dan i za mene. Kad smo vec kod brodskog hedonizma cuo sam da su ovo vlasnici picerije Kli Kli
namenski Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Slaba vajda, i ona Sirona koja se do pre par godina motala po Beogradu i izigravala izletnicki brod pre nego sto je otisla u Budimpestu da izistinski radi, bila je jahta Bundestaga. Dovezao ju je u Beograd neki lik koji je imao veze sa Putnikom, onom turistickom agencijom. Kada sam, sticajem okolnosti video sta su majstor stolari, oni sto po Bg rade kuhinje, uradili unutra, a po njegovom nalogu ... A sto se tice tvojih planova za uredjenje Cak su i cuvenu Savaronu, poklon zahvalne Turske tata Ataturku, remek delo Blohm & Woss-a i uopste brodogradnje, uspeli da upropaste, a bila je uzor na kome su se generacije brodskih arhitekata ucile... Vodi racuna :)
Geo Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 (edited) Sta se dogodilo sa onim silnim hidrogliserima sa Dunava ? Kada sam bio klinac vodili me moji sa njim do Djerdapa i to mi je bio dozivljaj kao da sam putovao svemirskim brodom ... Ko je mogao da predpostavi tada da ce za trideset godina sve biti mnogo nazadnije i ruznije ... Edited August 26, 2014 by Geograf
katamaran Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Pisao je o tome neko ovde. Cini mi se da je coveku bio nadimak Vlada ili tako nesto i da ga bas dugo nema ovde. Valjda su svi rashodovani. U glavi mi je da neki trag od njih postoji kod bloka 70 (tako je valjda pisao) al ja ih nisam video :)
namenski Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Pomrli, bilo je par ljudi koji su pre 10-ak godina pokusavali da srede jednu i uvedu je u sluzbu, ali nista od toga, neisplativo je. To su bile ruske naprave sa poprilicno zednim dizelima, trajne doduse jer su bile od aluminijuma, obaska sto su hidrogliseri izasli iz mode... Na rekama se vise ne trazi brzina, a oni su bili naprave vise za prevoz od tacke A do tacke B, nego za izletnicarenje...
vathra Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Иначе су ти совјетски хидроглисери прављени у Красном Сормову, бродоградилишту које се током ВОВ преоријентисало на штанцовање Т-34.
katamaran Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Ovaj covek je bio enciklopedija za te glisere http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showuser=4986 cini mi se da je pred kraj svoje forumske kaijere pisao o njima pa verovatno nije tesko pronaci.
halloween Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Ne znam šta treba da znači, ali u ovo doba i dalje rade mašine (lome stari asfalt) na rekonstrukciji ul.Vojvode Stepe.
Skyhighatrist Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Stigli već do Nikšićke, prošli Vero... Prva faza izgleda debelo prebacuje rokove (taj deo je trebalo da se radi od 15. oktobra kol'ko se sećam)...
namenski Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Иначе су ти совјетски хидроглисери прављени у Красном Сормову, бродоградилишту које се током ВОВ преоријентисало на штанцовање Т-34. Tuzna je prica o sovjetskim hidrogliserima: Rakete su plovile i Temzom, Italiju i ostale Grcke da ne racunam, a Sovjeti su bili izistinski tehnoloski vrh sa - aj da pravilno krstimo - hidrokrilcima. Islo je to bogami do povelikih naprava i mase inovacija.
namenski Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 (edited) Kad jednom podjes sa mnom na pecanje van Beograda do Tise, recimo, i uvece sedis na palubi pijuci ladan spricer i podignes glavu u mrtvoj tisini, videces stotine zvezda, ja to stalno posmatram Vaso, kloni se amatera :P Slikanje je ozbiljan poso sa sve pripadajucom opremom, smestajem, provijantom... Edited August 26, 2014 by namenski
Apdajk Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Vaso, sad čitam ovo za uslikavanje mlečnog puta pa shvatim: bele tačkice na tvojoj fotki istočne kapije Beograda su zvezde?! Ja mislio sneg, wow!
Kelt Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 tako mi je i delovalo, ali metar na brodu... da se izmeri ulov?
Recommended Posts