kapetanm Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Upotrebljivi ISO mu je do 3.200, ima beskonačnu ekspoziciju i daljinski okidač, a za Mlečni put motorno praćenje nije neophodno jer se dobri rezultati postižu pomoću pravila 500/dužina fokusa, nalaženja Mlečnog puta pomoću smartfon aplikacija i kvalitetne RAW intervencije...jedan car mi je pre par dana zadao domaći, imaću i ja dobru sliku Mlečnog puta, samo da pobegnem iz Beograda! edit: druže sudija. inače pozivam za svedoka gospodina po imenu Džastin Ng. Kad jednom podjes sa mnom na pecanje van Beograda do Tise, recimo, i uvece sedis na palubi pijuci ladan spricer i podignes glavu u mrtvoj tisini, videces stotine zvezda, ja to stalno posmatram
Аврам Гојић Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 (edited) Kad jednom podjes sa mnom na pecanje van Beograda do Tise, recimo, i uvece sedis na palubi pijuci ladan spricer i podignes glavu u mrtvoj tisini, videces stotine zvezda, ja to stalno posmatram Pošao bih ja na to pecanje vrlo rado! A idem sledeće nedelje opet na sever Bačke na nekoliko dana, samo neće moći da se slika Mlečni put, biće pun mesec. U međuvremenu, lepog neba ima i nad Mirijevom, kad umeš da gledaš, makar i pomoću veoma složenih softverskih algoritama. Edited August 26, 2014 by Грешни Василије
namenski Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Obecao sam vam foto izvestaj sa biciklisticke :) Radovi napreduju I meni najlepsi brod. Da imam para kupio bih ga i sredio. Jebes jahte i slicne gluposti. Ovo je Krajina, nju je spalila neka filmska ekipa majku da im jebem da im jebem. Pre 10+ godina je stajala kod Jugoslavije i izigravala neki fensi restoran, dok je nisu spalili i ostavili da trune. Inace, bila je pomocni brod RM, komandni tacnije recne flotile i jahta za potrebe voljenog druga Tita. Brod sa mozda najlepsim enterijerom na celom toku Dunava. U Kladovu trune, vec je istrulio brod koji je tamo odvucen da ga se sredi, Split, prelep pravi putnicki parni brod. Mozda ga se neko seca, dugo je, sve do u devedesete, bio parkiran ispod mosta u Brankovoj i radio kao restoran i vrlo problematican pansion, ali je bio ubedljivo najlepse meto da se popodne sedi i pije ladan spricer ili pivo. U vremena pre splavova.
Аврам Гојић Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 taj prelepi brod je spalila ekipa filma Darka Bajića "Na lepom plavom Dunavu". film je sniman po ciči zimi, bio sam jednom na setu i video gomilu prastarih kalorifera, uključenih u kineske produžne kablove. i jedne noći djavo je došao po svoje.
Singer Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 E, a jel neko brine o onom brodu, donacija nemačke đinđiću, što je trebao da ispituje dno dunava i raskrčava plovne puteve?... ili da vadi/markira mine zaostale iz ratova? Poslednji put kad su ga pominjali pričalo se kako propada jer su ga svi zaboravili ili tako nešto.
Singer Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 ima tu još neki štos beše... tipa nema ko da ga vozi kod nas ili nema nikog da zna da koristi tu opremu... tako nešto još bi priča.
Аврам Гојић Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 sredi avatara Singere, izvuci te kontraste malo...
Singer Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 ovo šort term zajebancija, vraćam se u kolor vrlo brzo.
Frank Pembleton Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 taj prelepi brod je spalila ekipa filma Darka Bajića "Na lepom plavom Dunavu". film je sniman po ciči zimi, bio sam jednom na setu i video gomilu prastarih kalorifera, uključenih u kineske produžne kablove. i jedne noći djavo je došao po svoje. Nema to stvarne veze sa kaloriferima vec sa dugovima, osiguranjem itd....
katamaran Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Ovo je Krajina, nju je spalila neka filmska ekipa majku da im jebem da im jebem. Pre 10+ godina je stajala kod Jugoslavije i izigravala neki fensi restoran, dok je nisu spalili i ostavili da trune. Inace, bila je pomocni brod RM, komandni tacnije recne flotile i jahta za potrebe voljenog druga Tita. Brod sa mozda najlepsim enterijerom na celom toku Dunava. U Kladovu trune, vec je istrulio brod koji je tamo odvucen da ga se sredi, Split, prelep pravi putnicki parni brod. Mozda ga se neko seca, dugo je, sve do u devedesete, bio parkiran ispod mosta u Brankovoj i radio kao restoran i vrlo problematican pansion, ali je bio ubedljivo najlepse meto da se popodne sedi i pije ladan spricer ili pivo. U vremena pre splavova. Hvala puno na pojasnjenju :) Bas mi je interesantan ovaj brod. Ne kapiram sto ga pustaju da trune jer meni kao laiku deluje da ne treba bas previse da bi mu se vratio puni sjaj.
akibono Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Nema to stvarne veze sa kaloriferima vec sa dugovima, osiguranjem itd.... ovo su i meni pričali upućeni, samo sam već uveliko zaboravio detalje... beše i nešto zbog čega ga niko nije odvukao do sada, ali sam i to zaboravio mislim da je bilo i ponekih tekstova o tim 'dešavanjima'
namenski Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 (edited) Hvala puno na pojasnjenju :) Bas mi je interesantan ovaj brod. Ne kapiram sto ga pustaju da trune jer meni kao laiku deluje da ne treba bas previse da bi mu se vratio puni sjaj. Morala bi potpuna rekonstrukcija, ne trupa, jer je ovo za brodske uzanse relativno mlad brod, nego unutrasnjosti koja je potpuno unistena. Trebao bi neki sposoban brodski arhitekt da ga iz pocetka ponovo uredi, on je bio koncipiran kao jahta/komandni brod, znaci sa mnostvom malih kabina i zajednickim prostorijama kao sto su salon, trpezarija, biblioteka. Mogaobi da ispadne ili lusuzni brod za krstarenja, ali malog kapaciteta, dakle sorta koja vise nije u modi, ili izletnicki brod za krace izlete sa restoranom. Bojim se da ni od prvog ni od drugog nema nista, od neke namene kao sto je skola na vodi, za provozati klince u nekoj nastavi u prirodi tek nema nista, ovo je Srbija: to bi mu u stvari bila prava danasnja namena jer bi mogao da smesti 100-ak klinaca za boravak od po 3 - 5 dana i provoza ih rekama, jbg... Mogla bi da bude i nevidjena jahta, ali ovdasnji dziberi pod jahtom podrazumevaju nesto drugo, tako da... Edit: inace, takodje iz nemackih reparacija, neke 20-te, zvao se Dragor, sluzbovao i u NDH, pa poklonjen Bugarima, vracen posle WW2... Edited August 26, 2014 by namenski
Geo Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 (edited) Od pravog renoviranje Zupe naravno nece biti nista , sredice se taman toliko (od tih sitnih donacija) da Parobrod hispterska fensi ekipa ima gde da bleji i na vodi ... Edited August 26, 2014 by Geograf
namenski Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Od pravog renoviranje Zupe naparavno nece biti nista , sredice se taman toliko (od tih sitnih donacija) da Parobrod hispterska fensi ekipa ima gde da bleji i na vodi ... Naravno. Sredjivanje je ozbiljan posao, sa sve dokumentacijom, brodogradilistem, odredjivanjem nove namene, itd, itd... Ovo ce da bude neko uobicajeno farbanje koje ce da upropasti i ono malo autenticnog i cao, zdravo...
Recommended Posts