Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

hahah šta je bre ovo (u smislu koja zgrada, poznata mi, a i u smislu kako su se klinci popeli dotle da iscrtaju krugove autolakom)?

Posted

liči mi da su to na fasadi (sa skele ili užeta) obeležena mesta koja treba popravljati

Posted

Ko je diler? Dragomir Petronijević? Daj neki info.

Posted

tokom gimnazijskih dana se bavio time, ne znam dokle je to trajalo.

Posted

Juče sam shvatio jednu bitnu stvar o našem glavnom gradu. Ta mi se misala motala i ranije po glavi, ali je juče dobila potpunu artikulaciju, u trenutku dok sam preživljavao agoniju: lakat me je boleo od ujeda ose, jedan komarac me je grizao za očni kapak dok su mi na glavi rasle guke od starih ugriza, i dok sam mahao stativom za fotoaparat u želji da se odbranim od napada razjarenog psa, sve vreme gledajući gde je njegov mnogo manji i pokvareniji parnjak koji me je markirao, i da li će mi iscepati pantalone. Nekakve babe su me sa neodobravanjem gledale sa terase, verovatno su bile uverene da sam skrenuo u žbunje kako bih se drogirao ili bio pedofilom ili pak sektom.

- Nisam zato bio tu, gospodine sudija, samo sam tražio mrak da iz njega pokušam da snimim Mlečni put.

- Građanine, i vi i ja znamo da je nemoguće slikati Mlečni put u gradskim uslovima, to nije pitanje dobre volje nego optičkih zakonitosti.

- Sada to znam, druže sudija.

Izvinite zbog digresije. 

Ta bitna stvar sastoji se u tome da je kod nas skrama urbanizacije izuzetno tanka. Nekoliko dana pre opisanih događaja do kojih je došlo jer sam se usudio da skrenem sa betonskih staza i momentalno upao u džunglu, bio sam u rentijerskom dvorištu sa potleušicama koje se nalazi na jednoj od najboljih i najskupljih lokacija u Beogradu. Tamo se lokali i stanovi izdaju za bagatelu, a dvorište, isto kao i stotine sličnih, sa gradom nema ništa, iako je u njegovom centru.

I znate šta? Sviđa mi se što je Beograd baš takav, pun malih, prljavih tajni, podseća na elokventnu, ocvalu damu jako sumnjive prošlosti i još sumnjivijih ličnih navika. 

Posted

hahah šta je bre ovo (u smislu koja zgrada, poznata mi, a i u smislu kako su se klinci popeli dotle da iscrtaju krugove autolakom)?

liči mi da su to na fasadi (sa skele ili užeta) obeležena mesta koja treba popravljati

Ja mislim da je to budj koja probija. Uzivo jos ludje izgleda.

Posted

- Nisam zato bio tu, gospodine sudija, samo sam tražio mrak da iz njega pokušam da snimim Mlečni put.

- Građanine, i vi i ja znamo da je nemoguće slikati Mlečni put u gradskim uslovima, to nije pitanje dobre volje nego optičkih zakonitosti.

- Sada to znam, druže sudija.

Ако дођеш до судије, позови стручног сарадника који ће да посведочи да може и да приложи пример.

То што твој апарат нема ИСО од пар иљада и бесконачну експозицију, а статив нема екваторијалну монтажу са праћењем, ћеш образложити тиме да си хтео да направиш уметничку слику.

Posted

eh, ko nije uhvatio ovih dana Sinišu Malog sa seksi pomoćnicom u podužoj reportaži na Pinku, kako istražuju katakombe beogradske podtašmajdanske i otkrivaju neverovatan turistički potencijal (iako su ih neki zlikovci zatvorili 2011 kako reče) - dosta je propustio... :)

u svakom slučaju je odmah tamo dole izdao nalog da se napravi projekat i da se to sve što pre sredi i otvori!

PS. seksi pomoćnica je bila bez šminke, pa nije baš bila mnogo sekxy u svetlu reflektora...

Posted

Obecao sam vam foto izvestaj sa biciklisticke :)

Radovi napreduju

bici1.jpg

Zupa. Ova dizalica vadi krs iz vode vec par nedelja tako da se definitivno sprema za selidbu. I danas je radila.

bici2.jpg

I meni najlepsi brod. Da imam para kupio bih ga i sredio. Jebes jahte i slicne gluposti.

bici3.jpg

Posted

eh, ko nije uhvatio ovih dana Sinišu Malog sa seksi pomoćnicom u podužoj reportaži na Pinku, kako istražuju katakombe beogradske podtašmajdanske i otkrivaju neverovatan turistički potencijal (iako su ih neki zlikovci zatvorili 2011 kako reče) - dosta je propustio... :)

u svakom slučaju je odmah tamo dole izdao nalog da se napravi projekat i da se to sve što pre sredi i otvori!

PS. seksi pomoćnica je bila bez šminke, pa nije baš bila mnogo sekxy u svetlu reflektora...

Bio sam jednom dole i nije da nije bilo zanimljivo. Vodio nas lik kojem na vizitkama pise "sef Beogradskog podzemlja"

Na vrhu jjedne pecine ima neka zabetonirana rupa. Kazu da je u komunisticko vreme tu propala zena sa detetom iz parka i da je cela prica posle zataskana.

Posted

Bila baš juče, prekjuče neka emisija na RTS-u, TV Zabavnik. Tematski o brodovima u Bg-u i nešto su snimali i Župu. Nisam čuo šta pričaju, ali je delovalo kao da je nešto sređuju.

Posted (edited)

То што твој апарат нема ИСО од пар иљада и бесконачну експозицију, а статив нема екваторијалну монтажу са праћењем, ћеш образложити тиме да си хтео да направиш уметничку слику.

Upotrebljivi ISO mu je do 3.200, ima beskonačnu ekspoziciju i daljinski okidač, a za Mlečni put motorno praćenje nije neophodno jer se dobri rezultati postižu pomoću pravila 500/dužina fokusa, nalaženja Mlečnog puta pomoću smartfon aplikacija i kvalitetne RAW intervencije...jedan car mi je pre par dana zadao domaći, imaću i ja dobru sliku Mlečnog puta, samo da pobegnem iz Beograda!

edit: druže sudija.

inače pozivam za svedoka gospodina po imenu Džastin Ng.

Edited by Грешни Василије
Posted

Bio sam jednom dole i nije da nije bilo zanimljivo. Vodio nas lik kojem na vizitkama pise "sef Beogradskog podzemlja"

Na vrhu jjedne pecine ima neka zabetonirana rupa. Kazu da je u komunisticko vreme tu propala zena sa detetom iz parka i da je cela prica posle zataskana.

ne kažem da ne bi bilo zanimljivo, ili da ne bi bila atrakcija - ali to napraviti kako treba je OGROMAN izdatak uz ozbiljan projekat.... struja, ventilacija i klimatizacija, ulazi i izlazi, zaštita, čišćenje, ojačavanje gde treba, pravljenje nekih 'rekonstrukcija' šta je tamo bilo... i sl.

ovako će da malo očiste i kupe 10 novih lampi da ih nosiš sa sobom dok ti vodič opisuje šta je bilo u kojim buđavim rupama...

Posted

Upotrebljivi ISO mu je do 3.200, ima beskonačnu ekspoziciju i daljinski okidač, a za Mlečni put motorno praćenje nije neophodno jer se dobri rezultati postižu pomoću pravila 500/dužina fokusa, nalaženja Mlečnog puta pomoću smartfon aplikacija i kvalitetne RAW intervencije...jedan car mi je pre par dana zadao domaći, imaću i ja dobru sliku Mlečnog puta, samo da pobegnem iz Beograda!

edit: druže sudija.

inače pozivam za svedoka gospodina po imenu Džastin Ng.

Видиш да може, шта зезаш.