Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

DSCN1704_zps1510440d.jpg

DSCN1710_zps87d836db.jpg

A glede takozvane strucne javnosti, sve po spisku onima koji se nisu setili da petama u dupe otrce da spasavaju onaj prelep stari lift (takodje nemacki reparacioni) koji je do pre neku godinu radio u Direkciji zeleznica u Nemanjinoj.

Onaj u kome otvorene kabine za po jednog coveka samo promicu, ti zakoracis iz hodnika i putujes...

Posted

A glede takozvane strucne javnosti, sve po spisku onima koji se nisu setili da petama u dupe otrce da spasavaju onaj prelep stari lift (takodje nemacki reparacioni) koji je do pre neku godinu radio u Direkciji zeleznica u Nemanjinoj.

Onaj u kome otvorene kabine za po jednog coveka samo promicu, ti zakoracis iz hodnika i putujes...

Šta je bilo sa tim liftom??

Ja sam u utorak popodne ušla u tu zgradu sa namerom da vidim lift i pokažem drugarici iz inostranstva.

Lift nije radio, ali nam je čuvar objasnio da je ispravan i da ga puštaju u rad svakog radnog dana između 7 i 8,30 ujutru, čisto fore radi, a posle gase da ga ne bi akali (imaju druge, novije liftove).

Posted

Ja sam u utorak popodne ušla u tu zgradu sa namerom da vidim lift i pokažem drugarici iz inostranstva.

Lift nije radio, ali nam je čuvar objasnio da je ispravan i da ga puštaju u rad svakog radnog dana između 7 i 8,30 ujutru, čisto fore radi, a posle gase da ga ne bi akali (imaju druge, novije liftove).

Onda je OK, znaci da su se dozvali pameti i barem shvatili sta imaju i koliko vredi, ja sam van vec par godina.

Sto se svega ostalog tice, nije bilo nista; nisam ga video ni na jednom spisku stvari za cuvanje.

Bas kao ni prelepe Siemens pumpe koje su poizbacivane u staro gvozdje kad je privatizovan novosadski Albus.

Da ne nabrajam...

Posted

Такав лифт је био, колико се сећам, у неком ранијем филму о Џемс Бонду.

Наравно да га је користила униформисана приватна војска главног негативца  :misko:

Posted

Onda je OK, znaci da su se dozvali pameti i barem shvatili sta imaju i koliko vredi, ja sam van vec par godina.

a ako neko, recimo ja, pozeli da napravi dobre fotografije tog lifta, kako to da izvede? kome se tamo obratiti za ausvajs? moze i na PM

Posted

Такав лифт је био, колико се сећам, у неком ранијем филму о Џемс Бонду.

Наравно да га је користила униформисана приватна војска главног негативца  :misko:

Neko će se setiti i ovoga:

https://www.youtube.com/watch?v=TYeFuQRSoTw

Posted

Tako da verujem da je ovo o čemu G.Vasilije piše gotovo izgledna varijanta. Entuzijazam UK "Parobrod" oko radova na ovom plovilu je veoma prisutan, i siguran sam da će se nastaviti bar ti kozmetički radovi, i funkcionisanje u kulturne svrhe (ne znam, možda neki bioskop ili pozornica na vodi, npr)

kolko ja znam župa se do poplava (za posle ne znam) i jeste koristila kao bioskop na otvorenom, gde su se puštali filmovi neafirmisanih reditelja

sve u organizaciji gete instituta

Posted

A glede takozvane strucne javnosti, sve po spisku onima koji se nisu setili da petama u dupe otrce da spasavaju onaj prelep stari lift (takodnemacki reparacioni) koji je do pre neku godinu radio u Direkciji zeleznica u Nemanjinoj.

Meni je isto drugar koji je u CIP-u pricao da taj lift radi, koriste ga ujutru.

Posted

geozavod je poceo malo na crveno da vuce.

mozda je to ona moderna boja sto se menja prema temperaturi.

m8dvnl.jpg

Posted

To je u skladu sa novim projektom "Okrecite Beograd". Da nam bude veseo i saren...

Posted

Multimedijalna fasada koja treba da podseća na prolaznost života i širi awareness o za Srbe zauvek izgubljenom jadranskom bračiću, plus to svetli u mraku, analfabete, kano Allianz Arena... a tek kad zasmrdi na svežu višeslojnu organsku buđ, leči bolesne & diže iz mrtvih!

Posted

a ako neko, recimo ja, pozeli da napravi dobre fotografije tog lifta, kako to da izvede? kome se tamo obratiti za ausvajs? moze i na PM

Izgleda da treba stupiti u vezu sa medija centrom ŽS na medijacentar@srbrail.rs

Posted

geozavod je poceo malo na crveno da vuce.

mozda je to ona moderna boja sto se menja prema temperaturi.

To je najnovija tehnologija, stepen iznad 'pametne zgrade' - to je 'emotivna zgrada' koja bojom dočarava svoje trenutno emotivno stanje!

Posted

Verovatno ce i Geozavod ovako izgledati za neki mesec

zgrada.jpg