Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Sitnine ima ali prodavce mrzi da se cimaju.

upravo. to sam shvatila kad sam bila u obrnutoj situaciji kad sam konobarisala... nakupim bakšiš 1000 dinara, u novčaniku knjiga od sto strana. niko nije hteo da čuje da mi ukrupni.

U svakoj banci i posti mogu da promene al bi to moralo da secradi posle radnog vremena a poslodavce ne zanima da im to plate

dakle, u svakoj banci i pošti NE može.

Posted

u ustanovi narodna banka srbije

Posted

Beograd je sasvim pristojan grad nedeljom ujutro dok se Beograđani ne probude.

Čarolija prestane kad pokušaš da kupiš burek sa novčanicom od hiljadu dinara. Nađi sitno pa ćeš da doručkuješ.

Taj problem mi bogati gastosi resavamo sa 2 reci - "zadrzi kusur" :P

Posted

upravo. to sam shvatila kad sam bila u obrnutoj situaciji kad sam konobarisala... nakupim bakšiš 1000 dinara, u novčaniku knjiga od sto strana. niko nije hteo da čuje da mi ukrupni.

dakle, u svakoj banci i pošti NE može.

Može u banci samo ih mrzi a to bi im olakšalo posao. Dok sam radio sa parama svima sam davao kovani novac, redovno su mi dolazili iz apoteke, čak i iz pošte. Papirološki završiš za pet minuta a napraviš mesta u trezoru, olakšaš ovima što transportuju, olakšaš kolegama koje broje u centrali.

Posted

U srbiji u kojoj ja zivim i burek i novine placamo plastikom. samo za plastiku za gsp moram da skidam novac sa bankomata.

Posted

Ne moraš, ima mesta gde se može kupiti karticom.

Posted

ako mogu adrese u zemunu i starom gradu

Posted

Zemun, Trafika u Aleksandra Dubčeka i mislim da ima u Kosovskoj u Zemunu kod glavne, generalno sam kod njih dopunjavao jer jedini daju preko kartice.

Posted

Probacu ad ako mislis na novu kod bus stanice. U Kosovskoj Munze ne postoji trafika.

Posted

Postoji, pored pekare... Piše narandžasto Trafika. ;-)

Posted (edited)

Nek me neko ispravi, ali čini mi se da ne smeš da imaš višak u kasi, tj. ostavljeno sitno od prethodnog dana. Ako ti naiđe inspekcija i zatekne višak u kasi smatraće da ne izdaješ fiskalne i napisaće ti kaznu.

edit: najgore mi ponedeljkom ujutro, ako sam potrošio svo sitno za vikend. Bankomati se pune u 08.30h, vreme kada ja idem na posao. I onda em ne mogu da uzmem pare sa bankomata, em i kada uzmem imaću samo sitno pa će me u pekarama gledati mrko.

Zato se trudim da uvek imam uravnoteženo krupno sitno, i da mi za ponedeljak ujutro ostane barem 100 din.

Edited by salerokada
Posted

Probacu ad ako mislis na novu kod bus stanice. U Kosovskoj Munze ne postoji trafika.

+1 kosovska je paralelna sa glavnom, ne znam koja trafika, a i meni treba. Za ovu u a dubceka znam, na uglu sa 22. oktobra.

Posted

Zeznuh se, nije Kosovska, već ugao Kosovske i Preradovićeve.

Ovde gde je ručica:

CJTXIdB.png

Posted

Nek me neko ispravi, ali čini mi se da ne smeš da imaš višak u kasi, tj. ostavljeno sitno od prethodnog dana. Ako ti naiđe inspekcija i zatekne višak u kasi smatraće da ne izdaješ fiskalne i napisaće ti kaznu.

nije to višak, ta početna gotovina se može uredno evidentirati preko fiskalne kase / štampača