Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

gavez sigurno može, ali mi ne ide baš u glavu kako neko hoće klupski tip, a odluči se za gavez. bitno je samo da ima reputaciju :) ?

Posted (edited)

U vreme Austro-Ugarske zemunskom srezu u okviru Sremske županije pripadala je teritorija sadašnjeg NBG, kao i Pećinci i Šimanovci koji su danas zasebne opštine.

U SHS kraljevini umesto Sremske županije postojala je Sremska oblast, sa istim granicama srezova unutar nje. Zemun je priključen Beogradu 1929. godine.

Kada je država podeljena na banovine, Beograd, Zemun i Pančevo činili su posebnu administrativnu jedinicu, čini mi se čak da se zvala distrikt, mada nisam siguran. Tu već ne znam kako je išla podela unutar distrikta ali logično mi je da su Dunav i Sava bili granica.

e, hvala na informacijama :)  pa to i mene kopka negde u budzacima mozga, ta podela unutar distrikta, ne znam zasto mi ostalo da sava nije bila granica

uostalom, za zemunski referendum bolje je da se drzi do granica koje su vazile do 1918 :)

Edited by Pontijak
Posted

gavez sigurno može, ali mi ne ide baš u glavu kako neko hoće klupski tip, a odluči se za gavez. bitno je samo da ima reputaciju :) ?

Pa ako ne moze klupski tip, onda ce biti dobar i Gavez :) Tj, meni bi bio sasvim oke, ali moj drug je sav brz.

Posted

Od svih lokacija oko parka samo prednji deo gde je bila knjizara na kafu, ostalo su bili i ostali losi restorani. tek malo gore iznad hotela park par kafica,

Posted

e, hvala na informacijama :)  pa to i mene kopka negde u budzacima mozga, ta podela unutar distrikta, ne znam zasto mi ostalo da sava nije bila granica

uostalom, za zemunski referendum bolje je da se drzi do granica koje su vazile do 1918 :)

sa sve likovima iz ds-a i sns? Novi Begrad je poceo kao Novi Zemun ali ne vredi vise.

Posted (edited)

ah, pa te kafe su poluuspeli revival kafa iz cetinjske :nobles: .

joj, fone, trebao si češće preko mosta. vidiš sad: rupe u obrazovanju. :P

poz

Edited by le petit nicolas
Posted

Bio sam dovoljno u Turskoj obisao cak i prigradska naselja. 

Posted

sa sve likovima iz ds-a i sns? Novi Begrad je poceo kao Novi Zemun ali ne vredi vise.

novi beograd je mnogo, mnogo vise od likova iz ds i sns, svodjenje vizure samo na taj detalj bitno osiromasuje sliku

Posted

novi beograd je mnogo, mnogo vise od likova iz ds i sns, svodjenje vizure samo na taj detalj bitno osiromasuje sliku

belo listicari i penzioneri JLA?

Posted

belo listicari i penzioneri JLA?

pa eto, ti insistiras na suzenoj slici tj filteru kroz koji propustas realan zivot u svoj njegovoj punoci. tvoj izbor

Posted

Ja b' drukčije filtrir'o, al', jbg, neki filter moramo imati.

Posted

aj sad svi da obučete one krem mantile i da šetate gradom i da se pitate gde je sad vaš beograd, gde si sada ti a gde sam sada ja? možete da sretnete i bjelu™ pre svega 1 simbol bg ulica kome će taksi poprskati mantil pre nego što uđe u isti i kaže vozi i nemoj mi se izvinjavaš :fantom:

Zar nisu to Vlada i Bajka i prijatelji...

Tehnicko pitanje. Ima neki prostor klupskog ili klupsko-splavarskog tipa da moze da se iznajmi za svadbe? 20/44 kaze moze samo do 22h, a ovde treba nesto za do zore. Opcije su da se pokusa sa KC Gradom, Gavezom, ali bi svaka dodatna ideja bila radosno docekana. Btw, za druga neforumasa pitam, ja ne bih pravio svadbeno veselje, ali ni u ludilu.

Ako je splavarsko bitnije od klupskog, ArkaBarka, splav hostel na Dunavu, bio tamo na "svadbenom veselju" pre dve godine - doduse ne znam dokle smo ostali, svakako duze od 22h.

Posted

e... u čemu je "hajp" oko Vojvode Stepe generalno? poslednjih X godina se nešto svi guze tamo drž' - ne daj, a meni to uvek bilo naselje prekoputa marinkove bare, uz autoput tzv. depra. 

imam ovde nekoliko kolega što su uzeli stanove tamo pa se pale ko šibice sad oko početka rekostrukcije... meni to sve liči na ono voleo bi na vračaru da uzmem stan al pošto para nemam biram stepistan, bem li ga... zna li ko nešto preciznije? :unsure:

Posted (edited)

ja znam da ti ovog momenta ideš na ignore

>> ali pre toga samo da kažem da pojma nemaš

čuj uz auto-put, čuj Marinkova bara, blage bre veze nema

Edited by Hjortron
Posted

a da! to je ustanička... ajd njom sam još i išao nekim poslom al u stepe!?!