onamonamo Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 repishte, rupchine, neke bele vode i tako to ka zelezniku.al ne bi me chudilo, da se za potrebe excluzivne gradnje, sad zove sani veli il tako neshto ^_^a jok, repiste jeste rupa ali ne tamo, nego izmedju bbrda i zarkova, a rupcine su to sto spominjes ka zelezniku...a istina, to sto je bilo repiste sad se zove suncana padina, deo oko skole crnjanski....
dragance Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ala serete o 2. i 3. Beogradu. Od vajkada je poznato da Beograd staje oko Dunavskog keja na jednoj, i posle Juznog buelevara na drugoj strani. Sve ostalo je zaseok/predgradje. zajebavam se i flejmujem... iako krug dvojke rules
Bright Billy Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Cekaj, oni kao ozbiljno dumaju o tom kako ce da sire Beograd na tu stranu? Koliko znam ti planovi ni u GUPu nisu ucrtani slozenije od skica slobodnom rukom.i nije nista nacrtano. prvo mora dil sa kinezima da se overi, onda se paralelno sa mostom prave prikljucne saobracajnice (il kako se vec to zove), pa se to sve povezuje prvo sa putem za zrenjanin i putem za pancevo. tek onda moze da se pravi ozbiljan plan urbanizacije a to je sve za 3 - 4 god minimum. u ovoj fazi je jedino bilo bitno da se PKB ne da miskovicu, hamovicu, cumetu il nekom drugom zlotvoru, jer ce na njihovom (PKBovom) zemljistu sve da se gradi. lekino brdo je sve izmedju ustanicke (od pocetka do nekada 11. gimnazije (sad je valda to 8. gimnazija) i juznog bulevara, koji se nastavlja ulicom gospodara vucica sve do obilicevog stadiona.
yolo Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 vec mi se javljaju kinezi sa svojim zahtevima tipa da borca postane administrativni centar beograda, sherman gradonachelnik, da se sve zivotinje u zoo vrtu zamene chinchilama i tako dalje, dok ddj ne pristaje na takve ucene!
MocaVukotic Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 a gde je repiste? zna li neko?deo žarkova, iznad trgovačke ulice. druga ulica iznad trgovačke se zato i zove repiška.
halloween Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Da li neko zna gde je smešteno 7 prvih neparnih "kućnih" brojeva (1-13) u Bulevaru kralja Aleksandra, s obzirom da se Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja nalazi na br.15 (zgrada Glavne pošte)?
Ryan Franco Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Ja bih dodao i pitanje za istoriju onog kamenog brezuljka u parku dijagonalno od Glavne poste. Cuo sam dve teorije. Po jednoj, to je replika neke karaule iz Prvog svetskog rata po drugoj to je bilo neko skloniste za vreme Drugog na koje je pala bomba. Zna neko?
copkillah Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 (edited) Ja bih dodao i pitanje za istoriju onog kamenog brezuljka u parku dijagonalno od Glavne poste. Cuo sam dve teorije. Po jednoj, to je replika neke karaule iz Prvog svetskog rata po drugoj to je bilo neko skloniste za vreme Drugog na koje je pala bomba. Zna neko? a) Osmatračnica iz WWIdeo žarkova, iznad trgovačke ulice. druga ulica iznad trgovačke se zato i zove repiška.bogami, oni koji tu žive tvrde da je to u stvari Košutnjak! Edited February 16, 2010 by copkillah
copkillah Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 (edited) dupli Edited February 16, 2010 by copkillah
MocaVukotic Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 bogami, oni koji tu žive tvrde da je to u stvari Košutnjak!ne čudi me. lepše zvuči košutnjak nego repište.
Dankan Ajdaho Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Da li neko zna gde je smešteno 7 prvih neparnih "kućnih" brojeva (1-13) u Bulevaru kralja Aleksandra, s obzirom da se Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja nalazi na br.15 (zgrada Glavne pošte)?Isto gde i prvih 8 brojeva u ustaničkoj (2-8) - nigde.
Brazilac Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 deo žarkova, iznad trgovačke ulice. druga ulica iznad trgovačke se zato i zove repiška.A ne, nije to Repiste, to je Zarkovo.Repiste je onaj deo iznad pocetka Ratka Mitrovica i ograde bazena Kosutnjak tj kraj oko ulice Olimpijskih igara.I Repiste nije isto sto i Suncana padina. Repiste je iznad skole Crnjanski a Suncana padina ispod nje tj oko Trebevicke ulice.Ja bih dodao i pitanje za istoriju onog kamenog brezuljka u parku dijagonalno od Glavne poste. Cuo sam dve teorije. Po jednoj, to je replika neke karaule iz Prvog svetskog rata po drugoj to je bilo neko skloniste za vreme Drugog na koje je pala bomba. Zna neko? Kao sto rece Copi to jeosmatracnica iz WWI i to ne bilo koja vec ona sa Kajmakcalana iz koje su tadasnji regent Aleksandar i generalstab vodili tu neverovatno krvavu bitku na planini imena Nidze. Verovatno najkrvavija epizoda WWI na nasem ratistu.
Venom Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 bogami, oni koji tu žive tvrde da je to u stvari Košutnjak!A oni koji iznajmljuju stanove da je Banovo Brdo :D.
Д Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Kao sto rece Copi to jeosmatracnica iz WWI i to ne bilo koja vec ona sa Kajmakcalana iz koje su tadasnji regent Aleksandar i generalstab vodili tu neverovatno krvavu bitku na planini imena Nidze. Verovatno najkrvavija epizoda WWI na nasem ratistu.Кад сам био баш мали (између 4. и 7. године), сваког дана сам се играо на тој осматрачници по изласку из вртића у 13 часова.
Delija67 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 (edited) Da li neko zna gde je smešteno 7 prvih neparnih "kućnih" brojeva (1-13) u Bulevaru kralja Aleksandra, s obzirom da se Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja nalazi na br.15 (zgrada Glavne pošte)? Isto gde i prvih 8 brojeva u ustaničkoj (2-8) - nigde.Sad sam gledao kartu i Bulevar pocinje od broja 15/20, a Ustanicka od 3/10. Verovatno su ranije postojali neki objekti sa manjim brojevima koji su sruseni, a preveliko je jebavanje menjati brojeve u celoj ulici zato sto je neki preskocen.Koji deo gornjeg Zarkova se odaziva na ime Teheran? Edited February 16, 2010 by Delija67
Recommended Posts