Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

Skela je levo od ulaza u stanicu...

Uveče skidaju print, uz legitimisanje izvođača:

uploadfromtaptalk1403559936932.jpg

Edited by Tale
Posted (edited)

ne razumem. oni to stavljaju i skidaju svakog dana?

Edited by Грешни Василије
Posted (edited)

Mislio sam da se Tale zajebava, al' medjutim :0.6:

http://mondo.rs/Camera/1/1

(link 'Savski Trg - Zel. stanica' u meniju desno)

Edited by Skyhighatrist
Posted

Danas usvojen budžet grada.

Videćemo da li je između ostalog ukinut i besplatan prevoz za 65+.

Usvojen budžet Grada Beograda za 2014.

Mirosinka Prodanović, zamenica sekretara za socijalnu zaštitu, predstavila je dopunjenu odluku o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga i naglasila da će izmenama ove odluke biti postignuto dalje racionalno trošenje budžetskih sredstava.

Posted

shta bre skidaju? :o

Sve, osim skele.

ne razumem. oni to stavljaju i skidaju svakog dana?

Nemam pojma da li sam imao čast da prisustvujem izuzetku, ali ludilo se naziralo u usput oslušnutom objašnjenju (nekome) policajca koji reče da je to zato da ne bi dežurali noćom, da neko ne ošteti.

Mislio sam da se Tale zajebava, al' medjutim :0.6:

http://mondo.rs/Camera/1/1

(link 'Savski Trg - Zel. stanica' u meniju desno)

Ne zajebavam se sa ovako ozbiljnim stvarima.

Uzgred, J. Gagarina i dalje preko mosta na Adi je večeras bila staza za trkače. Ludilo, kao da ne vide koliko ljudi gine. Snimak sutra.

Posted (edited)

U aprilu je doneta Odluka o prestanku važenja Studije visokih objekata u Beogradu.

Objekti visine do 100m mogli su da se pojave na Novom Beogradu, na južnom obodu Centralne zone i uz Autoput a objekti visine do 150m u bloku 42 i to u zoni Železničke stanice NBG.

Kriterijum je bio pristupačnost zoni kao u svim evropskim gradovima.

Edited by palman
Posted

to znači da sada mogu svuda da se grade ili ... ?

Posted

Tako nekako.

Možda se pojavi i nova Studija.

Posted (edited)

Ja ovu alu-stolariju nikako ne mogu da smestim na fasadu Zadruge.

Nije stolarija na fasadi, ovo je mockup gajbe, sve je napravljeno unutar zgrade, a prozori 'gledaju' na backlight printove...

Onda ok, sve se nalazi u štabu projekta.

Sada ozbiljno, ovo je na kraju suština

Stavljanje tog tipskog stana u zaštićenu gradsku palatu je, onako, tipsko radikalsko ponašanje.

Edited by palman
Posted

Svima je jasno šta je Generalni urbanistički plan i otprilike šta su principi urbanističkog planiranja.

U zemlji kakva je ova imaš opciju da radiš po pravilima struke i pripremiš solidnu plansku dokumentaciju sa realizacijom nula jer nikada nema para za krupne zahvate ili da ti investitor koji je spreman da ulaže ali pod svojim uslovima uz neznatne kompromise realizuje svoj rentijersko-investitorski plan (Jovinova duhovita kovanica).

Problem je što nema nikakve korelacije sa GUP-om a ni tehničkih parametara projekta (ili nisu prezentovani).

Želja da se pošto-poto izvede upečatljiv urbanistički zahvat može vrlo lako da se obije o glavu i ostavi nesagledive posledice.

Prethodni gradonačelnik je otvarao škole i obdaništa koja su značila roditeljima ali nisu nosila traženu grandioznost pa smo dobili Most na Adi sa pilonom i pregršt optužbi, prvenstveno na račun cene mosta i pristupnih saobraćajnica ali i na račun lokacije i dizajna.

Sada se o ceni Beograda na vodi ne govori jer postoji investitor?

Sa druge strane, teško je nekoga ubediti da zgrada Zadruge nije mogla biti revitalizovana sve ovo vreme ako je već čitava zona (uključujući i Baru Veneciju) ostavljala apokaliptičan utisak decenijama zajedno sa njom.

Stručna javnost sa postavkom - "bolje ne raditi ništa nego raditi naopako" i poltička elita sa stavom da je "bolje uraditi nešto nego ništa".

Kako god okreneš, po leđima uvek dobija Beograd.

Posted (edited)

"Oooo krovovi glavnog nam ga grada,

Kule su ti na vrhovima sagradjene.

Svaka li se ustva docepala potkrovlja,

te u njemu njuorski stan sazdan. "

Za nevericu je koliko je stanova u potkrovlju uzurpirano slobodnom gradnjom/pregradjivanjem. Jedan od mnogih mi OCD mi je da razgledam zgrade, pogotvu vrhove i da covek ne veruje ko je sve i nakoje nacine osvajao vrhove staaarih beogradskih zgrada i sta je sve na njih kalemio. Zgrada  pored Saborne crkve ima najveci nezavrsen stan koji je vise kuca na povrsini vrha zgrade nego sto je je stan. Za razliku od mnogih, fino je ubacen u celinu tako da nije bas uocljiv kao npr. zdanje kad se penjes Pop Lukinom uzbrdo a onda vidis neki gistor "art neuveau" koji zapocet i nikad zavrsen.

Slicno nesto gledam kroz prozor kancelarije, vidi se oteto i polako, sasvim sa merakom se uredjuje mic po mic.

Prica se™ :ph34r: da je aktuelni gracki menadjer uzurpirao 1 potkrovlje na Cvetnom trgu i tu sazidao svoj BG na vodi celom povrsinom zgrade. Naravno u 1 talasu, za vreme rahmetli Zorana - Zokija -  Zoruleta, zvanog Zoks. 

Edited by Singer
Posted

Prica se™ :ph34r: da je aktuelni gracki menadjer uzurpirao 1 potkrovlje na Cvetnom trgu i tu sazidao svoj BG na vodi celom povrsinom zgrade. Naravno u 1 talasu, za vreme rahmetli Zorana - Zokija -  Zoruleta, zvanog Zoks. 

ko je gracki menadjer? to nije onaj maloletni arhitekta sa splavova, nego neki drugi? sramota je koliko ja ne znam ko su oni.

Posted

ko je gracki menadjer? to nije onaj maloletni arhitekta sa splavova, nego neki drugi? sramota je koliko ja ne znam ko su oni.

321318_goran-vesic100313ras-foto-zeljko-

Vesic Goran, gradski menadzer

milutin_folic_090614.jpg

Folic Milutin, gradski arhitekta