katamaran Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 (edited) Grad i nocas odzvanja. Srce mi je puno sto oni komunalni brabonjci dobijaju toliku lovu. Ogromna korist od njih. Pre ce poceti da nam naplacuju kazne za neovlasceno slusanje muzike sa splavova nego sto ce uraditi nesto korisno. Edited June 6, 2014 by katamaran
Anonymous Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Šta je bre taj junfest, imam utisak da propuštam nešto značajno? Za utehu vama, iz Tivta ('najpoželjnijeg mesta na Mediteranu' by Kankaraš) se preko zaliva ori najstrašnija ćirilica u nedoba, sumnjam da će takav nivo buke i kvaliteta muzike ikad biti dostignut na BG splavovima.
Đipalo Junuz Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Sa postolja spomenika Nikoli Tesli ispred zgrade tehničkih fakulteta ponovo odvaljena ploča sa imenom i godinama rođenja i smrti... Mislim, ne znam kad je ponovo otkinuta, primetio sam jutros. Zašto lepo ne uklešu u kamenu ploču, zalepe je na to mesto i završe više sa tim?
darling Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) Grad i nocas odzvanja. Srce mi je puno sto oni komunalni brabonjci dobijaju toliku lovu. Ogromna korist od njih. Pre ce poceti da nam naplacuju kazne za neovlasceno slusanje muzike sa splavova nego sto ce uraditi nesto korisno. :( nocas je i kod mene bio pakao. no, godine iskustva su me naucile da se zastitim: zatvorim prozore i ukljucim klimu, sum klime pokrije buku (mada ovo probija i klimu) dovoljno da mogu da spavam. klimu sam iskljucila prvi put u 3.45, i dalje je tutnjalo, pa sam je ukljucila dalje. pre 4 godine sam vodila bitku protiv buke iz ojsinema. sve sam prosla, opstinske sluzbe, policiju, inzenjere i forenzicare zvuka (reko mi je, kad je izmerio, da razume zasto tolko pzdim, jer u toj lepezi zvukova pustaju i zvukove frekvencija koje iritiraju nervni sistem, stvarno sam svake noci bila pred nervnim slomom, ta buka je bolela), gradske inspektore i posle 4 meseca, u oktobru, kad je sezona vec bila prosla, dobila sam resenje kojim se njima ogranicava nivo buke. s tim papirima sam, naravno, mogla samo da obrisem guzicu. klub je sledece sezone poceo da radi pod novim imenom. jedna zena iz istre je pred evropskim sudom dobila tuzbu protiv hrvatske jer je nije zastitila od buke iz ugostiteljskog objekta. neam ja te zivce :( Edited June 7, 2014 by darling
Hella Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Sa postolja spomenika Nikoli Tesli ispred zgrade tehničkih fakulteta ponovo odvaljena ploča sa imenom i godinama rođenja i smrti jel bakarna ako jeste nek sprovedu neku struju em štiti em frcaju munje oko tesle
Mr.Mxyzptlk Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) pozar u centru, sve smrdi na dim. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Edited June 7, 2014 by extragluv
Arkadija Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Ja sam bila baš oko 10:15 u Knez Mihajlovoj, kada sm videla gust dim, i ceo kraj je zasmrdeo na paljevinu. U tom momentu su stigli vatrogasci . Najjači utisak su mi ostavili stanari sa prvog sprata (majka i ćerka) koje su opuštano razgledale šta se dešava gore, premeštale stolice sa terase u sobu, kao i posetioci restorana i kafića u Zmaj Jovinoj. Oni što su bili direktno ispred zgrade su se jedva pomerili kada je vrag odneo šalu. Nisam ostala da posmatram ceo event, ali videla sam da su vatrogasci trčali sa bocama sa kiseonikom, i opremom za razvaljivanje vrata, pa sam pomislila da ima nekog u stanu. Hvala bogu, nije bio niko.
katamaran Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) :( nocas je i kod mene bio pakao. no, godine iskustva su me naucile da se zastitim: zatvorim prozore i ukljucim klimu, sum klime pokrije buku (mada ovo probija i klimu) dovoljno da mogu da spavam. klimu sam iskljucila prvi put u 3.45, i dalje je tutnjalo, pa sam je ukljucila dalje. Dok su jos sveze noci mogu da spavam sa zatvorenim prozorom. Kada bude jos toplije bice jezivo. Sanse nema da drzim klimu celu noc. pre 4 godine sam vodila bitku protiv buke iz ojsinema. sve sam prosla, opstinske sluzbe, policiju, inzenjere i forenzicare zvuka (reko mi je, kad je izmerio, da razume zasto tolko pzdim, jer u toj lepezi zvukova pustaju i zvukove frekvencija koje iritiraju nervni sistem, stvarno sam svake noci bila pred nervnim slomom, ta buka je bolela), gradske inspektore i posle 4 meseca, u oktobru, kad je sezona vec bila prosla, dobila sam resenje kojim se njima ogranicava nivo buke. s tim papirima sam, naravno, mogla samo da obrisem guzicu. klub je sledece sezone poceo da radi pod novim imenom. Savrseno razumem ovu buku koja izaziva bol. Jezive glavobolje imam kad krenu da mi tutnje u daljini. Onda naravno nema ni kvalitetnog sna pa ni sutra nisam ni za sta. jedna zena iz istre je pred evropskim sudom dobila tuzbu protiv hrvatske jer je nije zastitila od buke iz ugostiteljskog objekta. neam ja te zivce Sam nemam ni ja. Valjalo bi se udruziti pa napraviti class action suit pa ojaditi ovaj los vic od drzave u Strazburu. Posle toga bi mozda komunalna necemu i sluzila a ne samo da pokriva sljam. Pored mlacenja sa splavovima vec par godina se preganjam sa mandrilom koji je napravio radionicu u dvoristu do mog. Buka manje vise (cujem ga samo po danu) ali delimo zid pa me unisti vibracijama. Samo odjednom krenu da se tresu vrata, luster ili ormani. Vrhunac je to sto kreten iz nekog razloga maltene iskljucivo krene nocu. Jedno vreme mu je bila praksa da krene oko 11 uvece pa rga do 6 Od komunalne <_< i raznih inspekcija nikakve koristi. Prvo ne mogu da se dogovore ko je nadlezan a kad sam konacno ubo pravu inspekciju lik je po svoj prilici potplatio inspektorku koja me je posle slagala da je podnela prijavu dalje. Sad sam bar u malo boljoj poziciji jer je lik u medjuvremenu registrovao firmu pa cu mu sad lako naci nadleznu inspekciju. Jedini efikasan lek protiv kretena je lupanje u zid iz sve snage. On probudi mene a ja njegovu familiju. Onda car jos ima obraza da pizdi na mene sto mu lupam <_< Tako smo se preganjali neko vreme i sad me bar on vise ne trese. Ponekad oko 6 ujutro (ne odustaje od ludackih termina) zatresu mi se malo vrata od sobe ali to resim tako sto postavim nesto na njih pa onda ne mogu da lupaju. taj mandril plus splavovi edit: nocas je i kod mene bio pakao Sasvim moguce da slusamo iste. Obrati paznju da ne dolazi od tramvajskog mosta. Edited June 7, 2014 by katamaran
Аврам Гојић Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 postoji razlika izmedju povremenih koncerata i svakodnevnog terora.
katamaran Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 ako vam se ne živi u gradu, idite na selo Apsolutno razmisljam u tom pravcu. Samo da dodjem do neke kinte pa da sklepam nesto na placu koji imam na Glumcevom brdu. U dnu placa tece potok Mada je meni i ovde super kada bi neko tom splavu stao u kraj. Centar grada a nista se ne cuje. Nocu slusam cvrcke (kad klaberi pauziraju)
Аврам Гојић Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 ti što bi stali u kraj ne izbijaju iz takvih mesta.
Recommended Posts