Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
nonsens.poznajem romkinju lekarku koja je vrlo cenjena i u krugovima kolega i od strane pacijenata.
Da, poznajem i ja Roma medicinskog tehnicara bez kojeg bi izvesni Dom zdravlja gradjani koji ga posecuju rasturili kamen po kamen iz revolta. Takodje poznajem i Roma koji je direktor jednog lokalnog Centra za socijalni rad. Govorim o generalnom stavu a ne o pojedinacnim slucajevima kakvih ima tu i tamo.
Posted

hm, kad kazes Rom moze da bude glavni gost, sef parade i voljeno bice sve dok se drzi onih profesija na koje pijani Srbi u poslovicnom stanju derta mogu dobrohotno da prilepe hiljadarku, mislim da dobrano generalizujes. il ja zivim u diznilendu.

Posted

ja nisam bio ali znam da je bilo savrseno. Rekli su da Dusanovac itekako postoji, citiravsi Kad Su Cvetale Tikve.Svi na pod!!

Posted
hm, kad kazes Rom moze da bude glavni gost, sef parade i voljeno bice sve dok se drzi onih profesija na koje pijani Srbi u poslovicnom stanju derta mogu dobrohotno da prilepe hiljadarku, mislim da dobrano generalizujes. il ja zivim u diznilendu.
Zaboga, naravno da generalizujem. Pa, zar posle svega onoga sto je Vasudeva pisao na ovom topiku ziv covek moze da pomisli da se svi Srbi odnose prema Romima na isti, nepristojan i diskriminatorski nacin. :D To je ona vrsta generalizacije koja ce nam veoma dobro doci da nas ne uljuljkuju price o pojedinim slucajevima iz kojih bi se moglo zakljuciti nesto drugacije od toga da su Romi koji zive u Srbiji uglavnom jebena strana, marginalizovani i uglavnom getoizirani kad je stanovanje u pitanju.
Posted (edited)

oke, mozbiti da ti je ideja valjana, al si mozda odabrao pogresno mesto. idu mi na patku sve generalizacije, pa i takve vrste, a bogami se najezim svaki put kad pricaju o problemima "romskih" naselja ispod gazele, ili, ni manje ni vise, problemima roma iz naselja ispod gazele.

Edited by ToniAdams
Posted
Ja nekako Vozdovac gledam kao celinu sa centrom negde u Zaplanjskoj.
ma je li! da ga ne gledaš možda sa centrom na stadionu fk voždovac? :lol:jedini centar voždovca može i mora biti voždovačka crkva, dok je jedini i pravi centar dušanovca - dušanovačka pošta.dakle, revolucija će krenuti sa dušanovca.uskoro u kulturnom centu grad kao predgrupa nastupa bend 'izdrži ribice' :D
Posted
oke, mozbiti da ti je ideja valjana, al si mozda odabrao pogresno mesto. idu mi na patku sve generalizacije, pa i takve vrste, a bogami se najezim svaki put kad pricaju o problemima "romskih" naselja ispod gazele, ili, ni manje ni vise, problemima roma iz naselja ispod gazele.
Ma, generalizacija je nepotrebno prokazana rec kod nas u poslednje vreme. Ne moze se sve apstrahovati prostim sabiranjem pojedinacnih primera. Kao i vecina drugih reci i procesa koje te reci opisuju i ova se razlikuje, izmedju ostalog, po motivima onoga ko generalizuje. Ta tvoja lekarka je dragoceni izuzetak iz maltene opste klime odnosa prema Romima. No, ako ce ti biti lakse stavi "vecina" gde god mislis da treba i ja zadovoljan. Sustinski, to ne menja nista.
Posted

pa dobro, naravno da je ponekad nuzna, samim tim je jasno da nikad necemo spoznati sve pojedinacne slucajeve. ali, nikako ne moze biti dobro kada se na tom insistira, kao, npr. kod ovog primera koji sam naveo, a za koji sam siguran da je i tebi zasmetao svaki put kad bi gledao vesti na 92jci. svakom ko iole zdravo rezonuje jasno je da se tako romima cini medvedja usluga. a sto se mene tice, namerno spinuje, iz raznoraznih razloga, a uglavnom promisljeno.ne pisem na tvoju adresu, da ne bude zabune.

Posted
ja nisam bio ali znam da je bilo savrseno. Rekli su da Dusanovac itekako postoji, citiravsi Kad Su Cvetale Tikve.
To ti kažem, Dositej je centar Dušanovca..
Posted
dakle, revolucija će krenuti sa dušanovca.
I neće biti prenošena na TV-u..
Posted
jedini centar voždovca može i mora biti voždovačka crkva
Tu odmah pored je i 88 sadnica za druga Tita.
Posted
dok je jedini i pravi centar dušanovca - dušanovačka pošta.
A dušanovačka pošta je na Konjarniku?
Posted
A dušanovačka pošta je na Konjarniku?
šta je sad ovo! kakva je ovo provokacija!kod dušanovačke pošte uvatiš trijeskeca, siđeš na drugoj - to ti je konjarnik.večeras u 21h kralj čačka u nrbg radio klubu, đure daničića 5, smeštanje od 20h.
Posted
večeras u 21h kralj čačka u nrbg radio klubu, đure daničića 5, smeštanje od 20h.
Gle!? Otkud znas majstora?
Posted

Aj' da vidimo, ko voli nek izvoli, sta je sta, po brojevima. A moze i da doda.