Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

volim kad idejno resenje postave u prostor zarad boljeg "osecaja" a tek onda ne znas gde ce da bude smesten i u kom pravcu

Posted (edited)

Osim (verovatno) para, problem sa spajanjem mosta na Adi i Tošinog bunara je veliko romsko naselje između tramvajskog depoa i železničke pruge. Ne vidi se ni sa jedne ulice koliko je zapravo, iz voza ga vidim svakodnevno. Moja slobodna procena je 30-50 ognjišta (neću da kažem kuća ni baraka ni koliba, ti ljudi žive u užasnim uslovima, daleko je to od bilo kakve barake...) Sa brojem stanovnika neću licitirati. Sećamo se kakvo je raseljavanje kod Belvila i ispod Gazele bilo... I koliko se biračko telo bunilo zbog novih komšija... Neću dalje.

pametno pozicionirana favela jer se ne zna tacno gde pocinje zemljiste zeleznica tj republike a gde se zavrsava zemljiste grada. taj favela ce se raseliti kada se jednog lepog dana nastavi trasa prema tosinom bunaru, ove gradske vlasti nece cak ni cinculisati i pravdati se kao sto je to radila djilasova gradska vlada. iz voza se ne vidi da je s druge strane ulice a sa iste strane pruge jos jedna favela pozicionirana na zemljistu zeleznice, odmah pored stanice tako da je jedan deo favele ispod. njih najverovatnije nece dirati ikada osim ako ne dodje do velikog priliva ljudi u tu favelu a tesko da ce doci jer stvaranje favela je sve samo ne spontan proces, tu svoje prstice imaju mnogi, od ljudi u gradskim vlastima pa do romskih vodja gangova. naravno da ukoliko ikada pocne izgradnja nove autobuske stanice raselice i tu favelu jer je sve to taj 42. blok

Edited by Pontijak
Posted

Da li imaju nameru ovu retardi da zaprasuju komarce ili i to spada pod restrikcije ? 

Posted

pametno pozicionirana favela jer se ne zna tacno gde pocinje zemljiste zeleznica tj republike a gde se zavrsava zemljiste grada. taj favela ce se raseliti kada se jednog lepog dana nastavi trasa prema tosinom bunaru, ove gradske vlasti nece cak ni cinculisati i pravdati se kao sto je to radila djilasova gradska vlada. iz voza se ne vidi da je s druge strane ulice a sa iste strane pruge jos jedna favela pozicionirana na zemljistu zeleznice, odmah pored stanice tako da je jedan deo favele ispod. njih najverovatnije nece dirati ikada osim ako ne dodje do velikog priliva ljudi u tu favelu a tesko da ce doci jer stvaranje favela je sve samo ne spontan proces, tu svoje prstice imaju mnogi, od ljudi u gradskim vlastima pa do romskih vodja gangova. naravno da ukoliko ikada pocne izgradnja nove autobuske stanice raselice i tu favelu jer je sve to taj 42. blok

kako god. taj drum na stubovima mora da se završi. što pre i razumno, to bolje. moje mišljenje je da neće skoro jer je nezavršavanje tog dela i spajanje mosta sa bežanijskom kosom politika. politika malog i njegovog velikog da je most na adi nepotrebano bacanje para.

ovo sa autobuskom stanicom je još jedan u nizu događaja. svečano otvaranje radova sa kamerama i onda..... 

pa završite železničku stanicu pa krenite sa autobuskom. usput, železnička, ako i bude radova na njoj, služiće samo za prihvat i otpremu putnika. a zamišljena je sa hotelom, poslovnim prostorom, restoranima, parkingom, kurcempalcem. isto kao i ova autobuska. i slavija, i beograd na vodi i.......

Posted

pa pominjali su da ce da se nastavi valjda sledece godine? naravno da to mora da se zavrsi i onda ce most na adi dobiti svoj puni smisao, izvodjac je ostavio sve cakum-pakum ispod drumova na stubovima, cak je izriljana zemlja i posadjeno mlado drvece, sredili stepenice kojima se povezuje buduce stajaliste tramvaja sa, kako se to kaze, nivoom tla. a za bus stanicu, slutim da ce napraviti neku budzevinu od lima i stakla aka peroni i salteri za karte i betonski plac za parkiranje automobila kod buvljaka iskoristiti da tu bude parking buseva, sve u svemu, samo ce cemer i jad preseliti iz karadjordjeve kod buvljaka tj u 42. blok, sa stanicom ce migrirati i lokalni inventar tj kurve, secikese, sibicari, manijaci, prevaranti i ostali olos a ostace haos i jad propale karadjordjeve samo bez bus stanice. bar ce stanovnici tog kraja odahnuti od te etnografije odvratnosti ali ce zato drugi stanovnici grada dobiti priliku da je svakodnevno gledaju, kao na primer ja :frust: dok se nekome ne smrkne drugome ne svane :lolol:

ma samo da ispadne tacna pretpostavka da je smisao ovoga da se ekipici™ iz projektnih biroa kane masna kinta za projekte koji nikada nece biti realizovani, to je manja steta za grad nego da zaista pocnu da drljaju i kao nesto grade. narocito mi je sumanuto to o poslovnom prostoru, pa staklena poslovna palata u belvilu zvrji prazna vec petu godinu, kakav crni poslovni prostor u zemlji u kojoj nema poslova

da ne pominjemo sveCke gradove jer ovaj cemer od zemlje vise nije za poredjenje sa civilizacijom pa da se zadrzim samo na ex yu drzavama. kako su u zagrebu mogli lepo to da rese, zadrzali glavni kolodvor tamo gde je, takoreci odmah pored kolodvora pocinje Grad, cist, uredjen Grad a njihova autobuska stanica je funkcionalna i lepa (projekt je valjda jos iz doba sfrj ako se ne varam) ni od komsija nismo u stanju da ucimo nego sve mora ovako, laza i paralaza i na kraju se sve razrovari i nista se ne dovede do kraja.

Posted (edited)

ruku na srce, ja volim što su mi obe tu, pod nosom. krenem od kuće četvrt sata pre polaska, u kući sam četvrt sata po dolasku. ne trebaju mi ni taksisti ni GSP. kada bi obe upristojili, bilo bi najbolje i najjeftinije.

Edited by djordje geprat
Posted (edited)

pa na zalost nece ih upristojiti nego razrovasiti i podici neku jeftinu skalameriju u nbg

Edited by Pontijak
Posted

sve u svemu, samo ce cemer i jad preseliti iz karadjordjeve kod buvljaka tj u 42. blok, sa stanicom ce migrirati i lokalni inventar tj kurve, secikese, sibicari, manijaci, prevaranti i ostali olos a ostace haos i jad propale karadjordjeve samo bez bus stanice. bar ce stanovnici tog kraja odahnuti od te etnografije odvratnosti ali ce zato drugi stanovnici grada dobiti priliku da je svakodnevno gledaju, kao na primer ja :frust: dok se nekome ne smrkne drugome ne svane :lolol:

Najbolje onda u neku nedodjiju da premeste i autobusku, a o istom trosku, i zeleznicku stanicu..

Pristojan svet ionako putuje svojim kolima.. 

Posted

Ne zajebavaj. 50 metara ti je pet auta sa normalnom distancom jedan od drugog. Nista to ne bi resilo.

Na Slaviji se iz kružnog toka može otići u ukupno pet ulica (Nemanjina, Kralja MIlana, Beogradska, Mekenzijeva, Bulevar oslobođenja). To je 25 automobila (a mozda i nekoliko više) izvan kruznog toka u svakom trenutku u odnosu na trenutnu situaciju. To nije beznačajno.

Posted

Ja bih dao Maji Gojković i njenom bratu da zidaju autobusku stanicu, imaju puno iskustva sa istim poslom u NS.  :fantom:

Posted (edited)

Na Slaviji se iz kružnog toka može otići u ukupno pet ulica (Nemanjina, Kralja MIlana, Beogradska, Mekenzijeva, Bulevar oslobođenja). To je 25 automobila (a mozda i nekoliko više) izvan kruznog toka u svakom trenutku u odnosu na trenutnu situaciju. To nije beznačajno.

man'te se bre slavije, ljudi. 10 poslednjih godina radne karijere sam svakodnevno peške išao slavijom, trideset godina kolima. nikad nisam video saobraćajku na njoj. bilo ih je, nije da nije, uveren sam manje nego na drugim a manje frekventnim raskrsnicama. straćiti tolike pare da bi imali fontanu ili nešto drugo? :frust:  :frust:  :frust:  :frust:  :frust:

Edited by djordje geprat
Posted

ama vidiš da se žuri ljudima.

što imaš brže prevozno sredstvo, to ti se više žuri.

Posted

Problem sa Slavijom je što se dešava da putovanje od pravnog fakulteta do hrama (Google: 1200m) oko 16h traje 10-15 minuta.

Inače, autokomanda je kritičnija. 

Posted

Autokomanda je tipa najgora raskrsnica u gradu, da mi je uvid u mozak tog inzenjera/arhitekte/urbaniste koji ju je projektovao

Posted (edited)

Autokomanda je grozna i što je još gore, ne vidim kako stanje može da se popravi. Nema prostora za fizičko vozdizanje dela saobraćaja, niti za kopanje tunela ili pešačkog prolaza.

Zamišljam havariju ako se probije onaj tunel jupiter-senjak-komanda.

Edited by pacey defender