nera Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Zar nismo relativno skoro diskutovali kako je problematicna ideja podzemnih prolaza na Slaviji zbog recice koja je sprovedena ispod Nemanjine? Generalno, Slavija bejase mocvara te tlo nije bas najpogodnije za previse busenja. Koliko se secam, nova zgrada NBS je godinama stajala prazna dok nisu resili problem stuba koji je tonuo a pricalo se i da u trezore cesto probije voda. Ako lupih sad nesto izvinjavam se.
Tihajeza Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Kako sam shvatio autobuska stanica se nalazi u kruznom toku, je li tako? To jos nisam vidjeo (barem ovdje u parizu), obicno se postavljaju ispred ili/i iza kruznog toka. ima jedna stvar kod te stanice, što je u njenom zaleđu neizgrađen prostor (sada su tu neke pljeskavičarnice i ruševina). mislim da ima mesta da se to prereši i stanica izvuče iz toka.
Hamlet Strašni Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Prvo, neki krediti su već odobreni i plaćaju se penali ako se pare ne povuku. Plus, tako se pokazuješ kao neozbiljan pred kreditorom, pa je pitanje da li će ti opet dati kredit. Sad, ne znam da li je takav slučaj sa Slavijom, Hamlet će znati bolje verovatno. Drugo, ja načelno mislim da grad i ne treba da isplaćuje pare trudnicama, siromašnim penzionerima, socijalno ugroženima, stipendije studentima i slično. Socijalna politika nije u nadležnosti grada, već republike, tako da da, načelno je sasvim u redu što će grad dati pare za Slaviju (što spada u osnovne gradske nadležnosti - infrastruktura) umesto za trudnice (što nije gradska nadležnost). Naravno jako je cinično i nepravedno prvo seći te vrste socijalne pomoći dok postoje raznorazni partijski viškovi zaposlenih u gradu (naročito sad kada nova garnitura stvara svoje viškove). U tome vidim problem, ne u Slaviji. Sent from my SM-T520 using Tapatalk ZAKON O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICI SA DECOM("Sl. glasnik RS", br. 16/2002, 115/2005 i 107/2009) II PRAVA NA FINANSIJSKU PODRŠKU PORODICI SA DECOM Član 9 Prava na finansijsku podršku porodici sa decom, u smislu ovog zakona, jesu: 1) naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta; 2) roditeljski dodatak; 3) dečiji dodatak; 4) naknada troškova boravka u predškolskoj ustanovi za decu bez roditeljskog staranja; 5) naknada troškova boravka u predškolskoj ustanovi za decu sa smetnjama u razvoju; 6) regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi dece iz materijalno ugroženih porodica. Prava iz stava 1. tač. 1) do 5) ovog člana jesu prava od opšteg interesa i o njihovom obezbeđivanju stara se Republika. O obezbeđivanju prava iz stava 1. tačka 6) ovog člana stara se opština odnosno grad, u skladu sa ovim zakonom. Opština, odnosno grad mogu, ako su obezbedili sredstva, da utvrde i druga prava, veći obim prava od prava utvrđenih ovim zakonom i povoljnije uslove za njihovo ostvarivanje.
Tihajeza Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 ali spuštanjem saobraćaj dobili bi da ulice maršala tolbuhina do škole sve sava, kralja milana čak do jdp-a, i bulevar jna, do hrama čak (jer ulica ide naviše tamo) budu usečene u odnosu na trotoare. to baš nije najlepše za videti.
nera Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 ali spuštanjem saobraćaj dobili bi da ulice maršala tolbuhina do škole sve sava, kralja milana čak do jdp-a, i bulevar jna, do hrama čak (jer ulica ide naviše tamo) budu usečene u odnosu na trotoare. to baš nije najlepše za videti. Sta mislis o onim resenjima sa pesackom pasarelom iznad cele Slavije? Sigurno bi izgledalo neobicno u pocetku ali meni zanimljivo. Kacene su i ovde neke slicice, doduse mislim da to nije stvarno radjeno za Slaviju ali za neki slican prostor.
eye of the beholder Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 U pravu je "nera" od podzemnih prolaza (barem za pešake) nema ništa, pošto su ispod Slavije silni neki izvori vode. Tako da neko "olako rešenje" (ala podzemni prolaz na Sajmu) bi naneo samo više štete nego koristi. Od tih "brzih kozmetičkih" rešenja, jedno od boljih bi bilo da tramvajske šine "idu" uz kružni tog, da se sutobuska stanica premesti van kružnog toka i da malo preurede spomenik Dimitrija Tucovića
hazard Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Opština, odnosno grad mogu, ako su obezbedili sredstva, da utvrde i druga prava, veći obim prava od prava utvrđenih ovim zakonom i povoljnije uslove za njihovo ostvarivanje. Dobro, prihvatam ispravku - grad može ali ne mora da isplaćuje neke vrste socijalne pomoći. I po ovome što citiraš je očigledno da to nije osnovna delatnost lokalnih samouprava. Stoga ponavljam - ne vidim nikakav problem u tome da gradskoj vlasti Slavija bude preča od trudnica - tako i treba da bude.
Hamlet Strašni Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Pa dobro, to je pravo pitanje lokalne politike. Ti misliš jedno, neko drugi nešto drugo. Legitimno i legalno i jedno i drugo. Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока
đorđe geprat Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 ne znam po koji put se dešava isto. nezavršeno se ostavlja, počinje se novo. zašto se ne završi napola završeno (izuzimam tunel kroz senjak kao SF) ova nova džada od buvljaka do tošinog bunara? imamo nezavršen prokop, i jedno parče prilaza mostarskoj petlji čami 40 godina. koliko sam čuo nije rešeno pitanje para za od mosta na dalje......počni sa slavijom kad završiš započeto. briga me šta je (formalno) nadležnost grada, šta republike. kasa je kod laze. ovo sa nemanjem para za svratište je za da se pozabavi nečijom majkom. naglašavam, briga me za slaviju, briga me za metro, briga me za beograd na vodi..... dok imamo ovo nemanje oko nas.
fonTelefon Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 (edited) Ja sam vec pisao da ko se zalaze za Svratiste i Sigurne Kuce podrzava nerad policije i socijalnih sluzbi, ali dzaba mu ga. Nervozni modovi i diskutanti. I opet je biro Lojanica dobio pare za nagradu sto se tice nove bus stanice. Edited June 2, 2014 by fonTelefon
Đipalo Junuz Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 ne znam po koji put se dešava isto. nezavršeno se ostavlja, počinje se novo. zašto se ne završi napola završeno (izuzimam tunel kroz senjak kao SF) ova nova džada od buvljaka do tošinog bunara? imamo nezavršen prokop, i jedno parče prilaza mostarskoj petlji čami 40 godina. koliko sam čuo nije rešeno pitanje para za od mosta na dalje......počni sa slavijom kad završiš započeto. Osim (verovatno) para, problem sa spajanjem mosta na Adi i Tošinog bunara je veliko romsko naselje između tramvajskog depoa i železničke pruge. Ne vidi se ni sa jedne ulice koliko je zapravo, iz voza ga vidim svakodnevno. Moja slobodna procena je 30-50 ognjišta (neću da kažem kuća ni baraka ni koliba, ti ljudi žive u užasnim uslovima, daleko je to od bilo kakve barake...) Sa brojem stanovnika neću licitirati. Sećamo se kakvo je raseljavanje kod Belvila i ispod Gazele bilo... I koliko se biračko telo bunilo zbog novih komšija... Neću dalje.
Prospero Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 Ovako će izgledati nova autobuska stanica u Beogradu R. Bulatović | 03. 06. 2014. - 10:26h | Foto: Promo | Komentara: 186 Nova autobuska stanica u Bloku 42 imaće 15 dolaznih i 60 odlaznih perona, dok će se železnički saobraćaj odvijati na osam perona. Klikni na sliku za uvećanje (+) Ovo su detalji projekta koji je osvojio prvu nagradu na konkursu za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja autobuske i železničke stanice “Novi Beograd”, i poslovno-komercijalnog kompleksa u Bloku 42. Pobednik konkursa je projektni biro tima “Proaspekt” arhitekata Milana i Vladimira Lojanice, prema čijem će rešenju biti pripreman plan regulacije. Lokacija između ulica Jurija Gagarina, Proleterske solidarnosti, Bulevara Milutina Milankovića i Ulice Đorđa Stanojevića, dobiće novi izgled jer će tu, zbog izgradnje “Beograda na vodi” biti izmeštena glavna Autobuska stanica, i železnička stanica “Novi Beograd”. Kompleks se prostire na 21 hektar i imaće oko 180.000 kvadrata. Poseban pečat ovoj lokaciji daće tri kule od 23 sprata, visine od oko 70 metara.. - Konkurs je bio izuzetno važan jer ovim rešavamo kako će izgledati glavna autobuska stanica- kaže gradski menadžer Goran Vesić. Neizvesni rokovi i cena Nije precizirano koliko će ova investicija koštati ali je procena da bi Autobuska stanica, na kojoj će biti mesta i za BAS i za „Lastu“, mogla da bude izgrađena za dve godine od trenutka kada počnu radovi.
Singer Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 nisam ih mnogo video al' ta idejna resenja bi trebala da su valjda osuncana, zelena... idealna? ko jos pokazuje projekat pred armagedon ili potop?
akibono Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 pogled u budućnost.... projekat je neviđeno ludilo.... megalomanija je bleda reč za ove monumentalnosti
Recommended Posts