vulejov Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Tamo gde stoji onaj grafit posvecen majstoru Banbusa.???
Кристофер Лумумбо Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ma cista segregacija. kod mene ima veliki broj roma, ali su i dalje skroz iskljuceni iz kavurskog zivota. retko ces videti nekog roma u fensi kaficima ili na drugim mestima gde beli covek voli da provodi svoje slobodno vreme. osim ako nisi boban markovic. tada ce ti se svi uvlaciti u guzicu.
Ryan Franco Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Pa tu prolazi 26 i skrece levo. Ne znam tacno ulicu. Stoji na jednom zidu taj grafit (majstor=sofer, celavi Brka). Nekako sam imao dojam da je to tromedja Brda, Dusanovca i Bare. Ne znam zasto. Mozda gresim. A i kao da je bitno. Ja bih Marinkovu baru prosirio do Jahorine i da se lepo granici sa Jerkovicem. Ma u stvari do Jovana Bijelica.Nego, ovi kad se vrate sa AIRa da napisu detaljne izvestaje!
vulejov Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Pa tu prolazi 26 i skrece levo. Ne znam tacno ulicu. Stoji na jednom zidu taj grafit (majstor=sofer, celavi Brka). Nekako sam imao dojam da je to tromedja Brda, Dusanovca i Bare. Ne znam zasto..Jbg, po tome Dušanovac ni ne postoji, Brdo se spaja sa Barom..Pazi, Dositej mora da pripada Dušanovcu..
sherman Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ja odgovorno tvrdim da Dusanovac ni ne postoji. njega su izmislili snobovi koje je blam da kazu da su iz Barea oni koji su bili suvise kul i za Dusanovac, su jednog jutra svoj deo bare poceli od miloste da zovu Lekino brdo
Ryan Franco Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 (edited) Jebemu, nesto mislim, za nas Borcance to su isuvise male dimenzije da bismo mogli da im delimo vlastita imena. Ja nekako Vozdovac gledam kao celinu sa centrom negde u Zaplanjskoj. Ako cemo sad svaku ulicu u Beogradu da proglasimo krajem - onda nista. Edited February 10, 2010 by McCabe
Joe D Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ja odgovorno tvrdim da Dusanovac ni ne postoji. njega su izmislili snobovi koje je blam da kazu da su iz Barea oni koji su bili suvise kul i za Dusanovac, su jednog jutra svoj deo bare poceli od miloste da zovu Lekino brdoword!
duma Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ma cista segregacija... osim ako nisi boban markovic. tada ce ti se svi uvlaciti u guzicu.Malo ti je ovo kontradiktorno. Romi koji su uspešni su prihvaćeni. Da je čista segregacija ona bi se odnosila na sve Rome. Ovde je najveći problem što velika većina Roma živi znatno ispod ionako niskog prosečnog standarda. Na njihov položaj najviše utiče krajnja beda u kojoj većina živi. Realno, malo bi se ko ovde družio sa nekim iz slama, bio on Srbin, Kinez ili Rom.Problem s Romima je što ima vrlo malo obrazovanih Roma, a i oni teško dobijaju poslove. Zato većina NN Roma poistovećuju ili sa nekim ko je na dnu ili s nekim koji se nelegalno obogatio. Taj problem se mora rešavati tako što država mora da ulaže u obrazovanje Roma, da promoviše pozitivne primere i da promoviše zapošljavanje obrazovanih Roma. Tako se jedino može boriti protiv predrasuda. Kad kod velike većine za NN Roma u skupom odelu ne bude prva asocijacija kriminalac eventualno švercer, moće se pričati da se nešto postiglo.Što se tiče dodele stanova, to bi mnogo više problema stvorilo nego rešilo. Da zanemarimo pare. Ni ti koji bi dobili stanove ne bi rešili egzistencijale probleme, ako im se ne bi ponudila neka prilika da steknu stalne prihode. Upravo je uklapanje u društvo, zapošljavanje i školovanje ključ za rešenje njihovih problema.Posebna priča je što bi dodela stanova značajno pojačala antiromsko raspoloženje. Treba da pod jednakim uslovima uđu u sistem dobijanja socijalnih stanova. Sasvim logično je da će natprosečan broj dobiti upravo Romi, jer ih ima najviše među siromašnim. Preduslov je naravno da sad dobju dokumenta i da se uklope u društvo.
Кристофер Лумумбо Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 (edited) Malo ti je ovo kontradiktorno. Romi koji su uspešni su prihvaćeni. Da je čista segregacija ona bi se odnosila na sve Rome. Ovde je najveći problem što velika većina Roma živi znatno ispod ionako niskog prosečnog standarda. Na njihov položaj najviše utiče krajnja beda u kojoj većina živi. Realno, malo bi se ko ovde družio sa nekim iz slama, bio on Srbin, Kinez ili Rom.Problem s Romima je što ima vrlo malo obrazovanih Roma, a i oni teško dobijaju poslove. Zato većina NN Roma poistovećuju ili sa nekim ko je na dnu ili s nekim koji se nelegalno obogatio. Taj problem se mora rešavati tako što država mora da ulaže u obrazovanje Roma, da promoviše pozitivne primere i da promoviše zapošljavanje obrazovanih Roma. Tako se jedino može boriti protiv predrasuda. Kad kod velike većine za NN Roma u skupom odelu ne bude prva asocijacija kriminalac eventualno švercer, moće se pričati da se nešto postiglo.Što se tiče dodele stanova, to bi mnogo više problema stvorilo nego rešilo. Da zanemarimo pare. Ni ti koji bi dobili stanove ne bi rešili egzistencijale probleme, ako im se ne bi ponudila neka prilika da steknu stalne prihode. Upravo je uklapanje u društvo, zapošljavanje i školovanje ključ za rešenje njihovih problema.Posebna priča je što bi dodela stanova značajno pojačala antiromsko raspoloženje. Treba da pod jednakim uslovima uđu u sistem dobijanja socijalnih stanova. Sasvim logično je da će natprosečan broj dobiti upravo Romi, jer ih ima najviše među siromašnim. Preduslov je naravno da sad dobju dokumenta i da se uklope u društvo.veliki broj roma koji zive ovde uopste ne zivi u slamovima vec u normalnim kucama. zive tesko, ali tako zivi vecina stanovnistva. iako zive jedni pored drugih, romi i kavuri su potpuno odvojeni i to je jasno kao dan. ti kojima je prva asocijacija kada vide roma u skupom odelu svercer ili kriminalac su degenerici koji su najodgovorniji za ovakvo stanje. Edited February 11, 2010 by kojot
assück Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Jebemu, nesto mislim, za nas Borcance to su isuvise male dimenzije da bismo mogli da im delimo vlastita imena. Ja nekako Vozdovac gledam kao celinu sa centrom negde u Zaplanjskoj. Ako cemo sad svaku ulicu u Beogradu da proglasimo krajem - onda nista.trazis nevolju? <_<
Daddy Cool Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 (edited) В О СССС Д О В А ЦJel bio neko na Airu? Edited February 11, 2010 by Daddy Cool
harper lee Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Malo ti je ovo kontradiktorno. Romi koji su uspešni su prihvaćeni. Da je čista segregacija ona bi se odnosila na sve Rome. Ovde je najveći problem što velika većina Roma živi znatno ispod ionako niskog prosečnog standarda. Na njihov položaj najviše utiče krajnja beda u kojoj većina živi. Realno, malo bi se ko ovde družio sa nekim iz slama, bio on Srbin, Kinez ili Rom.Problem s Romima je što ima vrlo malo obrazovanih Roma, a i oni teško dobijaju poslove. Zato većina NN Roma poistovećuju ili sa nekim ko je na dnu ili s nekim koji se nelegalno obogatio. Taj problem se mora rešavati tako što država mora da ulaže u obrazovanje Roma, da promoviše pozitivne primere i da promoviše zapošljavanje obrazovanih Roma. Tako se jedino može boriti protiv predrasuda. Kad kod velike većine za NN Roma u skupom odelu ne bude prva asocijacija kriminalac eventualno švercer, moće se pričati da se nešto postiglo.Što se tiče dodele stanova, to bi mnogo više problema stvorilo nego rešilo. Da zanemarimo pare. Ni ti koji bi dobili stanove ne bi rešili egzistencijale probleme, ako im se ne bi ponudila neka prilika da steknu stalne prihode. Upravo je uklapanje u društvo, zapošljavanje i školovanje ključ za rešenje njihovih problema.Posebna priča je što bi dodela stanova značajno pojačala antiromsko raspoloženje. Treba da pod jednakim uslovima uđu u sistem dobijanja socijalnih stanova. Sasvim logično je da će natprosečan broj dobiti upravo Romi, jer ih ima najviše među siromašnim. Preduslov je naravno da sad dobju dokumenta i da se uklope u društvo.Nije uopste kontradiktorno. Rom moze da bude glavni gost, sef parade i voljeno bice sve dok se drzi onih profesija na koje pijani Srbi u poslovicnom stanju derta mogu dobrohotno da prilepe hiljadarku. Rom lekar bi mogao da dobije samo jedno - izvinite, promasio sam ordinaciju. To sto se neko ponekad seti da uvrsti nekog Roma u politicku partiju ili tako nesto, kako bi posle mogao da kaze "eto, sta hocete, mi cak i Roma imamo za poslanika", samo je jedan narocito ljigavi tip diskriminacije dostojan prezira. Komplikovana je to prica za ove sitne sate i nije nesto sto ce da se promeni besmislenim siljenjem patke izvesnih bankara koji su se iznebuha setili da bi rado insistirali na uslovima stanovanja kakve nema bar trecina stanovnika Srbije. Uzgred budi receno, zaprepastili biste se da cujete sta Romi koji zive kakvim-takvim normalnim zivotom misle o ovim Romima iz karton naselja. Djilas je za njih etalon za politicku korektnost.
Кристофер Лумумбо Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Nije uopste kontradiktorno. Rom moze da bude glavni gost, sef parade i voljeno bice sve dok se drzi onih profesija na koje pijani Srbi u poslovicnom stanju derta mogu dobrohotno da prilepe hiljadarku. Rom lekar bi mogao da dobije samo jedno - izvinite, promasio sam ordinaciju. To sto se neko ponekad seti da uvrsti nekog Roma u politicku partiju ili tako nesto, kako bi posle mogao da kaze "eto, sta hocete, mi cak i Roma imamo za poslanika", samo je jedan narocito ljigavi tip diskriminacije dostojan prezira. Komplikovana je to prica za ove sitne sate i nije nesto sto ce da se promeni besmislenim siljenjem patke izvesnih bankara koji su se iznebuha setili da bi rado insistirali na uslovima stanovanja kakve nema bar trecina stanovnika Srbije. Uzgred budi receno, zaprepastili biste se da cujete sta Romi koji zive kakvim-takvim normalnim zivotom misle o ovim Romima iz karton naselja. Djilas je za njih etalon za politicku korektnost. ovo je tacno, jasno je da i oni imaju uzasne predrasude. to je isto kao sto veliki broj srba ima najneverovatnije predrasude o srbima sa kosova.
ToniAdams Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Rom lekar bi mogao da dobije samo jedno - izvinite, promasio sam ordinaciju. nonsens.poznajem romkinju lekarku koja je vrlo cenjena i u krugovima kolega i od strane pacijenata.
Recommended Posts