nera Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Malopre sam gledala prilog o stanju u Krnjaci i Kotezu. Ove ulice koje su poplavljene su i inace na udaru pri svakoj kisi, mada je svakako gore nego uobicajeno. Generalno se na levoj obali mnogo izgradilo kuca i zgrada a bez adekvatnog odvoda vode. Zivela sam u Kotezu par godina, iz godine u godinu vode je sve vise jer sa svakom novom zgradom i kucom nestaje parce zelene povrsine koja je primala suvisnu vodu. Ulice su previse uske, nema dovoljno kanala a postojeci su zapuseni smecem, prave kanalizacije nema. Mi smo jednom godisnje praznili septicku jamu jer se puni vodom, iako je zidana i obezbedjena. Nazalost, mislim da se u tome delu ne moze previse srediti stanje.
Frank Pembleton Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Malopre sam gledala prilog o stanju u Krnjaci i Kotezu. Ove ulice koje su poplavljene su i inace na udaru pri svakoj kisi, mada je svakako gore nego uobicajeno. Generalno se na levoj obali mnogo izgradilo kuca i zgrada a bez adekvatnog odvoda vode. Zivela sam u Kotezu par godina, iz godine u godinu vode je sve vise jer sa svakom novom zgradom i kucom nestaje parce zelene povrsine koja je primala suvisnu vodu. Ulice su previse uske, nema dovoljno kanala a postojeci su zapuseni smecem, prave kanalizacije nema. Mi smo jednom godisnje praznili septicku jamu jer se puni vodom, iako je zidana i obezbedjena. Nazalost, mislim da se u tome delu ne moze previse srediti stanje. Ono sa onim nesrecnicima i trafo stanicom?
nera Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Ono sa onim nesrecnicima i trafo stanicom? Da, to su uglavnom kuce sa leve strane kad se predje pancevac iz grada, i ceo potez krnjace i koteza duz nasipa. Oni su uvek ugrozeni, ali ni ostatak nije u mnogo boljem stanju. Kuca u kojoj smo ziveli je dalje, blize 'centru' Koteza, ako moze tako da se kaze. Tamo isto ima vode po dvoristima, ali nije jos uvek alarmantno. Los teren + neorganizovana i losa gradnja.
Frank Pembleton Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Bio tamo ;) Ovima sto im otac bolestan od raka u samrtnom stanju, nece hitna da dodje kao on je gotov ionako...
nera Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Strasno je sto su ta naselja neorganizovana mreza sokaka, neki su toliko uski da automobili jedva skrecu. Pritom, imas jedan naziv ulice za ceo blok. Mi smo imali situaciju sa hitnom koja nije mogla da nadje kucu pa smo izlazili na koteski put da ih sprovedemo. Plus sto i u normalnim uslovima jedva hoce da dodju za stare i bolesne. Ponavljam, meni je najgore sto tu nema preterano dobrog resenja jer kako sad ispravljati onolika naselja koja od starta nisu ni planirana a bogami ni logika nije preterano radila prilikom gradnje.
hazard Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) U ovakvim uslovima se vide sve mane i opasnosti divlje i nepropisne gradnje. Nažalost, jedini način da se takva ,,nakaradna" naselja ,,srede" je upravo da ih zbriše neka katastrofa pa da se grade od nule :( Edited May 16, 2014 by hazard
salerokada Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 prijo, sti bar malko svestan koliko je flaširanih prodato u poslednjih nekoliko dana? da, pune od danas za danas U prethodnih par dana siguran sam isto kao i obično. Večeras, posle dojava i blicove vesti tone i tone. No, svejedno, voda se ne puni danas za sutra. Razmisli malo koliko vremena treba da se napuni, stavi u skladište, pa na kamion, pa da taj kamion stigne do svih prodavnica u Srbiji.
bergasa19 Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 U prethodnih par dana siguran sam isto kao i obično. Večeras, posle dojava i blicove vesti tone i tone. No, svejedno, voda se ne puni danas za sutra. Razmisli malo koliko vremena treba da se napuni, stavi u skladište, pa na kamion, pa da taj kamion stigne do svih prodavnica u Srbiji.
ordi Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 U prethodnih par dana siguran sam isto kao i obično. ne budi toliko siguran. jučer su, znam, hitali ka hektolitrima i pre dojave. drugim rečima, možeš oterati srbina iz reda, al' red iz srbina nikad!
Sir Oliver Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Malo pre prošetao do 25. maja da osmotrim nivo reke očekujući poplavu, kad Dunav u granicama normale, jedno metar ispod nivoa donje staze. . ..još juče, u Dnevniku RT Vojvodina, rečeno je da nadolazeći vodeni talas iz
Geo Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Nista mi nije jasno ovo oko vode . Evo malopre sreo direktorku vrtica(Stari grad) i ona kaze da su im javili iz ministarstva da deci ne daju cesmovacu i da treba da im dostave flasiranu ... Ako ne stigne do sutra , vrtic nece raditi u ponedeljak ... Ajd sada budi pametan i kome verovati ?! Jbg flasirana voda (samo za pice) nije neki preterani izdatak i ljudi jednostavno ne zele nista da prepuste slucaju (da cekaju zvanicnu objavu)
boshoku Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 strašno*, ova fotka me seća na katrinu... *ne zbog ipak koliko toliko organizovanog smeštaja evakuisanih, no zbog čitavog sranja koje nam se zbiva
Аврам Гојић Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) Hala Pionir... to je "siva faza", posle su svuda stavili duseke. Edited May 17, 2014 by Грешни Василије
Recommended Posts