Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

ne dolazi sva voda iz gradskog vodovoda "iz prerade".

tako da je ovaj savet na korak od širenja lažnih informacija.

Posted

Ma nemam pojma o materiji niti planiram da istrazujem , obavestio sam ukucane da piju danas flasiranu vodu i smatrao sam da je ok da i vas obavestim ... a vi kako hocete ...

Posted

Ma nemam pojma o materiji niti planiram da istrazujem , obavestio sam ukucane da piju danas flasiranu vodu i smatrao sam da je ok da i vas obavestim ... a vi kako hocete ...

fala

Posted

valjda će ovo proći jednom. 

Nece za nasih zivota, a mozda nece nikad. Kod nas je solidarnost odavno postala stvar licne inicijative i to ne narocito pozitivno drustveno prihvacene. a zagrabi pa vladaj je postalo opste mesto. Kakvi smo bezobzirni govnari sa 40 isti takvi bezobzirni govnari cemo biti i sa 70, s tim sto ce nam tada ovi sa 40 smetati koliko nam sada smetaju ovi sa 70. To tako ide.

Posted

Znači za penzionere da se prave rezervati na Staroj planini!

Taman da se oslobodi prostor da se investitori razmašu...

Posted

Nije stvar u tome da se nezaposleni Beograđanin solidariše sa penzionerom koji ima više od njega. Stvar je u tome da ce celo društvo solidariše sa starijima od 65 godina. To nije skupo, a tim ljudima puno znači. Znači im da ne moraju da nose papire da dokazuju da su jad i beda da bi dobili neki popust. Popust za starije od 65 godina, bez obzira na status, je jedna civilizacijska stvar, olakšavanje života starijim ljudima. Izuzetno je nevaspitano i ružno da svakih par godina starijim ljudima postavljaš neka nova pravila, sad ti treba dokaz o visini penzije, sad ti ne treba, idi ovamo, idi onamo...Neke stvari su važnije od ušteda u budžetu, koje se mogu postići i na desetine drugih načina.

Nemojte davati alibi partokratiji. Nemojte podržavati ukidanje stečenih prava. Nemojte podržavati mere uperene protiv standarda običnih ljudi. Protiv tih stvari treba biti principijelno, u ime ono malo pristojnosti što je ostalo u ovoj zemlji.

+200

poshto superhik nikad nece ostariti, a ako bude morao, valjda ce biti bogat. bilo koji, proizvoljni superhik.

Posted

šta da vam kažem. moja penzija je dosta veća od pomenutih 40000. nije mi problem da dam 1100 za kartu. osećaću se prilično neprijatno u korišćenju te džaba-karte dogodine. ona mi daj pravo na džaba prevoz do brajkovca. odatle, dovoljno je da dignem ruku. mislim da finansijske povlastice treba davati na osnovu finansijskog stanja. ne ovako, kategorijama ljudi. onima koji imaju malo ili nimalo. svejedno da li se radi beneficiranom prevozu, obdaništu, naknade porodiljama...........

iskazivanje pažnje prema starijima može da bude i bez para. ljudskošću, uvažavanjem. mislim da bi bio sretniji kada bi bio siguran da će uvek neko da mi ustane u prevozu. ovako, napaljenim a se mota po glavi ko ga jebe, neka stoji, ionako se džaba vozi".

Posted

ljudskošću, uvažavanjem.

to vishe nece biti.

Posted

šta da vam kažem. moja penzija je dosta veća od pomenutih 40000. nije mi problem da dam 1100 za kartu. osećaću se prilično neprijatno u korišćenju te džaba-karte dogodine. ona mi daj pravo na džaba prevoz do brajkovca. odatle, dovoljno je da dignem ruku. mislim da finansijske povlastice treba davati na osnovu finansijskog stanja. ne ovako, kategorijama ljudi. onima koji imaju malo ili nimalo. svejedno da li se radi beneficiranom prevozu, obdaništu, naknade porodiljama...........

iskazivanje pažnje prema starijima može da bude i bez para. ljudskošću, uvažavanjem. mislim da bi bio sretniji kada bi bio siguran da će uvek neko da mi ustane u prevozu. ovako, napaljenim a se mota po glavi ko ga jebe, neka stoji, ionako se džaba vozi".

to je sve obracun sa divljanjem djilasa i sps-a po gradu. pre toga je bilo diskriminatorno za penzose sa manje od 20 tisuca penzije.

Posted (edited)

Vaso, malo rastegljivo tumačiš to "stečena prava". Besplatan prevoz za starije od 65 godina u Beogradu je najobičnija subvencija ili povlastica utemeljena aktom lokalne samouprave. 

Stečena prava se odnose na neka ozbiljnija prava utemeljena zakonom ili čak Ustavom, o kojima se zbog njihove suštine zaista ne sme svako malo odlučivati. 

Edited by pacey defender
Posted

Vaso, malo rastegljivo tumačiš to "stečena prava". 

Neko mora. Ne mozemo svi da gledamo siru sliku i brojimo pare u budzetu. 

Posted (edited)

Neko mora. Ne mozemo svi da gledamo siru sliku i brojimo pare u budzetu. 

To je u redu, s tim što onda ne govorimo o ljudskim pravima (jer, besplatan prevoz za starije od 65 nije ljudsko pravo), nego o redovnim i svakodnevnim debatama u demokratskom društvu o tome gde treba povećati a gde smanjiti troškove. Ovakva odluka je potpuno u duhu demokratskog odlučivanja i ne može se smatrati kršenjem prava. Odnosno, ne bi trebalo koristiti argument " ne umanjujte stečena prava".

Naravno, svako ima pravo da smatra da je odluka pogrešna. Meni je apsurdno da se na ovome i trudnicama počinje štednja, a da se pre toga ne razbucaju lokalna javna komunalna preduzeća i njihovi monopoli. 

Edited by pacey defender
Posted

u poređenju sa tim, primećujem da za samohranu majku malog deteta ne postoji pravo besplatnog prevoza. 

Samohrane majke i roditelji su poslednja rupa na srpskoj svirali. Ne samo kada je prevoz u pitanju, nego uopšte.

Posted

100 miliona evra se godišnje izdvaja iz gradskog budžeta za dotacije gradskom prevozu.

Ogroman iznos se izdvaja i za dotacije Beogradskim elektranama.

Para za te namene više nema.

Pa znas kako, ako mi placamo pare za porez da bi radile narodne kuhinje, gradski prevoz bio dotiran, a trudnice dobile tu i tamo popust na nesto, a te pare vlast lepo pokrade, onda je resenje da prosto ne placamo porez a ne da kazemo, e jebi ga, nema za trudnice, nema za starije, nema za siromasne, sta ces.

Posted

Ogroman iznos se izdvaja i za dotacije Beogradskim elektranama.

Kolika je cena uglja na izlazu iz Kolubare?

Kolika je cena uglja na ulazu u Beogradske elektrane?

Nisu dotacije za Elektrane nego za reket raznim Palmama i drugim parapolicijskim, parapolitičkim i paravojnim snagama.