Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Kada su prestale da se održavaju pešačke subote od Slavije do Terazija? 

Posted

kad je prestala beogradizacija?  :fantom:

Posted

Kad su poceli radovi na Gazeli da bi se smanjila guzva

Posted

Slagao sam policiju!

Vuk Bojović priznaje da verovatno nije istina ono što je izjavio u policiji, jer je rekao samo ono što je čuo od drugih.

- Rekao sam ono što su mi ispričali volonterka, njen poslovođa i treća osoba. Pošto sam kupio, poto sam prodao. Volonterka mi nije rekla da se igrala telefonom ili da je pisala SMS poruke - kaže Bojović.

Brižni poslodavac, pokriva svoje zaposlene. 
Posted

da, i sigurno nije video bezbednosni snimak.

kako gnusna osoba.

Posted

Zasto je uopste predao snimak ako je stvarno od njega dosao?

Posted

kako to da nije? od kada? ko je kumovao tome? ako nije JP, da li plaćaju rentu gradu/kalemegdanu? napiši šta znaš, baš me kopka.

ako me pamćenje služi, u vreme kada je hrustanovićka bila gradonačelnica pokušano je da se on smeni. pa se odustalo. valjda zbog sinova.

http://www.beozoovrt.izlog.org/index.php?option=content&task=view&id=59&Itemid=

http://www.beozoovrt.izlog.org/index.php?option=content&task=view&id=61&Itemid=

Što bi rekli, pokrio se papirima™.

Posted

Hvalim te Bože da je počela lavina.

Udruženja Feniks, Nada za životinje - Riska i LINK PLUS uputila su danas gradonačelniku Beograda Siniši Malom zahtev za hitno razrešenje dužnosti direktora Zoološkog vrta grada Beograda.

Na snimku koji je objavljen na sajtu lista Telegraf, a potom i u drugim medijima jasno se može videti nedavni napad na dvogodišnju devojčicu do kojeg je došlo zbog neodgovornog i neracionalnog ponašanja uprave zoo vrta.

Za ponašanje zaposlenih i volontera u zoo vrtu odgovoran je direktor. Ovog puta je konačno usledila adekvatna reakcija tužilaštva i trebalo bi da usledi i adekvatna reakcija grada Beograda, navodi se u zahtevu.

Udruženja su upozorila da beogradski zoo vrt neće moći da ispuni nijednu odredbu evropskih propisa kojima se reguliše držanje divljih životinja u zoološkim vrtovima. Zbog toga je neracionalno da se dozvoli dalje proširivanje prostora i uvećavanje kolekcije životinja. Treba da se uvede stroga kontrola rada zoo vrta i ograničavanje broja životinja koje su prisiljene da u njemu žive.

Zakon o dobrobiti životinja propisuje da je vlasnik zoološkog vrta dužan da obezbedi naročito prostor i opremu za držanje i reprodukciju životinja u zatočeništvu koji odgovaraju potrebama svake životinjske vrste.

U beogradskom zoo vrtu, u zahtevu ovih udruženja, navodi se da  posetioci mogu da vide krajnje nehuman odnos prema divljim životinjama koje žive u zarobljeništvu. Neki od tih pokazatelja, prema njihovom mišljenju bili bi ti da su polarni medvedi smešteni u dubokim jamama bez zaklona od sunca, a temperature se leti u Beogradu kreću od 35-40C, kao i to da su divlje mačke izbezumljene od straha, a ptice ne mogu da lete.

U saopštenju se dalje navodi da u beogradskom zoo vrtu čak i nekoliko pasa drže u malim boksovima, što može samo da uznemiri posetioce koji poznaju potrebe pasa, a ostalima šalje sasvim pogrešnu poruku o tome da je dozvoljeno da se psi drže na takav način.

Životinjama nije omogućeno da zadovolje osnovne potrebe u ponašanju, da iskoriste prostor za odmor i zaklon kada to žele, a ne kada im to neko dozvoli, životinje žive u strahu, pate, nekima od njih je dosadno, nekima nije omogućeno da uspostave socijalnu vezu sa životinjama iste vrste.

Ovakvi zoo vrtovi se više nigde u svetu ne zidaju i ne održavaju, nego se zatvaraju jer su nehumani.

Nažalost, uprava beogradskog zoo vrta otišla je i korak dalje i dovela je do izazivanja opšte opasnosti neracionalnim ponašanjem prema životinjama i neodgovornim ponašanjem prema posetiocima zbog čega je stradalo i dvogodišnje dete.

Na kraju dopisa koji su udruženja uputila gradonačelniku Beograda, upućena je molba da se uvaže njihovi zakoni i da se problemu zoo vrta pristupi sa velikim razumevanjem i odgovornošću.

Posted

Hvalim te Bože da je počela lavina.

Pobedilo je ovo sa zivotinjama kojima je dosadno.  :lolol:

Veliki sam pristalica zatvaranja ovih klasicnih ZOO vrtova a takodje i uklanjanja Vuka Bojovica sa svih mogucih javnih pozicija ali ima nas koji se secamo na sta je beogradski ZOO vrt nekada licio. Na stranu sto me panika hvata kad pomislim kako ce Vucic, uvek zeljan medijskog tapsanja, da ishendluje ovaj problem i kojeg od svojih tantuza ce postaviti da upravlja ZOO vrtom.

Posted

pa šta sad, da se ne radi ništa?

Posted

pa šta sad, da se ne radi ništa?

Kad bih se ja pitao, da se napravi ozbiljan i dobro osmisljen plan kako da se prodaju ili puste u slobodu zivotinje, ZOO zatvori, a da se taj deo Kalemegdana stavi pod zastitu drzave i objedini sa ostatkom Kalemegdanskog parka, kako ne bi sutra tamo osvanuo neki trzni centar ili "poslovno-stambeni" kompleks. Vuk Bojovic je zlo ali se ne mogu zatvarati oci pred time kako taj park danas izgleda u odnosu na to kako je izgledao pre nego sto je on tamo postao upravnik jer, ako pred time zatvorimo oci, moglo bi se desiti da ponovo zavrsimo na istom, samo sa nekim dunsterskim protezeom Sinise Malog na mestu upravnika. Meni ovaj incident sam po sebi ne znaci nista jer takvi incidenti nisu retki ni u mnogo bolje organizovanim ZOO vrtovima u mnogo bolje organizovanim drzavama, znaci mi samo utoliko sto je jos jedan u nizu argumenata da je citav taj koncept za ZOO vrtovima u centru grada prevazidjen i da od njega treba odustati i u Beogradu.

Konkretno me plasi to sto mi u ovom trenutku nismo drzava koja je u stanju da uredno i smisljeno obavi posao laganog i kontrolisanog zatvaranja beogradskog ZOO vrta a da to ne plati glavom 80% zivotinja koje se tamo trenutno nalaze.

Posted

Kad bih se ja pitao, da se napravi ozbiljan i dobro osmisljen plan kako da se prodaju ili puste u slobodu zivotinje, ZOO zatvori, a da se taj deo Kalemegdana stavi pod zastitu drzave i objedini sa ostatkom Kalemegdanskog parka, kako ne bi sutra tamo osvanuo neki trzni centar ili "poslovno-stambeni" kompleks. Vuk Bojovic je zlo ali se ne mogu zatvarati oci pred time kako taj park danas izgleda u odnosu na to kako je izgledao pre nego sto je on tamo postao upravnik jer, ako pred time zatvorimo oci, moglo bi se desiti da ponovo zavrsimo na istom, samo sa nekim dunsterskim protezeom Sinise Malog na mestu upravnika. Meni ovaj incident sam po sebi ne znaci nista jer takvi incidenti nisu retki ni u mnogo bolje organizovanim ZOO vrtovima u mnogo bolje organizovanim drzavama, znaci mi samo utoliko sto je jos jedan u nizu argumenata da je citav taj koncept za ZOO vrtovima u centru grada prevazidjen i da od njega treba odustati i u Beogradu.

Konkretno me plasi to sto mi u ovom trenutku nismo drzava koja je u stanju da uredno i smisljeno obavi posao laganog i kontrolisanog zatvaranja beogradskog ZOO vrta a da to ne plati glavom 80% zivotinja koje se tamo trenutno nalaze.

Mislim da ima jako mnogo praznih poljana u okolini Beograda a koje su opet saobracajno jako pristupance gde bi mogao da se napravi jedan veci, moderniji i humaniji zoloski vrt.

Mada sam i ja sve blizi stavu da nam zooloski vrt jednostavno ne treba kao takav.

Posted

Uvek na starom mestu na Kalemegdanu može da se ostavi nekakav dečiji edukativni 'petting-zoo' sa manjim brojem pitomih životinja u prilagođenom prostoru, a da se moderan vrt napravi na drugom mestu. Nema šanse da se vrt kao takav ugasi....

Posted

sta je djubreta po ulicama sunce ti poljubim... zar ne postoji neka alternativa osim bacanja djubreta oko i pored kontova dok ovi ne izgrade sta treba?