katamaran Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 (edited) Ovo je mozda minimalno smetalo da se tu udje kolima. Ulazili su tu bez problema i ranije ali sad mogu opustenije :yucky:Cak je jedna poznata licnost (da ga ne imenujem) tu redovno ulazila dzipovima sa svojim brojnim obezbedjenjem. Ne znam ni da li se on tu vise pojavljuje jer ga jako dugo nisam video al drvo ode.Sve se nadam da cu bar neku mladicu tu ugledati ali samo stoji rupa zatrpana piljevinom. Edited October 26, 2013 by katamaran
расејан Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Е, да мало пофалим вас пречане (пречанство је, јелте, релативно) - био сам данас у лагахној разбибризи по престоници нам, и морао нешто до Церака, те имао прилику да (пај сад) први пут, у животу и шире, прођем кроз Кошутњак, и то двапут. Колима, ал' довољно, не може се брзо. Имао сам и доброг водича па сад знам где је шта успут.Кошутњак ми је био нешто као митолошко биће, знао сам да постоји али га никад ни на мапи нисам тражио. Напросто ме никад пут није нанео на ту страну. С обзиром да је Београд познат по томе да бесомучно & безобзирно руши да би градио ружније (свака генерација архитеката и урбаниста тврди да то гледа својим очима и све чупају косе и пишу трактате), потпуно ме се дојмило што је очувао оволику шуметину опкољену градом.Штимунг, шта да кажем, као да сам опет у Вирџинији - мада је тамо ових дана неки степен хладније и уме да фљене и понека киша - ал' исто оно, кортљају се брегови (не знам на чему су били кад су смислили тај израз, ал' тако кажу), сунце греје све у шеснест, влага у ваздуху скоро да може да се сече ал' некако сад више не смета, мирноћа нека, ма дивота. И леп вам и тај Видиковац, оне бетонске скаламерије су лепо прешминкане, некако као племенита плесан на просечном сиру.Ето, да не буде да само закерам.
Muwan Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Grešim li ili na forumu nema komentara o masovnom trovanju dece u Beogradu?
Prospero Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Replika Terazija krala strujuIzvor: Novosti Beograd -- Prilikom kontrole ekipa "Elektrodistribucije Beograd", pre nekoliko dana, isključila je sa mreže novobeogradski park, repliku Terazija. Foto: Fonet, arhiva Kako Novosti pišu, vaj tematski park, sagrađen prošle godine, bio je nelegalno priključen na elektrodistributivnu mrežu, uz još oko 200 slučajevaPrema rečima Aleksandra Lekovića, direktora Agencije za poslovni prostor Beograda, preduzeća koje upravlja poslovnim prostorom novobeogradskih Terazija, oni će podneti zahtev za legalni priključak za struju. Na konkursu za zakup lokala pre tri meseca prijavila su se svega četiri ponuđača, ali nijedan lokal nije završen. Bilo kakav program i kulturne manifestacije u replikama Terazija iz tridesetih mogao bi da se dogodi tek iduće godine. Početna cena je bila kao u prvoj gradskoj zoni - 811 dinara po kvadratu. "Stanje kakvo jeste na terenu smo zatekli, jer poslovnim prostorom upravljamo od oktobra prošle godine. Za podatak da je priključak bio nelegalan i da je objekat isključen saznao sam juče. Zato su naše ekipe na terenu i ispituju slučaj. Svakako da ćemo podneti zahtev za legalnu proceduru priključenja na mrežu", kaže Leković.Kako Leković kaže, cilj preduzeća je da se park privede nameni i tvrdi da će to svakako biti urađeno. U sklopu parka biće izgrađeno deset objekata - kafana, ateljea, zanatskih radnji, koje će predstavljati duh starog Beograda.
Pontijak Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Beogradjani, srecan vam dan oslobodjenja Beograda u Prvom svetskom ratu :)
Dr Arslanagić Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 jebbemmu mater, propustio sam Veče posvećeno Preletu (Pobiću se zadnji put, da vidim da l sam star)Tuesday, 29 October, 21hPub Magic Garden, Makedonska 5 Za sve ljubitelje lika i dela Dušana Prelevića Preleta organizujemo prvo u nizu okupljanje, gde ćemo uživati uz Preletovu muziku, koju pušta Nikola Hadzi Nikolic, gledati "Poslednji krug u Monci", "U redu pobedio sam" i prepričavati gradske priče o velikoj gradskoj legendi.Magic Garden se nalazi u TC Staklenac na Trgu, prolaz izmedju Army shop-a i picerije "Trg" .
Аврам Гојић Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 uuu ovo je trebalo snimiti i praviti stenogram
Dr Arslanagić Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 možemo mi i ovdehttp://youtu.be/F57JnDB-yIsČovek-Srbija
salerokada Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 gde ćemo uživati uz Preletovu muziku, koju pušta Nikola Hadzi Nikolic Oni su izgleda bili dobri poznanici.Pre nekih 10ak god, dok sam radio muzičku emisiju na radiju, zovnem Nikolu na intervju jer su tada 357 bili izdali album (po wikipediji to je bilo 2001.). I on mi zakaže da se nađemo kod Politike u (beše) Grmeču. Tada nisam imao pojma koliki je on kreten i totalno sam bio zbunjen kada je krenuo da lupeta svašta u intervjuu.No, za stolom pored je bio Prele i malo, malo je počeo nešto da dobacuje na Nikolinu priču. U nekom trenutku nam se pridružio za stolom i krenuo sa nekim pričama, a ja samo sedim i pitam se gde sam tu upao i šta se dešava. Sećam se nekih priča o starim beograđanima, ovo, ono. Ništa tu ja nisam shvatao.
Dr Arslanagić Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Džentlmen Prele, beogradski dobri duh, i par njegovih vinjakom balsamovanih kompića, svojevremeno su u bašti Šumatovca navalili verbalno na mene i još dvojicu drugara, kolega sa studija, da se gonimo iz njegovog Beograda i da vratimo odakle smo došli. Incident je sprečilo pribrano i profesionalno osoblje lokala, mada, sada kada razmišljam o tome, verovatno bi me jadnost tih zarozanih nakaza sprečila da ih ugazim na sred ulice.Pošto smo se već dotakli tih beogradskih frajera, ispričaću vam jednu priču. Moj pokojni deda Zoran je bio jedno kratko vreme, krajem 50-tih, poslovođa bifea Limovac, koji se nalazio tačno preko puta Bajlonijeve pijace, na početku ulice Džordža Vašingtona. Bife kao bife, pa još odmah do pijace, bio je stecište svakakvih probisveta, secikesa, deparoša, alkosa, manijaka, nabeđenih pesnika, devijantnih tipova i sličnih pitoresknih Beograđana. Ono u čemu je sav taj bašibozuk bio ujedinjen bio je veliki osećaj starog beograđanstva i mržnje na došljake, bili oni Makednoci pekari, Albanci piljari ili moj deda, bifedžija Bosanac. Ti dođoši su usrali Beograd, bogatili se na račun prave beogradske gospode pa su onda oni, tako obesparavljeni, bili prinuđeni da svoje zemaljske dane provode usrani od alkohola u zadimljenim rupčinama poput Limovca. Način njihove borbe protiv nepravde je bio je veoma originalan: palili su stolnjake, srali su u lavabo u kupatilu bifea, testerisali noge na stolicama, sipali su deteržent u slanike i slično... mada im i manje suptilni načini protesta nisu bili strani, poput bacanja cigli u izlog bifea ili natpisa MARŠ ODAVDE masnom farbom na ulaznim vratima. Pošto nije hteo da robija zbog dotičnih a i iz želje da sačuva zdravlje inače ozbiljno narušeno robovskim radom u čukaričkoj sirćetani, batinama u Glavnjači i činjenicom da mu je 90% porodice skončalo u Jasenovcu, moj deda je dao otkaz u bifeu i zaposlio se kao čuvar pružnog prelaza kod Beogradskog sajma. Kućni budžet je popunjavao tako što je vikendom skupljao stari papir. Preletovi duhovni oci su tu bitku dobili.
Recommended Posts