Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Sigurno je 45rsd.Ima par meseci, znam jer to je bio "prelomni" momenat da pređem na on-line plaćanje ....

Posted
mondo-petar-stojanovic.jpg
Čukarički rukavac je odavno zreo za produbljivanje bagerom, a posebno posle izgradnje mosta preko Ade.Topčiderka je decenijama taložila mulj i koješta drugo na svom ušću u Savu, ali jadac je u tome da sada rukavac nije više tako značajan za trgovačke brodove, tipa barži koje su nekada dovlačile benzin i dizel i pretakale ga u Jugopetrolovo skladište. Jahte i mala plovila i dalje mogu da se provuku kroz ostatke plovnog puta koji su obeleženi motkama.
Posted
Čekaj, zar nisu rekli da samo na šalterima Elektrodistribucije neće biti provizije za plaćanje računa?
Ne znam šta su rekli, ali veoma je kvarno kada se posle, lupam, bar dvadeset pet godina u kojima su potrošači imali priliku da bez provizije plaćaju usluge EPS i Infostana u bar desetak banaka i poštama bez provizije, sistem promeni, a na dopisu EPS snabdevanja napiše da će se računi plaćati na istim mestima gde su se plaćali i do sad. Naravno, nigde ni reči o tome da se provizija, izgleda, ne plaća samo na šalterima lokalnih elektrodistribucija, niti još besramnijeg bisera da se novi računi ne mogu platiti platnim karticama već samo gotovinom - čik pronađite obaveštenje o tome u šalter sali u Masarikovoj. Neko je trebalo da na vreme misli da se obezbede POS terminali registrovani na EPS Snabdevanje, no tko jebe glupe potrošače, neka donesu gotovinu i kvit. Da ne zaboravim - ne prolazi ni online plaćanje novih računa preko Raiffeisena, jer poziv na broj nije odgovarajući, probano i za beogradski i inđijski račun.
Posted

Ortak koji radi u EDB mi kaze da je ovaj prelazak uradjen neverovatno hostaplerski.Kaze pustili su im neki softver samo dva dana da odstampaju uplatnice a onda ugasili i napravili im nevidjeno njesra...

Posted

Provereno: u poštama je provizija 35 dinara na iznose do 3500 dinara, a 1% na iznose preko 3500 dinara. Proviziju ne naplaćuju za infostan.

Posted

a kolika je provizija u bankama za iste stvari, onako prosečno?

Posted (edited)
Ne znam šta su rekli, ali veoma je kvarno kada se posle, lupam, bar dvadeset pet godina u kojima su potrošači imali priliku da bez provizije plaćaju usluge EPS i Infostana u bar desetak banaka i poštama bez provizije, sistem promeni, a na dopisu EPS snabdevanja napiše da će se računi plaćati na istim mestima gde su se plaćali i do sad. Naravno, nigde ni reči o tome da se provizija, izgleda, ne plaća samo na šalterima lokalnih elektrodistribucija, niti još besramnijeg bisera da se novi računi ne mogu platiti platnim karticama već samo gotovinom - čik pronađite obaveštenje o tome u šalter sali u Masarikovoj. Neko je trebalo da na vreme misli da se obezbede POS terminali registrovani na EPS Snabdevanje, no tko jebe glupe potrošače, neka donesu gotovinu i kvit. Da ne zaboravim - ne prolazi ni online plaćanje novih računa preko Raiffeisena, jer poziv na broj nije odgovarajući, probano i za beogradski i inđijski račun.
Ne razumem. Meni je prošla online uplata odmah, ta banka, na račun koji su naveli.Moguće da je problem (kod online plaćanja) trajni nalog. To je nešto zbog čega se mora otići u banku. Edited by CTale
Posted

Nije u računu problem nego u pozivu na broj po kome te rasknjižavaju, moguće da ih ima pogrešno odštampanih.

Posted

Tako sam i shvatio, ali napisah da mi je prošao nalog najurednije, sa tim i takvim pozivom na broj (i na račun).Da ne generalizujemo da ne prolaze online uplate.

Posted
Nije u računu problem nego u pozivu na broj po kome te rasknjižavaju, moguće da ih ima pogrešno odštampanih.
Baš to, zaboravio sam da napomenem da me Raiffeisenov online sistem otkači na unosu poziva na broj, ne može ni da se snimi šablon niti da se uplata odradi "pešaka". Na oba računa kontrolni broj je 000, što baš i ne izgleda logično. Pokušaj brisanja jedne ili dve nule u kontrolnoj grupi i dalje prijavljuje neispravan poziv na broj. Izvinjavam se svima na nepreciznosti.
Posted (edited)
a kolika je provizija u bankama za iste stvari, onako prosečno?
Jutros je u nekom pregledu novina rečeno da se početne provizije kreću od 25 do 150 dinara po uplati, kako gde, valjda Alpha banka naplaćuje najviše. Edited by ajgor
Posted
Provereno: u poštama je provizija 35 dinara na iznose do 3500 dinara, a 1% na iznose preko 3500 dinara. Proviziju ne naplaćuju za infostan.
Ne znam u kojim pošta je takvo stanjeali od pre par meseci (maj/jun) provizija je poskupela sa 35 na 45rsd. Provizija nije naplaćivala za EDB i Infostan.Ni za fiskni telefon se nije plaćala do pre par godina....Provizija za preko 3500 rsd ... to nikad nisam "video"....
Posted
Jutros je u nekom pregledu novina rečeno da se početne provizije kreću od 25 do 150 dinara po uplati, kako gde, valjda Alpha banka naplaćuje najviše.
meni teta što radi u banci pričala da su tolike provizije u bankama jer to njima nije posao tj. smara ih i zagušuju im se šalteri a službenici ometaju od prodaje njihovih proizvoda ..pa onda odlepe cifru od 80-90 din po uplatnici pa ti gledaj..
Posted
meni teta što radi u banci pričala da su tolike provizije u bankama jer to njima nije posao tj. smara ih i zagušuju im se šalteri a službenici ometaju od prodaje njihovih proizvoda ..pa onda odlepe cifru od 80-90 din po uplatnici pa ti gledaj..
Teta lupila pa ostala ziva - te provizije banke hlebom hrane u danasnjoj ekonomiji... Prosek u bankama je ~50 dinara.