Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

@kucaako se dobro secam na toj kuci su betonom nanovo izradili sve predjasnje (fasadne) gipsane elemente@zahin belgrejddakle, zaha vec godinama ume da bude neinventivna, da samo multiplikuje svoj umetnicki izraz svuda po planeti i vesto prodaje svoj brend kao jedan od najpoznatijih svetskih arhitekata danasnjice. problem je sto cenjena, zvucna imena ne podrazumevaju uvek nuzno i kvalitet. (jedan corbusier je umeo da skuje 'plan voisin' izazove brojne polemike i srecom ostane nerealizovan npr itd)i dalje ne uspevam da pronadjem konkretne arhitektonske vrednosti primerene za kontekst u sirem prostorno-vremenskom ni u uzem lokacijskom smislu, pa da kazem: zaho, dostojna si gradske siluete. po meni je to ogroman ulog.

Edited by prima
Posted
jesi ziveo nekad u kuci u blizini tramvajskih sina? svaki prolazak tramvaja mu dodje ko zemljotres.
ozbiljan razlog
Posted

nije samo to, već i ubrzavanje tramvajskog saobraćaja. svako skretanje automobila u poprečnu ulicu zahteva ili semafor za tramvaje, ili dosta sporiju vožnju tramvaja.

Posted
nije samo to, već i ubrzavanje tramvajskog saobraćaja. svako skretanje automobila u poprečnu ulicu zahteva ili semafor za tramvaje, ili dosta sporiju vožnju tramvaja.
slazem se treba u srbiji zabraniti leva skretanja.
Posted

mislila sam na desna skretanja. leva skretanja prelaze preko šina i ovako i onako.

Posted
Vukobratova kuca, ne?
da.i nije ciketanisao kao razni novopeceni. ima i trafostanicu u podrumu.
Posted

Zar to neće da bude hotel a stara zgrada predvorje? Nešto slično kao što rade sa Starim mlinom.

Posted
http://www.politika....ne-kuce.lt.html
Na placu na uglu ulica Dobračine i Simine biće sagrađeno oko 3.000 kvadrata sa 25 parking mesta u garažama ispod zemlje. Pešaci će u vilu moći da uđu iz obe ulice, a automobili će iz Simine ulice do parkinga stizati autoliftom. Suteren i saloni u prizemlju, zbog visokih zidova, predviđeni su za organizovanje različitih skupova. Sprat je rezervisan za kancelarije i poslovne prostore dok će na vrhu staklenog zdanja biti dva luksuzna poslovna apartmana sa terasom.
Posted
jesi ziveo nekad u kuci u blizini tramvajskih sina? svaki prolazak tramvaja mu dodje ko zemljotres.
plus biciklisti ne mogu da idu uz desnu ivicu
to je to, tu smo svi
Posted

Da dodam jos i otezano parkiranje i isprakiravanje kad su tramvajske sine uz ivicu. Gledam na Bulevaru, meni je ovo sad sa sinama na sredini znatno bolje nego ranije stanje i opustenije kako za pesake tako i za vozace. Kod svake stanice postoje prelazi i nije komlikovan prilaz stajalistu.

Posted

Da dodam još :) i da tramvaje neće zaustavljati bahati vozaći koji su stali samo na minut da kupe cigarete, burek ili felnu

Posted

ajoj ala je to sranje :isuse:jednom se tako neki auto namestio kretenski, pa je izašlo par momaka iz tramvaja i odguralo ga :D

Posted (edited)

dobro, ubedili ste me. ako je to uošte bila namera. nemam pojma kakav je život u tramvajskim ulicama. sada naslućujem. žao mi je onih koji žive u resavskoj. naoročito onih iz suterena zgrade preko puta manježa.

Edited by djordje geprat
Posted
dobro, ubedili ste me. ako je to uošte bila namera. nemam pojma kakav je život u tramvajskim ulicama. sada naslućujem. žao mi je onih koji žive u resavskoj. naoročito onih iz suterena zgrade preko puta manježa.
Ja se uvek tako osetim kad odem do blokova ili u Tursku.
Posted

Nego danas bauljam po bloku i setih se:Sta bi sa grandioznim projektom zamene kontejnera na tockicima sa podzemnim?