prima Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 (edited) @kucaako se dobro secam na toj kuci su betonom nanovo izradili sve predjasnje (fasadne) gipsane elemente@zahin belgrejddakle, zaha vec godinama ume da bude neinventivna, da samo multiplikuje svoj umetnicki izraz svuda po planeti i vesto prodaje svoj brend kao jedan od najpoznatijih svetskih arhitekata danasnjice. problem je sto cenjena, zvucna imena ne podrazumevaju uvek nuzno i kvalitet. (jedan corbusier je umeo da skuje 'plan voisin' izazove brojne polemike i srecom ostane nerealizovan npr itd)i dalje ne uspevam da pronadjem konkretne arhitektonske vrednosti primerene za kontekst u sirem prostorno-vremenskom ni u uzem lokacijskom smislu, pa da kazem: zaho, dostojna si gradske siluete. po meni je to ogroman ulog. Edited August 14, 2013 by prima
đorđe geprat Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 jesi ziveo nekad u kuci u blizini tramvajskih sina? svaki prolazak tramvaja mu dodje ko zemljotres.ozbiljan razlog
Tihajeza Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 nije samo to, već i ubrzavanje tramvajskog saobraćaja. svako skretanje automobila u poprečnu ulicu zahteva ili semafor za tramvaje, ili dosta sporiju vožnju tramvaja.
fonTelefon Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 nije samo to, već i ubrzavanje tramvajskog saobraćaja. svako skretanje automobila u poprečnu ulicu zahteva ili semafor za tramvaje, ili dosta sporiju vožnju tramvaja.slazem se treba u srbiji zabraniti leva skretanja.
Tihajeza Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 mislila sam na desna skretanja. leva skretanja prelaze preko šina i ovako i onako.
manitu Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Vukobratova kuca, ne?da.i nije ciketanisao kao razni novopeceni. ima i trafostanicu u podrumu.
bigvlada Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Zar to neće da bude hotel a stara zgrada predvorje? Nešto slično kao što rade sa Starim mlinom.
Đipalo Junuz Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 http://www.politika....ne-kuce.lt.htmlNa placu na uglu ulica Dobračine i Simine biće sagrađeno oko 3.000 kvadrata sa 25 parking mesta u garažama ispod zemlje. Pešaci će u vilu moći da uđu iz obe ulice, a automobili će iz Simine ulice do parkinga stizati autoliftom. Suteren i saloni u prizemlju, zbog visokih zidova, predviđeni su za organizovanje različitih skupova. Sprat je rezervisan za kancelarije i poslovne prostore dok će na vrhu staklenog zdanja biti dva luksuzna poslovna apartmana sa terasom.
Amelija Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 jesi ziveo nekad u kuci u blizini tramvajskih sina? svaki prolazak tramvaja mu dodje ko zemljotres. plus biciklisti ne mogu da idu uz desnu ivicu nije samo to, već i ubrzavanje tramvajskog saobraćaja. svako skretanje automobila u poprečnu ulicu zahteva ili semafor za tramvaje, ili dosta sporiju vožnju tramvaja.to je to, tu smo svi
nera Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Da dodam jos i otezano parkiranje i isprakiravanje kad su tramvajske sine uz ivicu. Gledam na Bulevaru, meni je ovo sad sa sinama na sredini znatno bolje nego ranije stanje i opustenije kako za pesake tako i za vozace. Kod svake stanice postoje prelazi i nije komlikovan prilaz stajalistu.
Lezilebovich Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Da dodam još :) i da tramvaje neće zaustavljati bahati vozaći koji su stali samo na minut da kupe cigarete, burek ili felnu
Amelija Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 ajoj ala je to sranje :isuse:jednom se tako neki auto namestio kretenski, pa je izašlo par momaka iz tramvaja i odguralo ga :D
đorđe geprat Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 (edited) dobro, ubedili ste me. ako je to uošte bila namera. nemam pojma kakav je život u tramvajskim ulicama. sada naslućujem. žao mi je onih koji žive u resavskoj. naoročito onih iz suterena zgrade preko puta manježa. Edited August 15, 2013 by djordje geprat
fonTelefon Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 dobro, ubedili ste me. ako je to uošte bila namera. nemam pojma kakav je život u tramvajskim ulicama. sada naslućujem. žao mi je onih koji žive u resavskoj. naoročito onih iz suterena zgrade preko puta manježa.Ja se uvek tako osetim kad odem do blokova ili u Tursku.
Frank Pembleton Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Nego danas bauljam po bloku i setih se:Sta bi sa grandioznim projektom zamene kontejnera na tockicima sa podzemnim?
Recommended Posts