Jump to content

Beograd

Featured Replies

Ode fristajler u vazduh, e tako se to radi!

• Replies 30.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hvala... Nece trebati hospis niti bilo sta, umro je jutros. (Da ne trolujem vise temu, mozda cemo o tom negde drugde, a najverovatnije nigde.)

• Ja bih mu u načelu ovo dozvolio. Naš Zoo vrt je mali, ima šmeka i nostalgije, ali životinje u njemu ne mogu da žive lepo i normalno, skučen prostor, okolna buka, neprirodno stanište. Kad odeš recimo u

• Trole su odletele zbog pogona na Dorcolu. Mora da se gradi tu.   Ne trazite neko dublje znacenje od toga posto ga nema.

Posted Images

...

Edited by SNARC

kad već pominjete splavove. sećam se da je izgovor za nemicanje džinovskog splava uzvodno od brankovog mosta bio nizak vodostaj. u međuvremenu je vodostaj rastao do nivoa poplavnog, sada pada a splav je i dalje tamo. jel' nepomerljiv nedodirljiv?

Edited by djordje geprat

mislim da taj el grande splav stoji jer mora da se razmontira posto ne moze da prodje ispod mosta

mislim da taj el grande splav stoji jer mora da se razmontira posto ne moze da prodje ispod mosta
ima li šanse da se razmontira/demontira/rasturi/razjebe/bombarduje/potopi/spali/...................

ne može, jer postoji nesklad u propisima

Vlasnik korist rupu u propisima, cija je duznost/trosak da razmontira splav da bi prosao ispod mosta...

a sto bi prolazio ispod mosta? da ga pokupe u crnom moru?

ili ce da se skloni tako sto ce se odvesti nege ili ce se demontirati. posto ne moze da prodje ispod mosta, onda mora da se demontira, a oko demontaze ima vec tumacenja gore.inace, mislim da je vec u samo pocetku ta rugoba postavljena nepravilno, posto koliko se secam ima neka zakonska odredba koja kaze da je zabranjeno postavljanje splavova, recimo (sad me ovde ne drzite za rec) 100m uzvodno i 50m nizvodno od mostova.

a sto bi prolazio ispod mosta?da ga pokupe u crnom moru?
Ostruznica?

pa, kako vam se cini?http://www.dezeen.co...-by-zaha-hadid/u opisu pominju opsta mesta: kontekst i sklad sa prirodom. ne vidim ni jedno ni drugo.u ovom izlaganju zahin coek cak nije siguran gde se tacno nalazi projekat na mapi. https://vimeo.com/68913100da li zaista pogled sa kalisa treba da poentira ovako?

zah.png

zaha.png

Edited by prima

Meni se dopada gradjevina jako, a sad si me s ovim pogledom pokolebala.

isti fazon, branio sam zgradu sve dok nisam video volumen iz tog ugla...nemam problem sa stilom, naprotiv, ali mislim da je preglomazna.

zgrada je 1 čista psihodelija..u drugo ne ulazim -_-

Bila bi super zgrada da je na samoj Tadeusa Koscuskog, ili malo nize, na samoj pruzi. Nisam obavezno protiv ni ovako, ali bi valjalo uporediti i sadasnje stanje (Beko sigurno ne ulepsava pogled na Kalish).