darling Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 pa otkud znam :)ali poenta je u tome da sam vrlo skeptican prema elektronskom uredjaju koji ce, kao, da ponisti buku. najverovatnije je da ce da ti stvori sopstvenu buku od koje neces cuti spoljasnju, a to onda mozes i za manje od sto dolara...prosla sam ceo put borbe za pravo na miran san kroz institucije. mozes misliti na sta je to licilo. kako bilo, pobedila sam i resenjem o pobedi sam obrisala guzicu. dok se ne vratim na selo, radim isto sto i ova masina od 100 dolara. ukljucim klimu i s bukom od klime kako-tako mogu da spavam, jedini mi je problem sto mi je ladno i zagusljivo :D mozda masina moze da mi resi efikasno ta dva problema, i naravno, primarni.
darling Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 :D fala, to je to sto mi je trebalo nego, jel zna neko zasto se u beogradu komarci vise ne istrebljuju zaprasivanjem iz aviona, nego topovima iz flote stojadina pretvorenih u kabriolete, "snabdevenim najsavremenijim dzipies uredjajima, uz pomocu kojih uvek znamo koji deo beograda je zaprasen" (studio be :D)
Prospero Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Zaprasuje se slabo naseljena okolina, a pre godinu-dve su promenjeni preparati kojima se to radi.Послато са HTC ChaCha A810e користећи Тапаток 2
ivy Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 (edited) da,prešlo se na ,,biljne,, i ,,ekološke,, preparate..valjda su oni stari bili širokog spektra a i malo ,,žustri,, za nove evropske standarde..tako se priča po selu.. Edited July 28, 2013 by ivy
Prospero Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Ma slicna je to hemija a menja se mahom kada kineski proizvodjaci postignu evropski nivo a onda evropljani promene standard navise :)Послато са HTC ChaCha A810e користећи Тапаток 2
keitel Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 U razgovoru sa ljudima saznajem da sam izgleda jedini koji, od momenta otkako se odustalo od zaprašivanja iz vazduha, znači ima nekih par godina, ima velikih problema sa komarcima. Nisam se selio tako da to nije razlog, u isto vrijeme, primjećujem da raidova na policama ima sve manje, u lillyju mi prodavačica prije neki dan reče da su ih izbacili iz upotrebe. Ima li još nekog sa sličnim filingom, ili sa mnom nešto nije u redu?
slepa živana Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 U razgovoru sa ljudima saznajem da sam izgleda jedini koji, od momenta otkako se odustalo od zaprašivanja iz vazduha, znači ima nekih par godina, ima velikih problema sa komarcima. Nisam se selio tako da to nije razlog, u isto vrijeme, primjećujem da raidova na policama ima sve manje, u lillyju mi prodavačica prije neki dan reče da su ih izbacili iz upotrebe. Ima li još nekog sa sličnim filingom, ili sa mnom nešto nije u redu?ima ja :)sećam se da su nam 2009. jebali majku. bilo je neko izgovaranje da ne mogu da zaprašuju zbog kiše i tako je prošlo skoro elo leto pod opsadom. jedno veče, u bašti rektorata su me tako unakazili da sam bila ubeđena da ću fasovati neku malariju. te godine sam prvi put u životu kupila sprej protiv komaraca. sledećeg leta sam imala problema sa buvama, tako da su komarci pali u drugi plan. toliko sam insekticida istrošila po sebi i po kući da verovatno sad nemam i poneki svoj unutrašnji organ. 2011. sam prvi put kupila raid na struju sa onim tabletama i to je funkcionisalo ok. koristila sam ga i sledeće godine, to jest prošle. e a ove godine, to ništa ne funkcioniše, ni aparat na tablete, ni aparat na tečnost. opet sam kupila sprej, da bih mogla da spavam na miru. ima ih i danju, a ujedaju čudno. svrbi me samo kad me ujedu i tada se izdrapam i posle više ne. ranije se sećam da kad me ujede, ponekad prođe i cela nedelja da me to mesto svrbi i da se na kraju pretvori u ranu od češanja.pre te 2009. nikad nisam kupovala ni sprejeve ni te kućne teralice.e sad, ja sam igrom slučaja svako prethodno leto na drugoj adresi, pa sam mislila da je možda i do toga problem.
Đipalo Junuz Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Valjda je ovo odgovarajući topić... Elem, ima li neko iskustva sa stanovima u onim višespratnicama na Galenici (crvena fasadna cigla, crni krovovi)? Kakve su zgrade, kakvi su stanovi? Valja li to štogod?
Lezilebovich Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 a ujedaju čudno. svrbi me samo kad me ujedu i tada se izdrapam i posle više ne. ranije se sećam da kad me ujede, ponekad prođe i cela nedelja da me to mesto svrbi i da se na kraju pretvori u ranu od češanja.e bravo, ovo sam i ja primetio. ne svrbi dugo, sto je pozitivna stvar, jer ih kod mene ima u solidnom broju ...
Garnirung Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 e a ove godine, to ništa ne funkcioniše, ni aparat na tablete, ni aparat na tečnost. opet sam kupila sprej, da bih mogla da spavam na miru. ima ih i danju, a ujedaju čudno. svrbi me samo kad me ujedu i tada se izdrapam i posle više ne. ranije se sećam da kad me ujede, ponekad prođe i cela nedelja da me to mesto svrbi i da se na kraju pretvori u ranu od češanja.pre te 2009. nikad nisam kupovala ni sprejeve ni te kućne teralice.e sad, ja sam igrom slučaja svako prethodno leto na drugoj adresi, pa sam mislila da je možda i do toga problem.Erm, a što ne staviš mrežu/e? :) Imaš one sa čičkom koje se lako skidaju kad zatreba.Ja otkad sam ih stavio, a zaboravio sam već kad sam ih stavio, sigurno 4-5 godina, maltene da ne vidim komarca, barem u stanu.
Recommended Posts