Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

srcujem nesto pa traje....sad sam tek video ovone uklapa se bar meni, i ne bih mu bas dao da objekat gradi na toj poziciji ni da je od kamena, a vise bi i taj kalis trebalo lepo zaokruzitiobjekat je super samo na nekom drugom mestuali da prodje moze sve, samo ce da potraje

Posted
Koliko sam ja cuo, nema sanse da dobiju saglasnost republickog zavoda za zastitu spomenika kulture.
Ma hoće, zgrada ne nadvisuje tvrđavu, sve je ok.Sent from my iPad using Tapatalk HD
Posted

Onda je to nesto novo, ja sam par puta cuo da nece nikako da dobiju saglasnost.

Posted (edited)
Koliko sam ja cuo, nema sanse da dobiju saglasnost republickog zavoda za zastitu spomenika kulture.
sta je sve poruseno u ovom gradu pa se nesto nije cimao ni gradski a bogme ni republicki zavod mada je koliko shvatam gradski zavod za zastitu spomenika kulture tu merodavniji jer malo gradjevina ima status zastite od republickog zavoda a mnogo gradjevina ima status zastite gradskog zavoda. cini mi se da je vise poruseno arhitektonski i ambijentalno vrednih gradjevina od 2001. na ovamo nego u periodu od 1945. pa do 2000. tome je valjda razlog investicioni talas u gradjevinarstvu i zudnja za lokacijama i naravno novac koji je postojao za investiranje u gradjevinarstvu. komunisti posle svetskog rata nisu imali ni volje ni zelje da ruse i zidaju nove gradjevine na istim placevima, uglavnom su se zgrade podizale na mestu gradjevinskih placeva upraznjenih bombardovanjima 1941 i 1944 i podizala se citava nova gradska naselja. Edited by Pontijak
Posted

nemoj ti tu meni slike. nema sta da se zida ispod kalemegdana jer to narusava vizuru i izgled staaarooog beograda! :P

Posted

Kakav je ono HAARP odašiljač u pozadini?

Posted

meni se svidja, izgleda kao futuristicki zid tvrdjave

Posted

ma nikako ne narusavahelikopter mi je na servisu, a aerplancic sam pozajmio burazeru da odnese djubrivo na ranc, pa ne mogu da potvrdim perspektivunaslucujem kako ce probati da ga provuku

Posted

Gledajuci ovu skicu nisam siguran da postoji problem. Zgrada je iste visine kao i hala beko. Beko se renovira ali ostaje gde je. Koliko vidim, glavna promena je kada se sa tvrdjave posmatra levva obala u pravcu 25 maja. Odnosno 25 maj ce biri zaklonjen. Iskreno mislim da je veci problem taj sto ce ovo biti prosto impresivno i veliko i na taj nacin konkurisati tvrdjavi. A ona bi trebalo da je okruzena manjim sadrzajima.

Posted

meni je skroz chudno. a kome je josh chudno, nek proba da se seti kako je bigz bio chudan u svoje doba ^_^

Posted

A zasto uopste nesto tu graditi? Sta ja imam od te zgrade?

Posted

mene vise zanima dokle se stiglo sa onim vrtlogom koji je projektovao japanac za pristaniste.a nije los ni ovaj kompleks.

Posted (edited)

samo sam gglmaps gledao, mrzi me da trazim prostorni, ali maznuo je neki terentaj blok od aviona preko puta od defektoloskog do reke treba poravnati na p, eventualno p+1 i da ne odstupa od tvrdjave, isti materijalizatvoriti sve ulice u tom pravcu do iza franuske ambasade i brankovog (od tadeusa i kosancicevog do reke), sto je moguce po izgradnji novog mosta, i spustiti se do obale tvrdjavom, i onda imas lepu suzu koja se oslanja na reku, a ovako polako nastaje potkovica kojoj ne vidis unutrasnjostizgradio bi on to na ratnom ostrvu ali nema da se spoji sa nekim blokom p+6 ili sl, p... svuda koriste iste fazone

Edited by fragand