Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Vrlo iskusno odrađeno. Po udžbeniku. Čovek ispao rasista, tema otišla u kurac.

Posted

pa sad, ako drzi snjur pronosiranom rasisti na vrhunskoj poziciji koji krijuci se iza pseudodemokratske agende organizacije za kuju radi cim otvori usta na temu svih mogucih manjina otkriva svoj primitivizam, uskogrudost i odustvo bilo kakve ljudskosti i empatije, sta sam mu ja tu kriv. ako ga u sve to navode marketinske strategije, fokus grupe i pie chartovi, onda time lakse.ne krijem da ce mi biti drago da mu vidim ledja i kiselu facu kada ga pickousti posalje tamo gde zasluzuje, u qrac.

Posted

Ko njega jebe. Ali i ti si svojevremeno poginuo (doduše na 3 dana) zbog slične optužbe.

Posted
Ko njega jebe. Ali i ti si svojevremeno poginuo (doduše na 3 dana) zbog slične optužbe.
uf, pa moj rasizam, sve i da je istinit a nije, ne pogadja nikoga do mene samog - ionako je moj slucaj bio u potpuno teoretskoj ravni. rasizam gradonacelnika i njegove klike pogadja 200 romskih porodica (sve i da ih je tako malo, a nije), 5 godina nebavljenja upotrebom kontejnera koji rdjaju u luci beograd i onda ekspresna implementacija istih u senci pretnje zemlje donatora da ce em napraviti skandal od toga em blokirati razne zanimljive medjunarodne aktivnosti su dovoljan dokaz za to. moze se samo kada mora, a kada treba nije bitno.
Posted

Nisi me shvatio. To što si tada bio napisao nije bio rasizam, ali si bio popio ban. I tada sam reagovao, pa reagujem i sada.

Posted

uf, tek sad vidim da je popio ban. nisam znao, dobro, moj odnos prema banovanju generalno je poznat, ali ovaj decko je bio u opasnom denialu realnosti, svoje i tudje, i nije delovao kao neko ko zeli da diskutuje nego da brani svoju partijsku liniju. sta mu ja mogu, vrlo bih rado bio principijelan po pitanju banovanja ali me za one koji misle da je PPP vazan kao RTS da se cuje partijska istina iskreno zabole avatar bivsi.

Posted

skromnost crkve, prava manjina... srbija 2010.problem sa hramom je mozda u tome sto nema da ponudi nista osim velicine. cak je i ona problematicna s obzirom na to da je jako blizu gradskog tkiva. potrebna joj je cistina da bi bila kvalitetno dozviljena i da bi ona sama disala.grad je sistematski unistavan a ovi sad ne mogu ni da ga zakrpe nego izigravaju totalni kretenizam.

Posted

Jeste, ovo nas ozbiljno kolje. Pocrkaćemo.

Posted

šarajući, sad naleteh na ovo

Jedna od nacionalnih karakteristika nam je i MEGALOMANIJA!!! Umesto da skockamo i sredimo ovo sto imamo,pa tek onda, mozda, da krenemo dalje,mi vazda preko reda. Prvo, nam nije bitno kakva nam je drzava,nego kolika je,sto je pogubno. I to je vidljivo. I na drzavi i na ljudima. Sve one kuce po Srbiji bez fasade,bez ograda na terasama,bez struje na spratu,bez grejanja osim sporeta u dnevnoj sobi,u wc-u polocice do pola,pola parket,pola laminat,krov nepotsiven,bez nastresnice na ulazu,bez lustera samo sa golom sijalicom...i tako redom...a kuca 200 kvadrata. A realno zivi se u 60kvm.Kroz resto 140 duva vetar. I tako ceo zivot. Pa napravi onda brate kucu od 60kvm najvise i zavrsi je kompletno. E to isto vazi i za sve gazele,obilaznice,autoputeve,puteve,ulice,parkove,naselja...i povrh svega Luka Bar i Telekom RS...i ko zna sta jos...mozda sutra suecki kanal.
tačno tako. dodajem i betonjerku na vračaru
Posted

Pošto je nepoželjan elemet ekspresno banovan, sada možemo da se vratimo međusobnoj slozi i podršci na ovom topiku. I naravno HSS (Hramu Svetog Save) kao apsolutno najvećem problemu koji preti da zaguši, uruši i devastira Beograd.

Posted
skromnost crkve, prava manjina... srbija 2010.problem sa hramom je mozda u tome sto nema da ponudi nista osim velicine. cak je i ona problematicna s obzirom na to da je jako blizu gradskog tkiva. potrebna joj je cistina da bi bila kvalitetno dozviljena i da bi ona sama disala.grad je sistematski unistavan a ovi sad ne mogu ni da ga zakrpe nego izigravaju totalni kretenizam.
Hmmm. Katedrala Sv. Vita?
Posted (edited)
Pošto je nepoželjan elemet ekspresno banovan, sada možemo da se vratimo međusobnoj slozi i podršci na ovom topiku. I naravno HSS (Hramu Svetog Save) kao apsolutno najvećem problemu koji preti da zaguši, uruši i devastira Beograd.
Moguce.A mozda i nije.HSS je, onakav kakav je danas planiran za jedan drugi, manji Beograd. Na stranu arhitektonske mogucnosti koje su se SPC nudile kroz njegovu izgradnju krajem 20. veka da, bar deklarativno, pokaze znake pristajanja na moderno - sta god to znacilo - on vise ne pripada ovom, kakvom takvom, ali modernom Beogradu.Stani u ulicu Generala Zdanova, mislim da se sada zove Resavska i videces kako se bukvalno od samog njenog pocetka, tamo negde kod klinika, vidi CSM, uklopljen organski u sta god hoces, pa i u grad, celinu, koja ga okruzije.Saborna crkva pogotovo.A kod HSS je uzas i to sto je pored njega podignuta i - parohijska kuca sa stanovima za zaposlene ili kako se to vec u SPC zove. Sva u mermeru, neprimerena arhitektonski, ali 'ajde neka to bude stvar ukusa. Stvar ukusa nije sto leti, prolazeci pored, mozes da vidis stanare te kuce kako sede ispred, porodicno, ispod suncobrana, na plasticnim bastenskim 'garniturama', suse ves.... TO nije nesto sto ide uz HSS kako god okrenes i sa koje god strane posmatras: i arhitektonske i urbanisticke i crkvene. Na stranu okolnosti i sponzori, na stranu muljanja sa svim i svacim oko njega, od nemih crkvenih zvona iz Rusije do mermera od ko zna odakle i nabavljanog pod ko zna kojim uslovima.HSS dominira Beogradom, i neka ga, podneo je Beograd i gore, uspeo da ih uklopi u sebe, ali - u 21. veku pokazivati kao gradjevinsko cudo nesto sto su, kao sto rekoh, drugi napravili kad je tome bilo vreme, pre cca 1000 - 1500 godina, jednostavno ne ide.Uostalom. Edited by woodooinstalater
Posted
:) naravno da nije. najveći problem beograda je saobraćaj a moje pominjanje HSS je na ovom topiku vezano i za sastanak BBKT sa patrijarhom gde se pominje završetak HSS. u momentu kada se nema para za popravak gazele, obilaznicu, završetak prokopa, bode mi oči nagoveštaj davanja para za nešto nebitno. tome dodaj ovo o čemu penimo ovde, smeštaj roma, dodaj sve ostale potrebe najugroženijeg puka i kaži mi da li je prioritet završetak još jedne crkve u beogradu makoliko ona bila velelepna, prestižna, da strani turist zinu.........
Posted
Moguce.A mozda i nije.HSS je, onakav kakav je danas planiran za jedan drugi, manji Beograd. Na stranu arhitektonske mogucnosti koje su se SPC nudile kroz njegovu izgradnju krajem 20. veka da, bar deklarativno, pokaze znake pristajanja na moderno - sta god to znacilo - on vise ne pripada ovom, kakvom takvom, ali modernom Beogradu.Stani u ulicu Generala Zdanova, mislim da se sada zove Resavska i videces kako se bukvalno od samog njenog pocetka, tamo negde kod klinika, vidi CSM, uklopljen organski u sta god hoces, pa i u grad, celinu, koja ga okruzije.Saborna crkva pogotovo.A kod HSS je uzas i to sto je pored njega podignuta i - parohijska kuca sa stanovima za zaposlene ili kako se to vec u SPC zove. Sva u mermeru, neprimerena arhitektonski, ali 'ajde neka to bude stvar ukusa. Stvar ukusa nije sto leti, prolazeci pored, mozes da vidis stanare te kuce kako sede ispred, porodicno, ispod suncobrana, na plasticnim bastenskim 'garniturama', suse ves.... TO nije nesto sto ide uz HSS kako god okrenes i sa koje god strane posmatras: i arhitektonske i urbanisticke i crkvene. Na stranu okolnosti i sponzori, na stranu muljanja sa svim i svacim oko njega, od nemih crkvenih zvona iz Rusije do mermera od ko zna odakle i nabavljanog pod ko zna kojim uslovima.HSS dominira Beogradom, i neka ga, podneo je Beograd i gore, uspeo da ih uklopi u sebe, ali - u 21. veku pokazivati kao gradjevinsko cudo nesto sto su, kao sto rekoh, drugi napravili kad je tome bilo vreme, pre cca 1000 - 1500 godina, jednostavno ne ide.Uostalom.
Dakle, ovo je stvarno dno dna i treba ga rusiti smesta. Hajde sto je sam objekat tragikomican nego sto je i vizuelno mermerni cir na estetici ukupnog prostora. Iz nekih uglova izgleda kao da je doguran i nalepljen na Hram.Inace, Hram se takodje vidi jos od Terazija.
Posted
...Inace, Hram se takodje vidi jos od Terazija.
Vidi se, ali ne dominira, nazire se takoreci. Zagusen je zgradama koje su nikle ne cekajuci ga. I on, bas kao i SPC, umesto da pokusa da se prilagodi, tvrdoglavo se drzi neceg sto neko vidi kao - tradiciju. Vidi se kako treba tek negde od pocetka ulice Svetog Save (hotel Slavija). Rekoh, zamisljen je za jedan drugi Beograd, i ja nemam nista protiv religioznih i iz njih proisteklih arhitektonskih motiva da takve gradjevine budu centar grada. Ali - grada u srednjovekovnom smislu, a Beograd to nije, ma koliko se zadnjih 20 godina radilo na tome. Izgleda kao da nekome fale jos samo ovce, cobani i cobanice mlade u onom parku oko njega, pa da se dobije pastorala kakvu SPC zamislja.Umesto da ga se preprojektovalo da postane centar kulturnih i svakih drugih zbivanja, i NBS je tu, on je samo - obicna, megalomanska - crkva. I, nazalost, to ce i da ostane. Spontanosti, spontanih okupljanja ne samo vernika nego i ostalih tamo nikada biti nece.