Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

odličan tekst o zgradi GŠhttp://cabinetmagazine.org/issues/1/NATO.php

Posted
Zezajte se vi ali ovo je dokaz da zamisli koje se mogu tretirati kao klinicki simptom (pokazes oblak i kazes da je to otrov koji izlazi iz aviona poslatog od strane svetske vlade sa ciljem da te otruje, aj da se ne zajebavamo, to je paranoidno rasudjivanje) ulaze u mejnstrim. To su ozbiljne stvari.
Ovaj Aleksić nema na osnovu čega da daje takve tvrdnje, obična štetočina. A ta strana svetska vlada truje i sopstvene građane iz umišljaja, tako da...
Posted

nepogresivo na strani mrznje i malogradjanstine.

Đilas: Ne graditi azil u MladenovcuIZVOR: TANJUGMladenovac -- Gradonačlenik Beograda Dragan Đilas podržao je Mladenovčane koji se protivi izgradnji centra za azilante u toj opštini.Đilas je na tribini u Mladenovcu, na kojoj je govorio kao predsednik Demokratske stranke, istakao da azilantima mora da se nađe mesto , ali da država mora da izgradi posebne kapacitete za njih, što svakako ne treba da bude u Mladenovcu zbog teške ekonomske situacije, niskog životnog standarda i velikog broja izbeglih."Nema logike da se na teritoriji Beograda prave centri za azil, za to imate moju punu podršku. Ovo je opština u kojoj nema industrije i već ima dovoljno svojih problema. Izgleda da neko hoće da kazni Mladenovac pošto je opštinska vlast u rukama demokrata", oceni je Đilas. On je naglasio da građani imaju veliku energiju sa kojom mogu mnogo da urade i podestio da su "šetali i ranije". Na tribini je rečeno da 17,26 hektara obradive zemlje mogu da se iskoriste na bolji način nego za izgradnju azila.
Posted

pa da, treba da imaju mesta ali u tudja 4zida™.jbt, 17,26 hektara moze i bolje da se iskoristi :isuse:

Posted
verovatno jeste ali ja nisam mogao da verujem da u samom centru beograda, izmedju brankovog i zeleznickog mosta, ispustaju govna u reku. pa jbt, ono je dno dna. setas onim kejom ispod mosta ili sedis na klupici, i posmatras kako govna pice ka dunavu.
sabirna stanica govana i resto tvari iz centra se nalazi kod bolnice "sveti sava" i odatle upućuje ispod te klupice. koliko se sećam, namera je da se napravi centralno sakupljalište i tunelom dalje iza višnjice gde bi radili prečistači. sada na savi i dunavu postoji 7 otvora ispod klupica.
nepogresivo na strani mrznje i malogradjanstine.
jednom prilikom sam ga gledao kako kuka što ga nazivaju đhitlerom
Posted

čija je vila u raspadanju preko puta opštine savski venac? znam da je nekada davno u njoj bila ambasada gvineje. podsetila me (po stanju u kome se nalazi) na onu sada rekonstruisanu lepoticu na uglu simine i dobračine.

Posted
sabirna stanica govana i resto tvari iz centra se nalazi kod bolnice "sveti sava" i odatle upućuje ispod te klupice. koliko se sećam, namera je da se napravi centralno sakupljalište i tunelom dalje iza višnjice gde bi radili prečistači. sada na savi i dunavu postoji 7 otvora ispod klupica.jednom prilikom sam ga gledao kako kuka što ga nazivaju đhitlerom
Najbolje mesto za pecanje je kod tzv Govnare™. Nema slađih šarana i deverika
Posted

Njihova. Tj, Republike Gvineje. Kupljena od sfrj šezdesetih. Formalno strana teritorija...Послато са GT-P6200 користећи Тапаток 2

Posted
jednom prilikom sam ga gledao kako kuka što ga nazivaju đhitlerom
Istini za volju, ne jednom je kukao i za onu carsku foru oko poglavništva, kako od njega prave Ante Pavelića, i kako njegove vozače kojima je dao da vode grad kao menadžeri saradnike nazivaju doglavnicima :thumbup: Odlična fora, moram priznati, ma koliko prezirao to odakle je potekla, koja mu izgleda zaista nanosi duševnu bol, cenim više nego nazivanje đitlerom.
Posted (edited)
čija je vila u raspadanju preko puta opštine savski venac? znam da je nekada davno u njoj bila ambasada gvineje. podsetila me (po stanju u kome se nalazi) na onu sada rekonstruisanu lepoticu na uglu simine i dobračine.
Nekada bila od porodice Bajloni. Edited by katamaran
Posted

Neko bi rekao da su narodne vlasti zamerale guverneru (narodne banke) Bajloniju špekulacije dinarom i omogućavanje političarima iz staaaare kraljevine Jugoslavije, pre svega ministru finansija Stojadinoviću, da se bogate na grbači naroda, ali to su samo nepotvrđene glasine :)

Posted

Da li su mu je zbog toga oduzeli?

Posted
Nekada bila od porodice Bajloni.
bajlonijevima je, koliko mi se čini, pripadala i zgrada u kojoj je predsednik opštine. ova je, u najkraćem, u jezivom stanju. ko čeka autobus, može da baci duuuug pogled. pretpostavljam da je ona sada vlasništvo republike srbije koju je baš briga za njen izgled jer će da je izgubi restitucijom. stari vlasnici da dobiju, praktično, samo plac.
Posted
Njihova. Tj, Republike Gvineje. Kupljena od sfrj šezdesetih. Formalno strana teritorija...Послато са GT-P6200 користећи Тапаток 2
zar ambasada Gvineje nije u Ohridskoj (tamo kod Karađorđevog parka)?
Posted (edited)
Njihova. Tj, Republike Gvineje. Kupljena od sfrj šezdesetih. Formalno strana teritorija...
iznenađujuće. no, bilo je to vreme nesvrstanih prijateljstava. šta sad. republika gvineja je digla ruke od te svoje teritorije, ruglo opstaje preko puta opštine. može li opština/grad/republika da otkupi to parče strane teritorije i dovede je u red. ulica kneza miloša je reprezentativna, bulevar, takoreći. uzgred, nemci su se preselili u komšiluk roze televizije. kakva će da bude sudbina zdanja bivše ambasade?da ambasada gvineje jeste u onoj ulici kod karađorđevog parka.EDIT: ponelo me filipovo pominjanje ignjat bajlonijeve funkcije guvernera pa sam im upisao u vlasništvo zgradu na kraju ulice kneza miloša. ona je bila vlasništvo jednog drugog guvernera. đorđa vajferta. Edited by djordje geprat