gospa buba Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 nemoj da si takva, bubice. neka nam ostanu ove stanice, i red je da budu u centru. ove vladine zgrade pred kojim se neprestano štrajkuje a u koje malo-malo ulaze kojekakve belosvetske kobajagi face rado bih ti ustupio.pa jes gosn djole, valjda i mi volimo da svako malo ne mozemo da izadjemo iz kuce ^_^
Frank Pembleton Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 fala braco, samo vi to sve lepo zadrzite za sebe, nama nije neophodno <_<zeleznichku i autobusku i prokop takdje. mislim, zalutace narod, nece znati da se vrati! <_<Gospodža bubo ja sam stoka iz bloka....
foto Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Dobrovicev Generalstab, na zalost, vise ne moze da bude u funkciji danasnje vojske Srbije jer je skup po svim osnovama.Ja bih krenuo sa rekonstrukcijom i tu smestio sve sadrzaje iz zgrade SIV-a a nju bih pokusao da komercijalizujem, mada bih najvise voleo u njoj da vidim bolnicu i medicinski fakultet.Reci Dabovica Marka stalno bi mi odzvanjale u usima: Stvori pare, jebe mi se. šta bi uradio sa SIVom? Khm ja slusao coveka koji je ucestvovao u izgradnji danasnje palate Srbija i koji je pricao da je plan zgrade modifikovan plan za neku bolnicu...Naravno kad bi mene pitali ja bi sve ono iz Nemanjine prebacio na NBG da se relaksira zatvaranje saobracaja kod dolaska delegacija...odma dodajem +1 ispod veljinog predloga. ovako, odokativno, ima tamo dovoljno kancelarija i za ove iz nemanjine, a i za dosta onih koji nisu u nemanjinoj ali su u centru. kada bi se preselili bilo bi lakse i nama i njima a i gradu.mada, koliko sam do sada cuo jedan od najvecih nedostataka zgrade SIVa je taj da u njoj hodnici, stepenista, verovatno i predimenzionisane sale predstavljaju nedopustivo velik procenat od povrsine unutrasnjosti zgrade. da ta ogromna kolicina tih neupotrebljivih ili maloupotrebljivih prostora dovodi u pitanje isplatljivost koriscenja ostatka.naravno nikada tako nesto nisam cuo od ozbiljnih predstavnika struke vec su to uvek bile reci raznih korisnika 'Palate Srbija".p.s.vidoh juce na trafici na nekoj naslovnoj da dahcu tadiju za vrat zbog rekonstrukcije fontane ispred SIVa po nekoj visokoj ceni bez tendera.jel su bar popravili tu fontanu? znam da je radila nesto kilavo ali da li su je na kraju skroz popravili?
pere urban x Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 (edited) da, mudro resenje, skoncentrisati predsednistvo, sva moguca ministarstva i sluzbe u jedan objekat zbog saobracajne guzve, samo sto to ne moze da prodje bezbednosnu procenu pa tako toga nema ni u jednoj drzavi na svetu.kako god, mozemo da pricamo koliko hocemo, resenja za Generalstab i slicne objekte postoje a postoji i mogucnost zloupotrebe, posebno kod nas gde je masta cesto angazovana u tumacenju zakona tako da nikada ne mozemo biti sigurni kako ce izgledati razresenje ovih problema.edit: praksa pokazuje da kada postoje poteskoce u ostvarivanju necijih licnih interesa, onda sve stoji i ne pomera se sa mrtve tacke Edited February 18, 2013 by pere urban x
đorđe geprat Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 jutros sam posredstvom javnog servisa saznao da u beogradu postoji više od sto nehigijenskih naselja sa najmanje 25000 stanovnika. i da su zemun, čukarica i palilula sa najviše takvih.gradski sekretar za socijalni rad je rekao da grad uspešno (doduše ne u potpunosti) rešava pitanje obrazovanja i zapošljavanja tih ljudi i da taj napor grada dovodi do novog priliva iz srbije a boga mi i iz inostranstva. da je u pitanju praktično neršiva misija. da sledi raseljavanje/zbrinjavanje onih koji žive duž trase pristupa adskom mostu.dolazeći "odande", konstatovao sam rast "naselja" uz OMV pumpu kod labuđeg brda i onog na trouglu veze ibarskog druma i vidikovca. ko je vlasnik tih terena? da li bi problem mogao da bude rešiv (bar delimično) kada bi vlasnik terna bio u obavezi da ga održava/ogradi/plati trošak raseljavanja/......?
Tihajeza Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 zašto bi vlasnik bio dužan da plati trošak raseljavanja?dođeš ti, nastaniš se na mom placu, a ja da platim da odeš?
đorđe geprat Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 zašto bi vlasnik bio dužan da plati trošak raseljavanja?dođeš ti, nastaniš se na mom placu, a ja da platim da odeš?možda zbog toga da odmah reaguješ, čim pobodem ašov/kolac, spustim dupe?
Tale Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Vlasnik može samo da ga održava/ogradi ili "privede nameni".
đorđe geprat Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 kako ?prostoVlasnik ga održava/ogradi ili "privede nameni".dovoljno
S.L. Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 možda zbog toga da odmah reaguješ, čim pobodem ašov/kolac, spustim dupe?Jesi li probao nekad?Ili bi dobio batine ili sutradan izašao na b92 kao negativac u priči.Inače, čim prođeš Adu i uđeš u Radničku počinje kolonija. Svaka prazna kuća je preuzeta. Drugar pominje i neke pećine, mada ne znam koliko je tačno.I tako sve do Žarkova pa duž magistrale, sve prazne kuće su useljene, a dosta ima i podignutih kolibica.Cenim da ih grad toleriše zarad izbegavanja negativne slike u medijima.
đorđe geprat Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 kada sam pokrenuo ovu temu mislio sam na terene koji pripadaju pravnim licima svejedno da li je u pitanju neka firma ili država/grad/opština. čije su vlasništvo tereni ispod pruge na novom beogradu, onaj gde je bio romvil, ono ispod gazele? šikare između SIVa (palate srbije) i arene? preko puta velikog pet šopa? ovo što pominješ? zar ne može da se naloži vlasniku da teren sredi, ogradi, nadzire? da se ne čeka "privođenje nameni" pa onda nastanu sranja koja prave negativnu sliku.druga tema su napuštene kuće. ima gomila takvih vikendica tamo u šumadiji. u normalnoj državi lokalne vlasti bi (zarad bezbednosti svog stanovništva) popisale takve objekte, pronašle vlasnike, pitale ih za zdravlje i zainteresovanost za objekte. pa im ponideli otkup ili naredili održavanje. pa naselile izbeglice, recimo. da to radi divac i žena mu.
pere urban x Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Jesi li probao nekad?Ili bi dobio batine ili sutradan izašao na b92 kao negativac u priči.Inače, čim prođeš Adu i uđeš u Radničku počinje kolonija. Svaka prazna kuća je preuzeta. Drugar pominje i neke pećine, mada ne znam koliko je tačno.I tako sve do Žarkova pa duž magistrale, sve prazne kuće su useljene, a dosta ima i podignutih kolibica.Cenim da ih grad toleriše zarad izbegavanja negativne slike u medijima.Ovo sve je uglavnom tacno.
S.L. Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 druga tema su napuštene kuće. ima gomila takvih vikendica tamo u šumadiji. u normalnoj državi lokalne vlasti bi (zarad bezbednosti svog stanovništva) popisale takve objekte, pronašle vlasnike, pitale ih za zdravlje i zainteresovanost za objekte. pa im ponideli otkup ili naredili održavanje. pa naselile izbeglice, recimo. da to radi divac i žena mu.Nije samo Šumadija takva. Ista slika širom Srbije.Deca se odselila, stari ostali. Kad oni poumiru, kuće ostaju da ih grize zub vremena jer deca ne obilaze, a nikog nema da otkupi imanje.Mnoge table "Prodajem plac/imanje/kuću" stoje godinama zabodene na istom mestu.A slažem se, mnogo bi bilo bolje da ih je država otkupila da rasporedi izbegle umesto što gradi nove stanove.
Hamlet Strašni Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Pitanje je samo sta bi izbeglice, ili bilo ko radili tamo.
Recommended Posts