Ryan Franco Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Nastavi molim te, bas me zanima koliko si zaista povrsan, dobro naoruzan opstim mestima, spreman za okrsaje na Burek forumu i Krstarici.Hoću ako obećaš da ćeš tvoje interesovanje za mene na kraju pretočiti u esej do 500 reči dužine.
Ryan Franco Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 eto na kraju je došlo do pojačane tenzije.i sve to zato jer pere ne može da se odluči da li će da glumi nadmenu sveznalicu ili će da kuka zbog neadekvatnih sagovornika.
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Dobrovicev Generalstab, na zalost, vise ne moze da bude u funkciji danasnje vojske Srbije jer je skup po svim osnovama.Ja bih krenuo sa rekonstrukcijom i tu smestio sve sadrzaje iz zgrade SIV-a a nju bih pokusao da komercijalizujem, mada bih najvise voleo u njoj da vidim bolnicu i medicinski fakultet.Reci Dabovica Marka stalno bi mi odzvanjale u usima: Stvori pare, jebe mi se.
Ryan Franco Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Dobrovicev Generalstab, na zalost, vise ne moze da bude u funkciji danasnje vojske Srbije jer je skup po svim osnovama.Ja bih krenuo sa rekonstrukcijom i tu smestio sve sadrzaje iz zgrade SIV-a a nju bih pokusao da komercijalizujem, mada bih najvise voleo u njoj da vidim bolnicu i medicinski fakultet.Reci Dabovica Marka stalno bi mi odzvanjale u usima: Stvori pare, jebe mi se.šta bi uradio sa SIVom?
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Meni nije jasno zbog čega i po kom osnovu izjednačavaš žive i zdrave Dečane sa uništenom zgradom generalštaba JNA. Manastir u dečanima je verski i kulturni objekat, podignut je u neke duhovne svrhe. Generalštab JNA je vojni objekat, bio je podignut u vojne svrhe i uništen je u vojnom sukobu. Idiotizam je bio već i to što je (uništenom!) vojnom objektu dat status spomenika kulture sa nekakvom arhitektonoskom vrednošću, a insistirati na takvom statusu nakon bezmalo 15 godina gajenja ogromne ratne ruševine u najstrožem centru grada, to je vrhunski idiotizam.Čak i u slučaju da to nije bio vojni objekat, da je npr. bila vladina zgrada ili tako nešto, vraćanje u prvobitno stanje bi mogla da priušti samo izuzetno bogata zemlja koja stvara povelike viškove pa nešto od njih može da preusmeri na raspisivanje projekta od par milijardi dolara, koji bi imao za cilj da uništenih 50 hiljada kvadrata vrati u originalno stanje i onda pride smisli šta će u budućnosti da smesti unutar obnovljenih 50 hiljada kvadrata, a da ga to svake godine ne košta kao Svetog Petra kajgana. Pošto Srbija ne spada u zemlje koje mogu toliko da ulažu u arhitektonska rešenja, ostaje joj da lepo prihvati činjenicu da se vremena menjaju, da se okolnosti menjaju i da su ponekad potrebna izvodljiva rešenja umesto romantičnih vizija o vraćanju starog sjaja objektima koji su fizički uništeni u ratu. I sve to, ponavljam, nakon što eventualno shvati da je ordinarna glupost davati istorijski i arhitektonski značaj vojnim objektima.+1
kapetanm Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) Ух, преспавао сам задњих пар сати, буквално, а овде се ствар лепо одвија.Само разјашњење Переу, оно о ИПМ није ни требало да има везе са епохом 200их и Генералштабом, већ са принципом, код нас завладалим, да је све на продају, и онда као и сад- извикане касније политичко демократске величине Ковачевић и Богдановић су само у Бгду оставиле споменик у облику вертикалног говнета на Теразијама уместо свега разрушеног. Edited February 17, 2013 by kapetanm
Frank Pembleton Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 šta bi uradio sa SIVom?Khm ja slusao coveka koji je ucestvovao u izgradnji danasnje palate Srbija i koji je pricao da je plan zgrade modifikovan plan za neku bolnicu...Naravno kad bi mene pitali ja bi sve ono iz Nemanjine prebacio na NBG da se relaksira zatvaranje saobracaja kod dolaska delegacija...
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Ух, преспавао сам задњих пар сати, буквално, а овде се ствар лепо одвија.Само разјашњење Переу, оно о ИПМ није ни требало да има везе са епохом 200их и Генералштабом, већ са принципом, код нас завладалим, да је све на продају, и онда као и сад- извикане касније политичко демократске величине Ковачевић и Богдановић су само у Бгду оставиле споменик у облику вертикалног говнета на Теразијама уместо свега разрушеног.Razumeo sam ali ni tada ni sada nije bas sve na prodaju, preterujes.Previse emocija se unosi ovde oko zgrade Generalstaba dok Savezni SUP niko ne spominje.Zato sto nije pod zastitom?
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Khm ja slusao coveka koji je ucestvovao u izgradnji danasnje palate Srbija i koji je pricao da je plan zgrade modifikovan plan za neku bolnicu...Naravno kad bi mene pitali ja bi sve ono iz Nemanjine prebacio na NBG da se relaksira zatvaranje saobracaja kod dolaska delegacija...Da, to nije lose resenje sa tehnickog aspekta, mada ne smemo smetnuti sa uma da su u svim drzavama te institucije smestene u malo reprezentativnije zgrade.Da nije tako, svi bi napravili objekat pored aerodroma i reseni bi bili mnogi problemi oko bezbednosti, saobracaja i efikasnosti.
kapetanm Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Можда да приближимо ставове, донекле - једина смислена ствар у вези зграде ГШ, а која би утицала на самопоштовање Београђана је да се верно реконструише зграда, а унутрашњост исте нек иде за исплативију сврху. Дакле никакав челик-стакло монструм у облику некадашње као омаж™ јер је то бесмислица, већ комбинација која би задовољила све апетите
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) Можда да приближимо ставове, донекле - једина смислена ствар у вези зграде ГШ, а која би утицала на самопоштовање Београђана је да се верно реконструише зграда, а унутрашњост исте нек иде за исплативију сврху. Дакле никакав челик-стакло монструм у облику некадашње као омаж™ јер је то бесмислица, већ комбинација која би задовољила све апетитеSlazem se da je medjuresenje lose i to sam napisao replicirajuci buffalu ali sta je isplativija svrha?Ako objekat ostaje u vlasnistvu drzave, potrebno je da drzava rekonstruise objekat i osmisli svrsishodan sadrzaj koji nece biti samo teret dok izlaskom na trziste ne mozes uslovljavati investitora da zadrzi prvobitni izgled jer je sada ocigledno sta je rezultat takvog razmisljanja. Edited February 17, 2013 by pere urban x
Ryan Franco Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 problem je u gabaritima prethodne zgrade. ako je rekonstruišeš verno spolja, opet ima puno "praznog" prostora do trotoara. i to je valjda prepreka jerbo investicija mora da se skocka do ulice.
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 problem je u gabaritima prethodne zgrade. ako je rekonstruišeš verno spolja, opet ima puno "praznog" prostora do trotoara. i to je valjda prepreka jerbo investicija mora da se skocka do ulice.tako je mekejb, dobrovic uopste nije vodio racuna o ambijentalnoj celini forsirajuci neprimerene gabarite (posebno visinu) gonjen ofanzivama.investitor zeli maksimalni indeks izgradjenosti, tacnije indeks zauzetosti ali to moze da se uslovi, za razliku od zahteva da se objekat vrati u prvobitno stanje.
gospa buba Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Naravno kad bi mene pitali ja bi sve ono iz Nemanjine prebacio na NBG da se relaksira zatvaranje saobracaja kod dolaska delegacija...fala braco, samo vi to sve lepo zadrzite za sebe, nama nije neophodno <_<zeleznichku i autobusku i prokop takdje. mislim, zalutace narod, nece znati da se vrati! <_<
đorđe geprat Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) fala braco, samo vi to sve lepo zadrzite za sebe, nama nije neophodno <_<zeleznichku i autobusku i prokop takdje. mislim, zalutace narod, nece znati da se vrati! <_<nemoj da si takva, bubice. neka nam ostanu ove stanice, i red je da budu u centru. ove vladine zgrade pred kojim se neprestano štrajkuje a u koje malo-malo ulaze kojekakve belosvetske kobajagi face rado bih ti ustupio.EDIT: onu dobrovićevu klisurinu kroz koju teče nemanjina reka valja poravnati bez pardona i obzira. nikada joj tu nije ni bilo mesto. Edited February 17, 2013 by djordje geprat
Recommended Posts