pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Pristajem na rusenje Generalstaba ako Pux pristane na rusenje Hrama svetog Save, ciji je ideoloski naboj mnogo veci od kanjona u Nemanjinoj.(posto ovaj klon koristi I ovu priliku da juri komunce po forumu, ne vidim zasto ne bi raspravu razjebali do kraja)pristao bih da je pretrpeo taj stepen ostecenja(nema svako tu privilegiju na forumu da mu se sabiraju postovi iz nekoliko inkarnacija, zato si ti nas guru)
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) Nakon ove logičke nedoslednosti u slavu birokratije dalje nisam čitao. :DOvde samo ti mozes da vidis logicku nedoslednost.Meni Mekejb najvece razocarenje na forumu, kada cuti odaje utisak drugacije osobe. Edited February 17, 2013 by pere urban x
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Nije stvar u tome nego u cinizmu cele price.Sto se mene tice, ne zanima me odakle pare. Moje je da kao gradjanin rasudjujem o sopstvenim potrebama I artikulisem ih, a ne da vodim drzavne budzetske brige. Ako drzava ne ume da uradi nesto tako elementarno kao sto je sanacija opasne rusevine u centru grada, ja joj sigurno necu biti saveznik u trazenju izgovora. Neka rode pare, ko ih jebe.pa nece je sanirati, srusice je i dati nekome da za pare napravi jos ruzniju zgradu od ove.dobrovic je probio psiholosku barijeru sa sedam ofanziva-sedam spratova, tako da ce i novi vlasnici krenuti uz mantru nebo je granica, ne obaziruci se na okruzenje i ambijentalnu celinu.
Ryan Franco Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Meni Mekejb najvece razocarenje na forumuOvo pišeš već treći put.Mogao si lepo da me pitaš za broj telefona, ja ti ga ne dam i sad bismo svi bili opušteniji. :)
fonTelefon Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 JNA je imala reprezentativnije hotele na Jadranu od novg Djeneralstaba
fonTelefon Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 u zemunu su, koliko vidim, zakrpili samo ikara i onaj centralni deo zgrade koji su smatrali da im je bitan za funkcionisanje, ako tamo ishta funkcionishe. prochelje zgrade, ono prema parku u rupi je i dalje razvalina bez prozora. al vazno da su zakrpili ikara, ponos, dostojanstvo itakoto. mislim, sve je to kod nas poziranje, da su 2000 rekli da nema para, prodali lokaciju za hotel nekom pristojnom, do sad bismo vec zaboravili ovu teshku estetsku dilemu (da se razumemo, ja bih da se bash ta zgrada obnovi, ali to ni nema veze shta bismo mi). gradovi propadaju, gradovi se grade. savremenici se drze za srce, sledecoj generaciji uopshte nije vazno, takva je propadljiva priroda prirode i drushtva. ovako, kad isuchu bracu u aljinama, koji kupuju sve, igle, lokomotive, teritorije i jabuke, malo bude nelagodno. ali to je njihov trenutak da zgrabe i beze, i to je njihovo pravo, u sistemu koji smo tako postavili...uostalom, beograd svako malo jadikuje nad nekom ruinom od blata, prepunom djubreta i pacova, koja je navodno najstarija gradjevina u beogradu. chija obnova sigurno ne koshta koliko 1 generalshtab, pa se niko ne prihvata...ikara su obnovili da nam se ne strovali na glavu, a komanda zrakomlatstva je premesten u zgradu pored neki valjda bivsi vojni sud.
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Имали смо ми у Београду примере успешности таквог приступа. У суштини не треба нама рат, да је било повољне понуде, већ негде 2002-2005 рушили би инвеститори зграду све у 16. Но бомбе су је мало осветлиле рефлекторима.(хинт: зграда Прецизне механике у Булевару) BravoKoliko znam ta zgrada je srusena za vakta velikog Bogdana Bogdanovica.Ako govorimo o istoj zgradi a ja mislim na fabriku Prospekt Nestor AD u Kralja Aleksandra 312, osnovanu 1938. da bi proizvodila instrumente za avione, koja je nacionalizovana posle rata i predata IPM-u, onda moramo reci da je podelila sudbinu mnogih fabrika iz predratne perspektivne avio-industrije (Zmaj, Rogozarski, Utva, Ikarus, Fabrika aeroplanskih motora u Rakovici, Teleoptik, Mikron...) koje su dopale novog sistema planske privrede i vremenom ruinirane.Nisam siguran da je zgrada IPM-a bila pod zastitom (mislim da nije) ali sam siguran da je stradala u godinama bankrota sfrj vodjena mudrim soc-polit-menadzerima koji su pljackali sve redom, slicno danasnjim tajkunima.Primer nema veze sa zapocetom temom mada mogu da razumem emociju vezanu za tu fabriku koja ocigledno kod kapetana postoji ali ovo Dabovicevo bravo je groteskno. ^_^
Ryan Franco Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Nisam siguran da je zgrada IPM-a bila pod zastitom (mislim da nije) ali sam siguran da je stradala u godinama bankrota sfrj vodjena mudrim soc-polit-menadzerima koji su pljackali sve redom, slicno danasnjim tajkunima.Mnogo dobar zonfa kad provali ovo levičarenje iz tebe.
ajgor Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Koliko znam ta zgrada je srusena za vakta velikog Bogdana Bogdanovica.Čini mi se da je bilo malo ranije, dok je lordmer bio Žika Kovačević. Rušenjem Nestora proširen je Bulevar u smeru ka Cvetku od Stanislava Sremčevića do Gospodara Vučića, a rušenjem svih prizemnih zgrada do Cvetka oslobođen je prostor za blok zgrada izgleda sličnom onima na neparnoj strani od Zečevićeve ka Cvetku, sazidanih nekoliko godina ranije. Ako me sećanje ne vara, stari školski dispanzer DZ Zvezdara bio je u zgradi u visini tramvajske stanice kod Batutove pre otvaranja novog DZ u Majke Kujundžića.
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Ovo pišeš već treći put.Mogao si lepo da me pitaš za broj telefona, ja ti ga ne dam i sad bismo svi bili opušteniji. :)
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) Čini mi se da je bilo malo ranije, dok je lordmer bio Žika Kovačević. Rušenjem Nestora proširen je Bulevar u smeru ka Cvetku od Stanislava Sremčevića do Gospodara Vučića, a rušenjem svih prizemnih zgrada do Cvetka oslobođen je prostor za blok zgrada izgleda sličnom onima na neparnoj strani od Zečevićeve ka Cvetku, sazidanih nekoliko godina ranije. Ako me sećanje ne vara, stari školski dispanzer DZ Zvezdara bio je u zgradi u visini tramvajske stanice kod Batutove pre otvaranja novog DZ u Majke Kujundžića.Da, sasvim je moguce da je za vakta Zivorada Kovacevica. To prosirenje je bilo preko potrebno ali kao sto vidis, kapetanu je zao zgrade, sumnja na komunisticku mafiju iz koje je izrasla i ova danasnja a Dabovic se javlja sa Sinaja recima: Bravo ^_^edit: poslovicna urbanisticka zapustenost Beograda i neplaniranje njegovog razvoja, tacnije - bacanje akcenta na progresivni Novi Beograd u odnosu na reakcionarni burzoaski stari deo grada, ovde ocigledno nikome ne smeta Edited February 17, 2013 by pere urban x
Аврам Гојић Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) Ovde samo ti pises o komunizmu. Mi ostali pricamo o nedoslednom i arbitrarnom vodjenju urbanisticke politike.Ovo za progresivni Novi Beograd je potpuni no comment. Jeste, mi smo komunisti koji zelimo da se tamo sagrade ruzni blokovi za radnicku klasu i unistimo centar grada, a sada je 1960. godina. Edited February 17, 2013 by Marko M. Dabovic
Ryan Franco Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 mene čudi da pere nije ranije potegao zgradu glavne pošte. valjda to čuva za kraj.
pere urban x Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Ovde samo ti pises o komunizmu. Mi ostali pricamo o nedoslednom i arbitrarnom vodjenju urbanisticke politike.Ovo za progresivni Novi Beograd je potpuni no comment. Jeste, mi smo komunisti koji zelimo da se tamo sagrade ruzni blokovi za radnicku klasu i unistimo centar grada, a sada je 1960. godina.Ruzni blokovi? Kada bi Korbizije mogao da te cuje, morao bi opet da se kloniras.Uz par idiotskih celina, Novi Beograd je dobro isplaniran i spremno je docekao 21. vek za razliku od starog dela grada.Ja govorim o nevodjenju urbanisticke politike dok ti skreces temu sa Generalstaba, za koji ne predlazes resenje vec trazis da se nadju pare i da ti se jebe.Da je moglo tako za vreme Broza da se govori, gde bi nam bio kraj.mene čudi da pere nije ranije potegao zgradu glavne pošte. valjda to čuva za kraj.Filipenko na jugu, Mekejb na severu. ^_^Nastavi molim te, bas me zanima koliko si zaista povrsan, dobro naoruzan opstim mestima, spreman za okrsaje na Burek forumu i Krstarici.
Recommended Posts