Hamlet Strašni Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Sa njim nisam sarađivao na taj načinПослато са GT-P6200 користећи Тапаток 2
SleeperSleep Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 ja se od ove godine grejem na pelet (visnjicka banja). 125 kvadrata (2 stana), grejanje od 15.10 do 15.4, temperatura nikad ispod 22 stepena. ne znam koliko cemo potrositi ali ocekujem da bude ispod 1000 evra i to samo zato sto mi kotao ne valja i sto mi previse toplote odlazi u dimnjak. dobra stvar je da je gorionik automatizovan, pa se moze programirati do 7 dana. posla oko lozenja i ciscenja ima jedno 100 puta manje nego kod klasicnih cvrstih goriva (pre ovoga smo u kotlu przili mix ruskog uglja i briketa). dima i prljavstine nema uopste, inace sam trovao pola banje. Pelet se sipa jednom u nekoliko dana u kasetu (u mom slucaju obicno plasticno bure), a ciscenje je jednom sedmicnopelet je najbolja stvar koja mi se dogodila ove godine. zivot mi je jedno 8% komforniji zbog njega.
ToniAdams Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Bojan Milic @milicbojanTHIS JUST IN: Smurfs love to love Smurfette! Tap #Smurfette once a day to earn extra XP. http://bit.ly/hUmoRz #SmurfsVillage @BeelineGamesdobar je taj tviter, informativan
levi Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Inače, koliko sam ja mogao da ocenim saradjujuci sa njom, potpuno ok radi posaoПослато са GT-I9100 користећи Тапаток 2Ajde? :D A nema nikog drgugog u ovom gradu ko bi ok radio posao? I tebi je to normalno?Koja banda, jbt
ToniAdams Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 ja se od ove godine grejem na pelet (visnjicka banja). 125 kvadrata (2 stana), grejanje od 15.10 do 15.4, temperatura nikad ispod 22 stepena. ne znam koliko cemo potrositi ali ocekujem da bude ispod 1000 evra i to samo zato sto mi kotao ne valja i sto mi previse toplote odlazi u dimnjak. dobra stvar je da je gorionik automatizovan, pa se moze programirati do 7 dana. posla oko lozenja i ciscenja ima jedno 100 puta manje nego kod klasicnih cvrstih goriva (pre ovoga smo u kotlu przili mix ruskog uglja i briketa). dima i prljavstine nema uopste, inace sam trovao pola banje. Pelet se sipa jednom u nekoliko dana u kasetu (u mom slucaju obicno plasticno bure), a ciscenje je jednom sedmicnopelet je najbolja stvar koja mi se dogodila ove godine. zivot mi je jedno 8% komforniji zbog njega.kolko si dao za instalaciju? razmisljam ozbiljno o tome. mada, ako bude ko prosli put kad sam ugradio naftaricu, prestace da ga prodaju dok triput ne poskupi.
SleeperSleep Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 kolko si dao za instalaciju? razmisljam ozbiljno o tome. mada, ako bude ko prosli put kad sam ugradio naftaricu, prestace da ga prodaju dok triput ne poskupi.1150 evra za gorionik i ruke. garancija je 2 godine. iskoristio sam stari kotao koji sam vec imao. da sam imao prostora u kotlarnici (minijaturna je) kupio bih kotao na pelet (gorionik unutra, kao i kaseta za pelet) jer on trosi minimum 30% manje peleta. mislim da je termomontov kostao oko 2400 evra, sto ce reci da se ulozeno vrati za oko 4 sezone, a imas jos manje posla jer ga jos redje cistis. pride, neke banke imaju dosta povoljne kredite za uvecanje energetske efikasnosti.pelet placam 200 evra za tonu. mozes naci i za 150 ali je kvalitet krajnje diskutabilan. ovaj sto ga ja uzimam je za italiju - pakovanje je na italijanskom i kupujem ga od coveka koji me za 5 godina dostavljanja ogreva nikad nije ni najmanje presao.sve u svemu, odusevljen sam.
ToniAdams Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 moracu da to ozbiljno razmotrim, imam kotao na naftu i ugalj, samim tim ne previse mesta u kotlarnici, tj podrumu.znaci, kontas da bi neki od njih mogao da se iskoristi u krajnjoj liniji?sad se grejem kombinovano na struju i drva (samo dnevnu, kaljeva), i nikako nije jeftino, a o nedostatku komfora da ne govorim.
SleeperSleep Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 moracu da to ozbiljno razmotrim, imam kotao na naftu i ugalj, samim tim ne previse mesta u kotlarnici, tj podrumu.znaci, kontas da bi neki od njih mogao da se iskoristi u krajnjoj liniji?sad se grejem kombinovano na struju i drva (samo dnevnu, kaljeva), i nikako nije jeftino, a o nedostatku komfora da ne govorim.ne znam da li bi mogao da iskoristis nesto od toga. mogu da ti potrazim mail ovog mog majstora, pa ti uslikaj kotao i posalji mu i on ce ti reci da li moze. ja bih na tvom mestu jedan od ta 2 izbacio i zamenio kotlom na pelet.e da, zaboravih da ispricam, ovaj moj majstor ima isti gorionik koji je meni montirao. kaze da je jedne godine otkupio kostice od visnji od nekih likova i celu sezonu ogromnu kucerinu grejao za 100 evra, posto gorionik moze i kostice te velicine da rabi.
ToniAdams Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 pa super, ako nadjes mejl obavezno mi prosledi, pa cu tako da uradim.hvala svakako!
SleeperSleep Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 ajd obrisi nesto, ne mogu pm da ti posaljem
ToniAdams Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 eve :)e, modovi, baguje vam brojitelj poruka, po njemu sam imo jos mesta
Tale Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Koliko tona peleta očekuješ da potrošiš za sezonu?
barrcode Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 bravo za pelet.na stranu komfor, pelet obezbeđuje i ekonomsku sigurnost - u budućnosti neće biti velikih skokova cena kao kod gasa (možda i Država krene da subvencioniše korišćenje peleta), peleti na našem tržištu obezbeđeni (zbog velikog broja proizvođača u srbiji i bosni)ja da nemam CG i da imam kuću sa mestom za kotao - sigurno bih investirao za neki Viesmann kotao npr. Dugoročna investicija koja se jako brzo isplati.Drago mi je da prvi put čujem da se neko u Srbiji opredelio za taj način grejanja 8mada znam da tako nešto postoji ovde). Obično se ode onim suludim suicidnim putem te se oslone na struju
Arkadija Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 (edited) Sneg pada od juče. Upravo sam se vratila sa relacije Slavija-samoposluga na Cvetnom trgu-Slavija. Očišćene su samo ulice i to tako što je sneg nabacan uz trotoare. Pešački prelazi su zatrpani ili pod vodom. Sva autobuska stajališta su zatrpana, a nisam ni videla ni jedan trolejbus, več samo 31 kako polako prolazi kružni tok. Rade i tramvaji, ali su šine i tramvajske stanice, takođe zatrpani. Ispred stambenih zgrada, retko se ko dohvatio lopate, očišćeno je ispred Mekdonaldsa.Ako je ovako u centru, šta li je tek malo dalje? Edited December 9, 2012 by Arkadija
Далибор Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 kod mene u Mirijevu ko na Zlatiboru. vidim kroz prozor samo jele i sneg...
Recommended Posts