Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)
Koliko izađe sezona grejanja na struju naspram CG (preko infostana mi dolazi oko 5.400rsd)?
Računao sam potrošnju prošle zime - otprilike mi je na grejanje na struju otišlo oko 50% sume koju bih dao Infostanu da imam centralno grejanje. Sa ovogodišnjim poskupljenjima verujem da će ušteda biti još veća.Ispravio procenat. Edited by pacey defender
Posted
Računao sam potrošnju prošle zime - otprilike mi je na grejanje na struju otišlo oko 50% sume koju bih dao Infostanu da imam centralno grejanje. Sa ovogodišnjim poskupljenjima verujem da će ušteda biti još veća.Ispravio procenat.
+1
Posted

Kod mene katastrofa ovde u P.Toljatija, a bilo je odlicno nekoliko zadnjih godina...Cenim da kradu toplane, doslo se do dna i sad se stedi stalno...Zvali preko Skupstine stanara i nista, cak mi kaze predsednik da ga je posle treceg poziva baja vrlo bezobrazno otkovao.Bice ovo vesela zima.Prvi put bolje grejanje u bloku kod keve nego ovde...

Posted

Da, u blokovima je grejanje OK. Cenim da će ponovo pokrenuti priču o toplovodu od Obrenovca do NBGD toplane. To je bila dobra ideja za koju nje bilo para. A tehnologija je od tada napredovala. Rekonstruisani most može da prihvati i cevi za taj toplovod.

Posted
Da, u blokovima je grejanje OK. Cenim da će ponovo pokrenuti priču o toplovodu od Obrenovca do NBGD toplane. To je bila dobra ideja za koju nje bilo para. A tehnologija je od tada napredovala. Rekonstruisani most može da prihvati i cevi za taj toplovod.
Jao nemoj to krenuli su pa ostavili razvaline da zjape čak je bilo par upadanja kolima u te rovove (što mi nije mnogo smetalo jer su to lavovi koji su hteli kolima do splavova ), i deca se povređivala .Na kraju je vajda bila priča da su termogubici koji su preveliki da bi bilo isplativo.Što se tiče grejanja videću sa predsednikom SS da li će on da ih cima kao grupni problem ili ako neće onda ću ja da zivkam svaki čas dok ne dođu i poprave .Ja ne tražim da idem u gaćama po stanu ceo dan i otvaram prozore da oladim sobu, ali neću ni da cvokoćem i oblačim jaknu!Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Posted

Samo pismeno i uvek na cc neko bitan iz gradske uprave.

Posted
Računao sam potrošnju prošle zime - otprilike mi je na grejanje na struju otišlo oko 50% sume koju bih dao Infostanu da imam centralno grejanje. Sa ovogodišnjim poskupljenjima verujem da će ušteda biti još veća.
Pa to je ogromna razlika.
Posted

Grejanje na struju je uzasno jeftino u odnosu na sve ostalo. Ocekujem zajebanu situaciju sa strujom kad dodje mraz.Inace prijavljujem da je u Mirijevu centralno grejanje standardno nenormalno. Prozori otvoreni sve vreme, u kuci se nose kratki rukavi.

Posted

@ pacey defender: Koja grejna tela i kolika kvadratura?

Posted (edited)
@ pacey defender: Koja grejna tela i kolika kvadratura?
1 TA peć mislim da je od 2kw, Kada je baš baš hladno dogrevam panel grejalicom.30m2.Cena centralnog grejanja je bila 85din/m2, što na godišnjem nivou za moj stan izađe oko 30-31 tisuća. Potrošnju na grejanje u zimskim mesecima sam računao tako što sam uzeo april mesec kao kontrolni - tada ne radi ni klima uređaj ni TA peć, pa obračunao razliku u potrošnji . Na grejanje je otišlo oko 16k dinara te zime. Slično iskustvo imam sa prethodnom grejnom sezonom. Edited by pacey defender
Posted

da li u bg uz centralno grejanje negde ide i topla voda direktno?

Posted (edited)

Kako vi u BG sa gasom? Kod mene je gasni kotao na nivou cele zgrade...Ja sam prezadovoljan, na nivou cele zime me prošle godine izašlo nekih 17-18K, za stan od 60m2...Doduše, mi imamo i merenje po potrošnji toplote, pa ako nismo kući možemo da isključimo grejenje(smanjimo), i onda nam je potrošnja skoro 0... Kad dođemo kući, onda uključimo...Komšija koji je stalno kod kuće, pa mu je i grejanje stalno uključeno, mislim da je prošao ispod 30K...Jel' ima tu nešto tako?

Edited by radisa
Posted (edited)
topla voda postoji u znatno manjem broju naselja. U skojevskom naselju (bilzu Košutnjaka i Ceraka) su je uveli i mislim da su računi previsoki da bi se to isplatilo. Naročito ako provodiš neko vreme van grada. Doduše, nema cimanja sa popravkama bojlera, curenjem, menjanjem, cimanjem oko potrošnje, a taj "luksuz" košta. Edited by pacey defender
Posted
1 TA peć mislim da je od 2kw, Kada je baš baš hladno dogrevam panel grejalicom.30m2.Cena centralnog grejanja je bila 85din/m2, što na godišnjem nivou za moj stan izađe oko 30-31 tisuća. Potrošnju na grejanje u zimskim mesecima sam računao tako što sam uzeo april mesec kao kontrolni - tada ne radi ni klima uređaj ni TA peć, pa obračunao razliku u potrošnji odnosno. Na grejanje je otišlo oko 16k dinara te zime. Slično iskustvo imam sa prethodnom grejnom sezonom.
Da, ima smisla sa tom kvadraturom.
Ne, ne obavezno. Kod mene u kraju ide samo "grejanje".
Posted
Kako vi u BG sa gasom? Kod mene je gasni kotao na nivou cele zgrade...Ja sam prezadovoljan, na nivou cele zime me prošle godine izašlo nekih 17-18K, za stan od 60m2...Doduše, mi imamo i merenje po potrošnji toplote, pa ako nismo kući možemo da isključimo grejenje(smanjimo), i onda nam je potrošnja skoro 0... Kad dođemo kući, onda uključimo...Komšija koji je stalno kod kuće, pa mu je i grejanje stalno uključeno, mislim da je prošao ispod 30K...Jel' ima tu nešto tako?
vi imate merace za svaki stan posebno? mene jebu opasno posto nemamo tako, vec ukupno sto potrosi zgrada deli se na stanove, srazmerno kvadraturi. 80% bi radije da crkava od zime, jer im je frka za placanje, pa stalno cimaju predsednika kucnog saveta da smanjuje.