Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

sa B92:

"Profesor koji vodi đake u šetnju Kalemegdanom, ili na primer u pozorište pa im usput pokazuje važne ustanove i spomenike kulture nije dužan da pokaže lična dokumenta turističkom inspektoru, jer on nema pravo da legitimiše nastavnika", kategoričan je Velimir Tmušić, načelnik republičke prosvetne inspekcije.
sad, u tome lezi problem. ne mozes pred osnovcima da glumis ludilo, ne dajes dokumenta kad ti traze, pravis skandal i tako dalje. nije uca imao nikakvog izbora osim da iskija ovo do kraja.a zna se: ko ode pred prekrsajnog sudiju, taj bude i osudjen, ja nisam cuo za suprotan primer.
Posted

pa je l' može on sad da tuži sve redom zbog neprijatnosti, povrede lične časti i profesionalnog ugleda ili bar zbog nečega, ne pravim pitanjenije mala konkurencija u idiotarijama, ali ovo je baš nonsens svoje vrste

Posted
Džibus.Nera, šta da si jednostavno odbila legitimaciju? Daboviću?
Zato sto sam bila sa grupom od 40 Kineza + njihov vodic i nije mi se blamiralo da se svadjam sa idiotima, mada vecina kolega se svadja ako treba...Cela prica oko turistickih vodica, pratilaca, licenci, inspekcije, je teska idiotarija. TOS i TOB svake godine izmuzu gomilu para od republike i grada i moraju to nekako da opravdaju, i onda dobijes dve tetke koje presrecu ljude po Kalisu. Pritom, one su jako fine i kulturne, i najljubaznije ti napisu zapisnik -_-Zapravo je porblem sto inspekcije ima samo na Kalisu i Petrovaradinu, mozda jos jedna-dve tacke u Srbiji. Autobuse niko ne kontrolise, a i strane vodice retko presrecu jer jel'te imaju problem komunikacije. Opet, pre neku godinu se saznalo da je jedan vodic odavde vodio u strucno razgledanje kolege iz Slovenije kako ne bi morali da angazuju vodice kad dodju :twak:
Posted
pa je l' može on sad da tuži sve redom zbog neprijatnosti, povrede lične časti i profesionalnog ugleda ili bar zbog nečega, ne pravim pitanjenije mala konkurencija u idiotarijama, ali ovo je baš nonsens svoje vrste
Zna li se da li je škola u kojoj radi stala na neki način iza njega, barem pismom sudiji, ako ne plaćanjem advokata?Jer, on je na Kale Brdo išao kao profesor, u radno vreme, uz odobrenje škole.Naravno, nismo dužni da se legitimišemo raznim inspekcijama ovog tipa.
Posted

Mora neki red da se zna.

Svedoci: Komunalni policajac pendrekom povredio uličnog prodavcaBeograđanin A. J. (26) povređen je u sukobu sa komunalnim policajcima danas oko 12 sati ispred pijace u Bloku 44 u Ulici Jurija Gargarina . Hitna pomoć mu je sanirala povrede na licu mesta, a potom je priveden u policijsku stanicu na saslušanje.Do incidenta je došlo kada je kontrola Komunalne policije tražila od uličnih prepodavaca lične karte na uvid. Jedan preprodavac je dao ličnu kartu, dok su ostali pobegli ka pijaci.Jedna prodavačica je pokušala da pobegne prema pijaci noseći sa sobom smotani čaršaf, saznajemo na licu mesta, ali je jedan komunalni policajac pojurio za njom i uhvatio čaršaf i počeo da je vuče.Svedoci incidenta pričaju da su ubrzo su ženi u pomoć priskočili ostali preprodavci i u tom komešanju jedan komunalni policajac izvadio je službenu palicu i izudarao po glavi A. J.Ubrzo je stiglo policijsko pojačanje, a A. J. je priveden u policijsku stanicu zajedno sa još nekoliko svedoka.
Posted
Mora neki red da se zna.
Slika evropske metropole.
Posted
Slika evropske metropole.
Da mi je neko 1996. rekao da ce DS-ova vlast napraviti parapolicijsku formaciju sa iskljucivim ciljem izivljavanja na siromasnim ljudima, mislim da bih 24. 12. isao na kontramiting.
Posted

Ili da ostaneš kod kuće (pa da ti posle neko peva krivi smo mi koji smo ćutali...) A izbora toliko, samo treba pametno birati...

Posted (edited)

et dabovic,to pod uslovom ako se zauzme stav da je jedna strana uvek u pravu, a druga naravno, uvek gresi.

Edited by Bane5
Posted (edited)
Da mi je neko 1996. rekao da ce DS-ova vlast napraviti parapolicijsku formaciju sa iskljucivim ciljem izivljavanja na siromasnim ljudima, mislim da bih 24. 12. isao na kontramiting.
nisam pametna. chinjenica je da je sama pojava komunalne policije, kao ekipe sa nekim mutnim duznostima i ovlashcenjima, a ochigledno kratkih zivaca, dovela do sukcesivnog bahacenja na raznim gradskim nivoima, sto je kulminiralo tim epskim angazmanom turistichkih inspektora. pa pretpostavljam da ce u jednom trenutku i ta turistichka pocheti da bije... i svi ostali... Edited by thermal bug
Posted

a, sve je ok, to je neka ciganija, nothing to see here.

Na pijaci u Bloku 44 napadnuta patrola komunalne policijeBEOGRAD, 22. novembra (Tanjug) - Komunalna policija saopštila je danas da je njihova tročlana patrola napadnuta prilikom kontrole na pijaci u Bloku 44 na Novom Beogradu.U saopštenju se ističe da je komunalne policajce napala "grupa od desetak lica romske nacionalnosti", a komunalci koji su zadobili lakše telesne povrede "bili su prinuđeni da upotrebe sredstva prinude (fizičku snagu i službenu palicu) kako bi odbili napad od sebe".MUP je privelo, kako se navodi, pet osoba koje su izvršile napad na ovlašćena službena lica - komunalne policajce.Do sukoba je došlo u prepodnevnim satima, kada je "dvadesetak lica romske nacionalnosti koji su nedozvoljeno prodavali robu vam pijace" napalo komunalne policijace.

Sloboda izražavanja nacionalne pripadnosti

Član 47.

Izražavanje nacionalne pripadnosti je slobodno. Niko nije dužan da se izjašnjava o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Posted

mene prekjuče ujutro spopali komunalni policajci...iskustvo, retorika i gađanje u slabe tačke doprineše da se raziđemo kao najbolji drugaria jesam malo tamnoput :)

Posted
U saopštenju se ističe da je komunalne policajce napala "grupa od desetak lica romske nacionalnosti", a komunalci koji su zadobili lakše telesne povrede "bili su prinuđeni da upotrebe sredstva prinude (fizičku snagu i službenu palicu) kako bi odbili napad od sebe".MUP je privelo, kako se navodi, pet osoba koje su izvršile napad na ovlašćena službena lica - komunalne policajce.Do sukoba je došlo u prepodnevnim satima, kada je "dvadesetak lica romske nacionalnosti koji su nedozvoljeno prodavali robu vam pijace" napalo komunalne policijace.
Ili ste vi Beogradjani zakacili Veljin cacanski virus opisivanja bitaka i borbi..ili se vasi cigani razmnozavaju prostom deobom. Nasi banatski su, Bogu fala, jos uvek dobri i pitomi.
Posted

to su blokovi, tu sve raste brže i lepše...nego, kako panduri znaju da su pripadnici romske nacionalnosti u pitanju ? Priveli su ih sve i proverili nacionalnost ili su ih pitali dok su ih ovi napadali?

Posted
a, sve je ok, to je neka ciganija, nothing to see here.
i to agresivna ciganija koja napada policajce, prenose mediji.