Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

Mislim da je stvar u tome što se većina tih stanova dobijala - da se za iste radilo k'o konj, valjda bi se više brinulo o teme gde i kako se živi.

Edited by zorglub
Posted (edited)

ne verujem, neki od tih stanova su vec debelo preplaceni nekim od kredita, sa ratom od 800 evara do kraja zivota.chovek nema predstavu koliko novac i kolichina rada prvo nemaju veze medju sobom, za pochetak, a onda ni koliko novac nema veze sa ostatkom pojava (osim oonih koje su direktno vidljive zahvaljujuci novcu). dok ne krene na roditeljske sastanke. onda sve postane jasno ^_^

Edited by thermal bug
Posted
nego razmisljam o vasim iskustvima sa projektilima i upada mi u oci zakonomernost: sto veca zgrada, vise i anonimnosti, a time i manja odgovornost. kada bih ja bacio sa prvog sprata krevet na ulicu, verovatno bi me videla cela ulica i odvela u ludnicu.
Ovo je potpuno tačno, sa opadanjem visine zgrade,smanjuje se prosečna količina bačenog smeća oko nje.
Posted
ne verujem, neki od tih stanova su vec debelo preplaceni nekim od kredita, sa ratom od 800 evara do kraja zivota.
Preduzeća, liste, oficiri - ja sam ubeđen da je NBG u godinama nastanka činilo možda 10% ljudi koji su stanove ekšli platili. Ako grešim - prihvatam.
Posted (edited)

Javno vođenje kroz ovu prezentaciju i diskusija o predloženom predlogu biće upriličeni u sredu 10. oktobra od 12 časova u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u 27. marta br. 43-45 (sala 2 u suterenu), sa okupom zainteresovanih od 11:30 časova.Ministarstvo prostora, uvek u službi građana!Ovo zvuci kao pocetak autostoperskog vodica, ono pa stajao je plan izlozen na planeti X 100 godina... Nevezano za to da li je ovaj projekat dobar ili ne, ali kako majku mu da dodje prosecan zaposleni zainteresovani gradjanin i informise se o projektu?edit: nepismena

Edited by nera
Posted (edited)
Preduzeća, liste, oficiri - ja sam ubeđen da je NBG u godinama nastanka činilo možda 10% ljudi koji su stanove ekšli platili. Ako grešim - prihvatam.
mislim o sad, ne o onda. ako se krediti krvavo otplacuju, a djubre i dalje lansira kroz prozor, onda imamo problem. tj nemamo ga vishe ^_^ili to poslednji ostaci sheste lichke, da ih mine zelja :P Edited by thermal bug
Posted
Ovo je potpuno tačno, sa opadanjem visine zgrade,smanjuje se prosečna količina bačenog smeća oko nje.
to samo znaci da je jedino urbanisticko resenje za nase gradske ljude pravljenje citavih kvartova sa zemunicama
Posted
Pa to baš i nema veze sa smećem. Naime, u tom okruženju (preduzeća, liste, oficiri) nas klince su stariji okupljali jednom mesečno i čistili smo oko zgrade. I to je bilo normalno. Iz današnje perspektive mi izgleda nadrealno da smo u zajedničkim prostorijama imali sto za stoni tenis.
Posted
BTW umesto 7 starih kontejnera, sad stoje 2 ukupana (na zgradu od oko 350-400 stanova), koji se posle 3-4 dana prepune, pa se okolo formira malo (pa sve veće) brdašce.Ponekad mi izgleda da komunalci dolaze tek svakih 7-8 pa i više dana.
Jedan ukopani ima zapreminu kao 4 nadzemna, čudna ti je malo ova računica.A što se tiče reciklaže, evo mi već dva meseca čekamo da dobijemo kese za koje smo se prijavili. Do tada bacamo u one "obične" biorazgradive (koje bi btw mogle malo sporije da se biorazgrađuju, ne pre upotrebe npr.) pa se prišljamčimo nekom od komšija koji ima ove legalne kese i recikliraju. A takvih u celom bloku od 20ak ulaza ima ukupno - dvoje! Kakav bedak.
Posted (edited)
to samo znaci da je jedino urbanisticko resenje za nase gradske ljude pravljenje citavih kvartova sa zemunicama
to bi praktichno bio povratak 1 korijenima :lolol:da ne pominjemo da bi, u sluchaju vishespratnih pardon, nizespratnih zemunica, gravitacija direktno ometala izbacivanje djubreta!(u trenutku prochitala - kvartova sa zemuncima, pa kao wtf :o. a posle shvatim, staaari zemun, kultura i to sve ^_^) Edited by thermal bug
Posted
to bi praktichno bio povratak 1 korijenima :lolol:da ne pominjemo da bi, u sluchaju vishespratnih pardon, nizespratnih zemunica, gravitacija direktno ometala izbacivanje djubreta!
mada nas narod je snalazljiv, gradjanska elita je to. slutim da bi onda pokupovali kineske katapultove i lansirali djubre direkt iz zemunica
Posted
Mislim da je stvar u tome što se većina tih stanova dobijala - da se za iste radilo k'o konj, valjda bi se više brinulo o teme gde i kako se živi.
tu jesi u pravu. čistoća u i oko moje zgrade se popravljana proporcionalno sa brojem prodatih stanova. stanovi su prodavani za reda 1500 do 2000€ od strane onih koji su ih tkupljivali za 100 do 1000 maraka. no stoji i ovo pontijakovo što boldujem.
nikada mi nece biti jasno koje je to stanje svesti i ta potreba za destrukcijom okoline kako u gradovima tako i u selima. u prirodi deponije na svakom koraku a u gradovima djubreta koliko neces.
kad zateknem bačenu traktorsku gumu ili kožu odrane ovce u šumi seljak ne može da mi odgovori na konstataciju da je to delo njegovog komšije a ne vikendaša iz beograda. osobina da se đubre lageruje uz mesto pored koga prolaziš je teško objašnjiva.
Posted
Jedan ukopani ima zapreminu kao 4 nadzemna, čudna ti je malo ova računica.
samo je pitanje koliko se efikasno popunjava taj podzemni i da li jedna veća kesa za smeće blokira ulaz.
Posted
tu jesi u pravu. čistoća u i oko moje zgrade se popravljana proporcionalno sa brojem prodatih stanova. stanovi su prodavani za reda 1500 do 2000€
e to recimo vazi za ceo blok 67 na nbg u kojem zivim, stanovi prodavani za 2000 pa od prosle jeseni za 1500 evra i gle cuda, cisti ulazi, liftovi, hodnici, travnjaci zeleni, nema ni papirica a kamoli djubreta + firma koja ima funkciju privatnog mini komunalnog preduzeca koje se placa po kvm stana a obezbedjuje cistocu i red u tom bloku kao ambijentalnoj celini. znaci sve je moguce kada se organizuje na pravi nacin i kada ljudi imaju motivaciju da odrzavaju svoju imovinu i okolinu u kojoj je ta imovina.
Posted
nas klince su stariji okupljali jednom mesečno i čistili smo oko zgrade.
i sneg zimi, lopatama i onim čudom, šperpločom od 0,5*1m prikucanom na neku letvu