Muwan Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Misliš na 4 solitera ili na 10 antrea koji postoje u svakoj panteljičari? Ovo drugo je uvek pružalo nove mogućnosti za pomeranje granica realnog, ljudi bi kroz prozor zafrljačili čitave dušeke koje su izjeli moljci, ako prethodno ne bi uspeli da ih uguraju u odvod za smeće.
Hamlet Strašni Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Moj otac je imao kancelariju u cara dusana 60 na dorcolu. Redovno su iz okolnih zgrada letele kese. Govorim o 80tim i 90tim godinama.
Прслин Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Мене својевремено у 21. блоку промашили за пар метара кесом из Максија, добро утегнутом да се не распадне у лету са 8. или 9. спрата (нисам видео одакле је бачена, али је експлодирала таквом силином). Псовање и претње упућене у мрак нису дале резултате јер сам се уплашио да би неко стварно могао да сиђе, па сам се журним кораком удаљио са места злочина."Боље херојски устукнути него кукавички побиједити".
Ryan Franco Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 "BEKO" - The real storyby Ministarstvo prostora on Monday, 8 October 2012 at 10:53 ·Pridružite nam se na javnom vođenju kroz prezentaciju izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na području nekadašnje "BEKO" fabrike ispod Kalemegdana. Otkrijte koji biser arhitekture (attention irony!) se planira na ovoj veoma važnoj lokaciji u Beogradu!Ministarstvo prostora u skladu sa svojim mandatom i strateškim opredeljenjem ka promociji veće participacije građana u procesima izgradnje grada Vas poziva na javnu prezentaciju projekta izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na građevinskim parcelama – GP1 I GP2, formiranim od delova KP 54/1, 54/2 I 54/3 KO STARI GRAD, na uglu ulica Dunavske i Bulevara vojvode Bojovića, opština Stari Grad, koji je specijalno za ovu priliku izradio čuveni arhitektonski studio "Zaha Hadid" iz Londona. Za one sa slabijim znanjem arhitektonsko-urbanističkih pojmova u pitanju je područje nekadašnje "BEKO" fabrike ispod Kalemegdana.Javno vođenje kroz ovu prezentaciju i diskusija o predloženom predlogu biće upriličeni u sredu 10. oktobra od 12 časova u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u 27. marta br. 43-45 (sala 2 u suterenu), sa okupom zainteresovanih od 11:30 časova.Ministarstvo prostora, uvek u službi građana!
bigvlada Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Bacanje djubreta sa prozora je najveci beogradski fantazam, svi se zale na to a gotovo niko nije video nekoga da to radi.Imao prilike da vidim na NBGD-u koliko hoćeš puta, bacaju u rupe koje su ograđene, betonirane i popločane a u njima se obično nalazi i prozorčić podruma. Istina imao sam prilike da vidim i gađanje trojki iz zgrade koja je pored PMF-a, gleda na park, sa desne strane, kada se gleda iz pravca Filozofskog u kontejner ispred. Neuspešno. Više puta. Mudri arhitekti su prilikom projektovanja blokova ugradili i liftove za đubre. Prilikom nedavnog čišćenja mog u zgradi, našli su novogodišnje jelke (više komada), delove stolica, kreveta, kese građevinskog šuta kao i poveći komad betona, armiranog. (genije je došao na ideju da će time očistiti lift od jelke i šuta). I da, verujem da je to uradila maksimalno jedna do dve osobe, normalna osoba ne bi pokušavala da u nešto što izgleda po dimenzijama kao otvor za noćni depozit u banci trpa jelke i ostale gorepomenute stvari. Dovoljno je prošetati oko ulaza koji imaju po dvadeset spratova i videti đubre svih oblika i veličina na travnjaku ispod. To nije vetar doneo. Mi smo stoka. O trešenju tepiha i kuhinjskih čaršava preko terase drugima na glavu može knjiga da se napiše.
Zoidberg Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 (edited) Evo slike iz mog ulaza sa obaveštenjem:U pitanju je Bulevar kralja Aleksandra u blizini Cvetkove pijace (u rekonstruisanom delu). Dakle, ako neko zna taj kraj, može reći da izgleda dovoljno pristojno da se ne bi bacale svakave stvari sa terasa/prozora na trotoar.Ali nažalost, to je svakodnevna pojava. A da bar leti samo smeće, nego i mnogo gore stvari. Do juče je stajao jedan papir uz ovaj, ali ga je neko skinuo, a meni je gadno da opisujem šta je sve na njemu pisalo gde je šta bacano i na šta je zgrada smrdela nedelju dana dok se ventilacioni odvodi nisu očistili.Ja zato verujem svima kad mi kažu kakve stvari drugima lete kroz prozore. Čak sam kod drugara u Ustaničkoj video razvaljen krevet iza zgrade koji je neko bacio sa prozora. Edited October 9, 2012 by DrZoidberg
đorđe geprat Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 ovo za krevet mi je jasno i logično. krevet je za otpad a zajebano ga je snositi niz stepenice. u lift ne može da stane. pa, sterase dole uz pomoć g=9,81 m/s2. jedino je glupo što ga nisu dole raščerečili.
aram Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 znam genija koji je u svojoj zgradi u blokovima, zakljucivsi da su ti kanali za djubre nehigijenski, platio majstora da to zavari. na donjem kraju, tamo gde bi djubre trebalo da ispada u kontejner. naravno da to nikom nije rekao, shvatili su tek kad se kanal napunio djubretom do desetog sprata.
Аврам Гојић Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 ja se pitam kako zivi ostadosmo do sada!nego razmisljam o vasim iskustvima sa projektilima i upada mi u oci zakonomernost: sto veca zgrada, vise i anonimnosti, a time i manja odgovornost. kada bih ja bacio sa prvog sprata krevet na ulicu, verovatno bi me videla cela ulica i odvela u ludnicu.
ion Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 (edited) Ja također nisam imao sreće da svedočim "projektilima" s terasa i prozora, jer su moje komšije kulturnije pa kese ostavljaju u mračnim ćoškovima hodnika ulaza, ispred ulaza u podrum ili sklonište, neposredno izvan ulaza pa sa strane uza zid zgrade, u šumici/parkiću ispred zgrade, ispod parkiranih kola...JBG, kontejneri udaljeni 150 metara.Nadali smo se kad budu turali ove ukopane da će ih locirati bliže zgradi, ali nee. Da se kamionček ne zavlači.BTW umesto 7 starih kontejnera, sad stoje 2 ukupana (na zgradu od oko 350-400 stanova), koji se posle 3-4 dana prepune, pa se okolo formira malo (pa sve veće) brdašce.Ponekad mi izgleda da komunalci dolaze tek svakih 7-8 pa i više dana. Edited October 9, 2012 by ion
beatakeshi Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Pokušaj sa recikliranjem otpada (ove nove zelene kese i to...) - na 80 stanova jedna do dve kese. Što se tiče ovog "regularnog" smeća, jesmo mi stoka ali se i krdo organizuje pa napravi komunalnu policiju koja se bavi ... oh wait.
kud u maglu Simoviću Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 grad potpisao ugovor sa PORRom koji nasleđuje Primorje u izgradnji petlje Jurija Gagarina
Pontijak Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 grad potpisao ugovor sa PORRom koji nasleđuje Primorje u izgradnji petlje Jurija Gagarinabilo je i vreme. da, vec nekoliko dana su radnici tamo, dovucene i dizalice, valjda ce zavrsiti brzo deo petlje kod nbg zeleznicke stanice pa prorade i tramvaji.povodom navika stanovnistva u vezi sa djubretom... secam se i ja tih kanala za djubre u zgradama, u mojoj nekadasnjoj zgradi u bloku 1 su jos pre vise od 2 decenije jednostavno zavarili sve otvore na spratovima jer je postalo nepodnosljivo stalno zapusavanje sa kojecime ukljucujuci i jelke. secam se, to je bilo negde pocetkom 70-ih, da je neko imao genijalnu ideju da vatrom sagori otpatke u zapusenom kanalu, koji je to bio spektakularan plamen, dobro da zgrada nije izgorela. a kvalifikaciona struktura u zgradi, sve drzavni cinovnici iz inostranih poslova, saveznog izvrsnog veca i slicnih ustanova. nikada mi nece biti jasno koje je to stanje svesti i ta potreba za destrukcijom okoline kako u gradovima tako i u selima. u prirodi deponije na svakom koraku a u gradovima djubreta koliko neces.
Recommended Posts