katamaran Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Zabranili su im jednu stvar. Nisu im dali da Ralf Fajns ujase na konju u skupstinu.Tolki magarci u poslanickim klupama a oni zezaju zbog jednog konja.
Aion Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Eva zabrana se odnosi na Kalemegdan, i mozda jos neka mesta, nikako na ceo grad. Ako hoces da fotografises u neprofesionalne svrhe, treba.da das neku izjavu, dobijas dozvolu na jedan dan i mozes da koristis i profi opremu. Ovako je bar bilo do pre par godina, mozda se sad nesto promenilo. Tad im kriterijum nije bio stativ nego dslr. dizajnzona je organizovala protesne setnje sa fotografisanjem, ali su jednostavo bili ignorisani.
Indy Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Off topik - nije Ralf, vec Rejf.Sent from my iPhone using Tapatalk
đorđe geprat Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 (edited) koji smo magarci mi u mojoj zgradi! ovde je snimljeno gomila filmova: od ljubavnog slučaja do anđela 3. preko onog gde štimac i samardžić voze meso i onog gde laušević šamara blagojevićku. i nikad dinar nismo tražili i dobili. neznanje. još je i ašok par puta ukazao raznim snimateljima na zgradu pa su dolazile manekenke, oni usmerivači svetla, stativa koliko hoćeš.................... da smo znali za član 135! Edited August 7, 2012 by djordje geprat
Frank Pembleton Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Zabranili su im jednu stvar. Nisu im dali da Ralf Fajns ujase na konju u skupstinu.Tolki magarci u poslanickim klupama a oni zezaju zbog jednog konja.Mislim da nisu njima nego je neki drugi glumac/producent imao ideju sa konjem u centralnom holu skupstine.Cak su imali i projekat gde bi se stavile ploce preko parketa da nema direktnog kontakta ali su se pobunili poslanici da je to "skrnavljenje casnog doma"....BTW to je hol u kome recimo Jorgi daje izjave o monetarnom sistemu...
Frank Pembleton Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 koji smo magarci mi u mojoj zgradi! ovde je snimljeno gomila filmova: od ljubavnog slučaja do anđela 3. preko onog gde štimac i samardžić voze meso i onog gde laušević šamara blagojevićku. i nikad dinar nismo tražili i dobili. neznanje. još je i ašok par puta ukazao raznim snimateljima na zgradu pa su dolazile manekenke, oni usmerivači svetla, stativa koliko hoćeš.................... da smo znali za član 135!Pa jeste magarci...Jos kad su vas utefterisali kao veverice onda su vam se naklatili samo tako.Ja sam za svaku varijantu gde neko radi komercijalno (sto ne ukljucuje samo umetnicka dela koja su naglaseno profitabilna) treba da ukljuci placanje lokacije snimanja.Ako je mnogo eno kako su lepo ljudi radili kulise u Avala filmu...Jedan od mojih najlepsih sluzbenih puteva je pre mnogo godina u Egipat gde smo pratili neku nasu veteransku ekipu, i gde su nas odma zaustavili i pitali :Jeste li platili taksu u min. kulture Egipta, koja je bila reda velicine 5K maraka, i posto nismo nema slikanja van sportskih objekata.Nikakve piramide muzeji ovo-ono...I tako snimio sam 36 rolni filmova za svoju dusu foto aparatom ;)
đorđe geprat Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 danas sam cunjao do crvenog krsta. nemojte da mi se smejete, manje skitam, ne sećam se kada sam poslednji put bio u nekim delovima grada. vidim one pruge za naplatu parkiranja i mislim da je jednostavno reč o haraču. ne prema meni, yebeš1 SMS za sat vremena, mislim na stanare. bilo mi je jasno da treba da prihvatim pretplatu za parking, u srcu sam grada ali ovo..... inovi beograd i donji dorćol........hoće li ceo grad da pokriju plaćanjem. 6000 godišnje je više od bilo koje takse kod registracije kola! i, šta se radi sa tim parama? nešto nisam primetio nova parkirališta i garaže.
hazard Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Cena zavisi od zone. Treca zona (ne znam koji je krst zona) je 4 hiljade dinara. U centru grada (prva zona) je 9 hiljada. Tih 6 je druga zona.Ja mislim da to nije toliko mnogo. Niko od poznanika sa Liona mi se nije zalio da im je ti 4 hiljade godisnje previse, otkad je uvedena tamo 3 zona nakon rekonstrukcije. Svi su mi rekli da podrzavaju uvodjenje zone jer ce tako rasterititi parking u kraju. I meni se nekako cini da otkako je zona uvedena, lakse naci prazno parking mesto na Bulevaru. Mozda gresim.Inace mene sto se parkiranja tice nervira opste-rasireni srpski fenomen koji se zove "imam garazu/dvoriste, parkiram na ulici". Koliko puta vidim auto kako blokira trotoar (a ponekad i suzava i onako vec usko ulicu), ispred kapije iza koje je prazno parking mesto, ili ispred prazne garaze. Ako uvodjenje zone destimulise takvo ponasanje (a verujem da destimulise), onda pozdravljam.Takodje, naplata parkiranja ima i funkciju destimulisanja koriscenja automobila u korist javnog prevoza, i to je dobro.Inace, Cirih ima jedno interesantno resenje, koje je primenjeno svugde u gradu, za parkiranje na ulici. Negde naravno mora da se plati (centar, itd.) okreni-obrni. U nekim delovima (uglavnom manjim rezidencijalnim ulicama) postoje obelezena parking mesta na ulici, gde je stanarima dozvoljeno neograniceno parkiranje (moraju imati godisnju kartu za svoj kraj, to se placa nesto vrlo pristupacno), a svima ostalima dozvoljeno je besplatno parkiranje odredjeno vreme (recimo 1h i 2h). Posle toga moras da pomeris auto ili placas kaznu. Znaci ako ides negde da obavis nesto, i oces da parkiras kola na 15 ili 30 min., mozes to da uradis besplatno na obelezenom parking mestu. Medjutim ne mozes da ostavis trajno auto ispred necije kuce i da mu zauzmes parking mesto.Slicnu foru ima Toronto, gde je u nekim ulicama u centru (rezidencijalnim) zabranjeno parkiranje na ulici ne-stanarima posle ponoci (takva mesta se negde placaju, na sat, a negde su besplatna) - opet sa ciljem da se stanarima omoguci da mogu nocu da parkiraju ispred kuce.
đorđe geprat Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 bilo mi je čudno dokle se raširila naplata parkiranja. treća zona je kod krsta.razumem ja potrebu da se destimuliše ulaz kolima u centar grada. prihvatam i da budem "kažnjen" sa naplatom jednog sata zato što sam kresnuo auto umesto da idem do londona pa sednem natrolu i onda nazad. mada i to je za debatu (tamo na topiku o javnom prevozu). no, nije mi baš jasno čemu naplata parkiranja u čuburskim i još daljim ulicama gde je ogromna većina vozila u vlasništvu stanara. kod registracije sam platio komunalnu taksu od 3500 i porez u korist opštine od 1800. mislim da je to dovoljno za posedovanje auta van jezgra grada. gepratova i slično je druga priča.koliko ljudi plaća sada mesečnu pretplatu? gde ide taj novac?da ne dužim.
hazard Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Pa postoje i ulice van centra gde cirkulise veliki broj vozila koji ne pripada stanarima. Taj krst npr. je pun raznoraznih lokala, ljudi tamo izlaze, velika cirkulacija kola uvece npr. Sad za ostatak ne znam, nije to moj kraj, ali za Bulevar mogu da kazem da je sasvim OK sto su uveli zonu. E sad, to je povuklo uvodjenje zone i po okolnim malim ulicama, da se ne bi kola jednostavno parkirala po sporednim ulicama gde je dzabe umesto na Bulevaru.Drugo pitanje je sta je to "jezgro grada". Ako mene pitate Crveni Krst je itekako "jezgro grada", nije jezgro samo krug dvojke.
đorđe geprat Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 dobro. možda onda i karaburma i banovo brdo, dušManovac, NBG blokovi i slično budu išarani zonama. to će da bude priliv ogromne sume novca i, nadam se, imaćemo garaže na svakom ćošetu.
hazard Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Pa mozda. Samo kazem da je ne bi Cuburu, Vracar, Crveni krst itd. poredio sa gorenavedenim. Zona cini mi se trenutno prestaje kod Batutove, sto se meni cini kao prava mera.
MancMellow Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Ja ne znam gde je adekvatan kraj da budem iskren. Evo ja sam u Cvijićevoj i to je, zona, što je nekako logično. Ali je zato iznad Cvijićeve haos, zato što nije zona i sad se svi tu parkiraju. Opet totalno mi je debilno da Hadži-Popovac bude iscrtan, nekako mi to ne ide u glavu i nije mi logično. Ali je zato sad proći ulicama između Cvijićeve, Zdravka Čelara, Ruzveltove i OŠ Oslobodioci Beograda misaona imenica...
*edited by mod Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Inace koliko cujem iz prve ruke postoji neko nepisano pravilo da se na Vracaru i uopste toj drugoj zoni ne dizu kola koja su registrovana na prvu zonu.
Recommended Posts