Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

zadnji put kad sam prolazio (u petak) nije bilo ovih stubova, ili nisu bili crveni :mellow: preuzeo sa beobuildakuda ide ovaj krak uopste?

Edited by exTRaGluv
Posted
zadnji put kad sam prolazio (u petak) nije bilo ovih stubova, ili nisu bili crveni :mellow: preuzeo sa beobuildakuda ide ovaj krak uopste?
Silazna rampa za pravac Obrenovca sa "ringišpila" ispod mosta.
Posted (edited)

Nusiceva od danas normalno radi :(Stavljam tuzni smajli jer sam bas lepo mogao da se zaletim biciklom kroz Makedonsku dok je bila zatvorena.

Edited by katamaran
Posted

Sad na Brdu videh onaj googlemobil, samo što na njemu ne piše Google nego Geoput 3D mobile. Jel se zna da li oni snimaju grad za neki lokalni street view sajt ili su angažovani od Googla/nameravaju da im prodaju snimke?

Posted

bilo je o tome trideisanju grada na tv-u nešto sinoćnisam gledao pažljivo, imao sam puno posla, ali nisam skapirao da je gugl u pitanju

Posted (edited)
Sad na Brdu videh onaj googlemobil, samo što na njemu ne piše Google nego Geoput 3D mobile.
Možda su ovi:www.geosrbija.rs
Onda sam im uputio zahtev za dobijanje informacija od javnog značaja gde sam tražio tačnu dinamiku izvođenja radova i specifikaciju troškova.
Jel može neki šablon zahteva za dobijanje informacija od javnog značaja? Čekao sam da se izabere i proradi vlast u Lz-u pa bih sada da ih malo smaram. Edited by salerokada
Posted
Jel može neki šablon zahteva za dobijanje informacija od javnog značaja? Čekao sam da se izabere i proradi vlast u Lz-u pa bih sada da ih malo smaram.
Zahtev
Posted

Možda pojeftini taksi

Beogradska taksi udruženja obavezna su da ponovo uspostave cenovnu konkurenciju na tržištu pošto je njihova zajednička odluka o ukidanju svih oblika popusta stavljena van snage.Upravni sud je saopštio da je potvrdio odluku Komisije za zaštitu konkurencije kojom je poništena Odluka beogradskih taksi udruženja o primeni jedinstvene cene taksi prevoza u Beogradu bez prava na popuste.Upravni sud je u presudi, kojom je odbio tužbu "Beotaksija" izjavljenu protiv rešenja Komisije, ocenio da je Komisija pravilno utvrdila da je ništava Odluka o primeni jedinstvene cene taksi usluga od 28. novembra 2006. godine, kojom je utvrđen prestanak važenja svih oblika popusta koje su taksi vozači primenjivali na teritoriji Beograda. Na ukidanje popusta tada su se obavezala sva beogradska taksi udruženja - "Beotaksi", "Beogradski taksi", "Luks", "Maksis", "Čukarički plavi", "Žuti taksi", "Taksi bel", "Pink", "CD Pepsis", "Aurora", "NBA" i "Alo taksi". U obrazloženju presude se navodi da je Komisija pravilno zaključila da iz sadržaja Odluke kojom se narušava konkurencija na relevantnom tršištu proizlazi da su se taksi udruženja koja konkurišu jedna drugima eksplicitno dogovorila o ukidanju važenja svih oblika popusta na rezervaciju taksi vozila putem telefona, što predstavlja sporazum o utvrđivanju uslova trgovine, koji dovodi do ukidanja cenovne konkurencije. Upravni sud dalje navodi da je Komisija pravilno odredila meru koju su taksi udruženja dužna da preduzmu učesnici i omogućuje uspostavljanje konkurencije na relevantnom tržištu i otklanjanje štetnih posledica zabranjenog sporazuma.
Posted (edited)

Zna li neko zasto je na Kalisu zabranjeno snimanje sa tripoda? :huh:Jos ranije sam video klip gde jedan od cuvara cima neke strance zbog toga a danas sam uzivo posmatrao takvu scenu.Prvo je dotrcao cuvar kad je ugledao kameru na tripodu da bi ga posle normalno pustio da snima iz ruke. Cak nije bilo u pitanju snimanje same tvrdjave nego panorame grada sa tvrdjave.Narednih deset minuta ih je gledao iz prikrajka da slucajno opet ne stave tripod :isuse:

Edited by katamaran
Posted

Zabranjeno svako "profesionalno" fotografisanje

Posted

wtf?Kakvo je obrazloženje ovakvog propisa?

Posted

moraš da platiš taksu