Tale Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Ova vrućina je dovoljan uzrok. Mi provodimo pola sata u autobusu pa jedva izdražavamo; ovaj nesrećnik svaki dan provede puno radno vreme u toj sauni.Bilo je 8 sati, verovatno mu je bila 2. tura iz Obrenovca.Nije bilo nepodnošljivo jutros.
pacey defender Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 (edited) 20. aprila je viđen poslednji radnik na poslovima pravljenja podzemnog kontejnera tu kod mene u komšiluku. Evo skoro je tri meseca prošlo da je kontejner postavljen ali da je sve oko kontejnera nezavršeno tako da kontejner nije u funkciji.Pisao "neformalno" pismo Čistoći pre pet dana. Ništa nisu odgovorili. Onda sam im uputio zahtev za dobijanje informacija od javnog značaja gde sam tražio tačnu dinamiku izvođenja radova i specifikaciju troškova. Oglasili su se nakon par sati sledećim odgovorom:Zahvaljujemo Vam se na strpljenju i izvinjavamo se sto ste cekali naodgovor. Vas dopis smo morali da prosledimo nadleznom sektoru kako bi smoprikupili potrebne informacije.U __________________________ radjena su u apriluiskopavanja za podzemni kontejner. Po zavrsetku radova, u junu je ubacenpodzemni kontejner koji jos nije pusten u funkciju. Naime, zavrsne radove,oko popunjavanja iskopine i betoniranje treba da izvrsi JKP "Beograd put".Ti radovi ce biti izvrseni u narednih desetak dana, nakon cega ce podzemnikontejner biti u upotrebi. Nadamo se da cete imati jos malo strpljenja sobzirom da su radovi privedeni kraju.S postovanjem,JKP "Gradska cistoca"Sluzba za informisanje i marketingul. Mije Kovacevica br. 411000 BeogradOk, kul, dobio sam odgovor, ali da li zaista ovo ukopavanje jednog kontejnera mora da traje više od tri meseca?Dakle šta smo naučili? Šaljite ovakve zahteve jer na njih moraju da odgovaraju. "Dokoni komšija" dopisi očigledno nemaju poentu. Edited July 17, 2012 by pacey defender
Skyhighatrist Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Pisao "neformalno" pismo Čistoći pre pet dana. Ništa nisu odgovorili. Onda sam im uputio zahtev za dobijanje informacija od javnog značaja gde sam tražio tačnu dinamiku izvođenja radova i specifikaciju troškova. Oglasili su se nakon par sati sledećim odgovorom:Ok, kul, dobio sam odgovor, ali da li zaista ovo ukopavanje jednog kontejnera mora da traje više od tri meseca?Dakle šta smo naučili? Šaljite ovakve zahteve jer na njih moraju da odgovaraju. "Dokoni komšija" dopisi očigledno nemaju poentu.Dakle šta smo naučili? Da možeš da tražiš tačnu dinamiku i troškovnik, a da dobiješ canned response, koji ti na fin način kaže "građanine, odjebi".
pacey defender Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 (edited) Dakle šta smo naučili? Da možeš da tražiš tačnu dinamiku i troškovnik, a da dobiješ canned response, koji ti na fin način kaže "građanine, odjebi".Ja ću se ipak uzdržati i sačekati odgovor na zahtev. Napisali su:Vas dopis smo morali da prosledimo nadleznom sektoru kako bi smoprikupili potrebne informacije.ALi meni je onako ilustrativno da je prošlo 4 radna dana tokom kojih nisu odgovorili na običan mail, da bi nakon upućivanja zahteva stigao odgovor promptno. U poslovnoj komunikaciji mnogih nas se smatra čudnim ako ne odgovoriš na mail u roku od 4 radna dana, ljudi od čijih para živim svakako ne bi voleli takvu praksu sa moje strane, pa ne vidim zbog čega to ne bi važilo i za one koje finansiramo svaki put kada platimo nekakve poreze i ostale dažbine. Edited July 17, 2012 by pacey defender
Skyhighatrist Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Ja sam tako slao mailove na sve moguće gradske adrese i službe, i svi su me posle jedno 10 dana odjebali tako što su se proglasili nenadležnim (od početka su naravno prebacivali lopticu u tuđe dvorište).Igrom slučaja radim u user supportu, i ovo "ne znamo mi, ali ćemo rado proslediti vaš upit sledećem u lancu" mi zvuči totalno kao razvlačenje dok se ili a) ne umoriš i odustaneš ili b) posao konačno bude završen posle 4 meseca, i nikom ništa (msm, šta sad ima da ti odgovaramo kad je posao gotov odavno)...Voleo bih da nisam u pravu.
Delija67 Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Mali apdejt sa Ade. Stvari se vracaju u normalu. Spasioci ne smaraju nikoga, nema scena iz filma Ajkula na kraju radnog vremena, jedino tri skutera neprestano plove jezerom bez ikakvog razloga, ali valjda moraju da ne ispadne da su ih kupili bez potrebe.
prima Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Dakle šta smo naučili? polako i oprezno, moguce batine.
eye of the beholder Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Mali apdejt sa Ade. Stvari se vracaju u normalu. Spasioci ne smaraju nikoga, nema scena iz filma Ajkula na kraju radnog vremena, jedino tri skutera neprestano plove jezerom bez ikakvog razloga, ali valjda moraju da ne ispadne da su ih kupili bez potrebe.Već par nedelja spasioci ne diraju "preplivače"; Hoće još ponekad da "upozoravaju" one koji ulaze u vodu posle 20h ali ...Mada me baš nerviraju "skuteraši", koji em su bahati em drski....Jel ima neki propis kojom brzinom oni mogu da "voze", jer čini mi se da baš "divljaju" u nekim momentima!
scab Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=2TbE5IaqIMIpo prvi put u beogradu 'ono iz filma sa milom kunis i dzastinom timerlejkom'!
copkillah Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Meni je ovo retadirano, zar nije poenta flash moba da se okupe random ljudi. Ovo je uvežbavano i trenirano i još nosi etiketu "Tuborg". Lejm.
Đipalo Junuz Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Jebote, kako smrdi napolju!!!! Štipa za oči, nije normalno!Kao farma svinja, sa jedno milion komada, tu pod prozorom. Galenika, Bežanija, Altina, blokovi...
Lezilebovich Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 (edited) Jebote, kako smrdi napolju!!!! Štipa za oči, nije normalno!Kao farma svinja, sa jedno milion komada, tu pod prozorom. Galenika, Bežanija, Altina, blokovi...+1 :( Edited July 23, 2012 by Lezilebovich
Bane5 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 sada je malo splasnulo, ali oko 18h je bilo bas gadno.2005. ponovo?
munze Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 (edited) Jebote, kako smrdi napolju!!!! Štipa za oči, nije normalno!Kao farma svinja, sa jedno milion komada, tu pod prozorom. Galenika, Bežanija, Altina, blokovi...+ gornja varos,novi grad...Pre par godina je tako bazdilo.Tada su sa nekih farmi u Surcinu bacali stajsko djubrivo u Galovicu.edit: evo bane5 nasao link Edited July 23, 2012 by munze
Recommended Posts