Аврам Гојић Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Slažem se da je 19h prerano, nek ostave spasioce do 22h npr, ali bih ostavio zabranu plivanja nakon odlaska spasilaca.pa prvo su rekli da ce spasioci ostajati dok ne padne mrak, onda su ih verovatno Mic i Pamela obavestili da im ne pada na pamet da rade duze, i tada je iskopan opskurni pravilnik o javnim kupatilima u kome stoji ta idiotska zabrana. Razumes li da se ovde suocavamo sa neprestanim birokratskim izmotavanjima koja se uvek zavrse tako sto se nesto zabrani svima.
Indy Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 (edited) Nemam problem sa zabranama kada se radi o očiglednom riziku po ljude u situacijama kada su stvari izvan njihovog uticaja. Pre par meseci je zamnom potrčala neka Australijanka Pamela sa sve onom bovom da me vadi iz vode kad je videla da su me talasi počeli nositi ka stenama. Nije bilo potrebe da u potpunosti interveniše jer sam nekako usoei da sam izađem iz vode, ali takve mere predostrožnosti su normalne i poželjne jer se radi o relativno rizičnoj aktivnosti(okean, ogromni su talasi). Da, ali ovde nije zabranjeno plivanje tamo gde nema spasilaca, samo se ne preporučuje. I ako se dovoljno insistira na tome da se "ne preporučuje", tj. preporučuje se da se pliva tamo gde i kad su spasioci, zanimljivo je da to dosta uđe ljudima u uši. Naravno da će se uvek naći neko ko će budalasto rizikovati život, ali sigurno bi se takav našao sve da je plivanje na tom mestu kažnjivo i smrtnom kaznom. (Što bi ipak bilo malo preterano).PS. Sad se setih događaja od pre par godina. Neka budala je ušla u kantu za đubre sa točkićima (slično vašim kontejnerima samo manje i plastično). I skotrljao se u tome niz ulicu, tresnuo u nešto i poginuo. Jbg, nije bilo zabranjeno. Edited July 4, 2012 by Indy
dig_chohano Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Razumes li da se ovde suocavamo sa neprestanim birokratskim izmotavanjima koja se uvek zavrse tako sto se nesto zabrani svima.Razumem, i to jeste problem tupave i bahate birokratije koju imamo. Međutim, to ne menja moj stav da je dobro na uređenom kupalištu okruženom kafanama zabraniti plivanje nakon odlaska spasilaca.
pacey defender Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Da, ali ovde nije zabranjeno plivanje tamo gde nema spasilaca, samo se ne preporučuje. I ako se dovoljno insistira na tome da se "ne preporučuje", tj. preporučuje se da se pliva tamo gde i kad su spasioci, zanimljivo je da to dosta uđe ljudima u uši. Naravno da će se uvek naći neko ko će budalasto rizikovati život, ali sigurno bi se takav našao sve da je plivanje na tom mestu kažnjivo i smrtnom kaznom. (Što bi ipak bilo malo preterano).PS. Sad se setih događaja od pre par godina. Neka budala je ušla u kantu za đubre sa točkićima (slično vašim kontejnerima samo manje i plastično). I skotrljao se u tome niz ulicu, tresnuo u nešto i poginuo. Jbg, nije bilo zabranjeno. Da, dobra napomena. Postoje plaže koje su potpuno divlje, gde nema spasilaca. Tu si prepušten sam sebi i svojim hirovima, tripovima i sposobnostima u meri u kojoj mogu da dođu do izražaja. Postoje i one plaže gde te cimaju da izađeš čim napustiš onu zonu između zastava, kao što se meni dogodilo u opisanom slučaju. Ali kao što kažeš, čak i u takvim rizičkim uslovima ostavlja se građanima da sami procene šta je po njih opasno.
salerokada Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 pa prvo su rekli da ce spasioci ostajati dok ne padne mrak, onda su ih verovatno Mic i Pamela obavestili da im ne pada na pamet da rade duzeSada ostaju dok ne isteraju sve iz vode. Navodno bi trebalo da budu tu do 20h, ali gledaju da zapale što pre.Već oko 19.40h nije bilo nikoga od spasilaca i moglo se kupati, samo što su se pojavili veslači pa nije bilo ni bezbedno preplivavati.
S.L. Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Koji je povod za današnje preletanje migova na gradom?Jel to opet neka proslava nekog dana?
fonTelefon Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Koji je povod za današnje preletanje migova na gradom?Jel to opet neka proslava nekog dana?proslavljaju da im su im udelili malo goriva da lete.
eye of the beholder Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 (edited) Jedno pitanje vezano za ovaj pravilnik Ade Ciganlije!Član 5stav 15Na celokupnom prostoru Kupališta zabranjeno je:15) unošenje i korišćenje bilo koje vrste staklenih ambalaža ili drugih staklenih artikala na plažama i u vodi,kako to može da se primeni na to da meni donose pivo u staklenoj flaši ili posluživaju "ajskafu" takođe u staklenoj čaši?Jel mogu uz pomoć tog člana da zabranim da kafići imaju ležaljke na plaži? Tj da se kafići "šire" ka drveću a ne ka vodi? Edited July 4, 2012 by eye of the beholder
Pontijak Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Koji je povod za današnje preletanje migova na gradom?Jel to opet neka proslava nekog dana?sramota gradjanine, predsednik Republike dodeljuje diplome i paradne sablje diplomiranim pitomcima Vojne akademije a ti nemas razumevanja za demonstraciju slavljenja moci jos slavnije srpske vojse i blabla.
Pontijak Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Tj da se kafići "šire" ka drveću a ne ka vodi?udara vrucina u mozak. zamislio sam primate koji se veru po drvecu, piju pivo i zestinu, majmunisu se pijani, ok, tako pijani mogu da padnu sa grane jer su se kafici prosirili na drvece ali tim padom ne mogu da se udave, ok, neka polomljena noga, ruka, vrat ali ako moze u kafanskim tucama to isto da se desava e pa moze i po drvecu kafica. bitno je da nece biti davljenja.
Frile Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 udara vrucina u mozak. zamislio sam primate koji se veru po drvecu, piju pivo i zestinu, majmunisu se pijani, ok, tako pijani mogu da padnu sa grane jer su se kafici prosirili na drvece ali tim padom ne mogu da se udave, ok, neka polomljena noga, ruka, vrat ali ako moze u kafanskim tucama to isto da se desava e pa moze i po drvecu kafica. bitno je da nece biti davljenja.Ko zna, možda je Đ to imao na umu kad je posekao drveće po Bulevaru.
S.L. Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 sramota gradjanine, predsednik Republike dodeljuje diplome i paradne sablje diplomiranim pitomcima Vojne akademije a ti nemas razumevanja za demonstraciju slavljenja moci jos slavnije srpske vojse i blabla. Aha, jbg. potpuno sam zaboravio da mi i dalje imamo vojsku (a i miga 29).E pa, neka paradiraju nebom i zemljom i vitlaju sabljama, samo da nikad više ne zovu rezerviste.
salerokada Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Bio i danas do Ade i preplivao bez problema. Čak sam došao u slično vreme kao i juče, ali ovaj put me niko nije ni pogledao. Spasilac najbliži meni je kulirao, pandur na skuteru je bio negde daleko. Čak sam se vratio sa druge strane posle 19h, ali ponovo me niko nije smarao. Doduše, izgleda da jesu isterivali ljude iz vode, ali video sam neke koji preplivavaju oko 19.20h.Izgleda da se strogoća trenira po stepenu nadrkanosti tog dana.
kiwi Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 sale, izgleda da si ti imao sreće, koliko vidim i čujem, neke ljude su baš smarali. Ovo sa zabranom kupanja ujutru i predveče (i kaznama) je žešće imbecilno, naročito dok traju ove vrućinčine. <_< TEROR VLASTI: ZABRANA KUPANJA NA ADI - akcija, peticija, itd.
Recommended Posts