Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

zasto su toliki problem pravila na kupalistu. tu dolazi desetine hiljada poluplivaca i tek poneki weissmuller. stroga su pravila i na drugim javnim plazama po svetu i treba ih se pridrzavati. jedino ako vas ne razdrazuje djilasov PR u svemu. kome nije jasno nek se seti uranaka koliko su ljudi ostavili djubreta i da se tolika masa sveta na adi ponasa uglavnom pristojno bez incidenata i prljanja prirode i kupalista osim nocu na makiskoj strani.

Posted (edited)

Ne znam da li si ozbiljan ili ne ali coveka koji tek tako prihvati neko pravilo koje i njega pogadja i koje kaznjava sve ljude zbog ekscesa pojedinaca, ja smatram blago umno poremecenim i opasnim po drustvo u celini, i sto je mnogo vaznije, po mene licno.Stvar se pogorsava, i to znatno, ako je pravilo pisala osoba koja je sisla sa uma (primer - nema preplivavanja ali moze do pola).I molim da se ne lupa o strogim pravilima svuda u svetu, ko hoce da mu mentoli odredjuju kako ce ziveti, molim da se odseli u Severnu Koreju, tamo placu za podanicima takvog kvaliteta.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted
Jel se vi to zajebavate?
Ovaj pravilnik je još od prošle godine (13.07.2010.) samo što je verovatno do sada poštovan samo arbitrarno. A i realno ko će da te zaustavi kada dođeš do pola. Ali problem je što sam ja ušao u vodu tačno po završetku radnog vremena spasioca taman da im bodem oči.Možda danas ponovo odem, ali ranije pa ću da vidim kakva je situacija sa preplivavanjem.
Posted

Znači postojala su pravila samo se nisu primenjivala. Ergo, vreme je za još oštrija pravila.

Posted

Pravo na pogibiju je jedno od osnovnih ljudskih prava...

Posted

Ni u najludjim snovima mi ne bi palo na pamet da ce studentski aktivista iz 1991 godine jednog dana iz cistog hira zabraniti kupanje na Adi u sumrak.

Posted
Ni u najludjim snovima mi ne bi palo na pamet da ce studentski aktivista iz 1991 godine jednog dana iz cistog hira zabraniti kupanje na Adi u sumrak.
Evo, i ja bih ga zabranio. Ne samo u sumrak, nego svaki put kad na plaži nema spasilaca i postavio tisuću komunalnih pokicajaca da tu zabranu sprovode i tako makar nešto korisno urade.
Posted

Suhi potiljak ispoljava se u sumrak?

Posted

Ne. Celodnevno cirkanje na suncu se tad ispoljava.

Posted
... pokicajaca ...
To su oni što su zaduženi za pokies?Inače, ja bih se baš kupao zato što je zabranjeno (inače me ta rečna voda ne bi videla). Nema ništa dok Srbinu nešto ne zabraniš. Treba zabraniti sve dobre stvari, to je put napred!
Posted (edited)

@digPa kakve to veze ima sa mnom, koji ne pijem pre plivanja? Zasto bih podrzao da mi neko namece zabranu koja direktno kvari kvalitet mog zivota?Jbg mora se ljudima ostaviti i nesto licne odgovornosti. Ako neko hoce pijan u vodu, njegov problem, ili neka uvedu alkotestove na licu mesta, imam 37 godina a ne 7, radim do 18h, posle idem na Adu da plivam malo i ta se aktivnost obavlja u 19h, jer pre toga ne mogu.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

Zabranimo i voznju automobila posle 23h, jer ljudi izlaze pijani iz kafana i kafica

Posted (edited)

Nemam problem sa zabranama kada se radi o očiglednom riziku po ljude u situacijama kada su stvari izvan njihovog uticaja. Pre par meseci je zamnom potrčala neka Australijanka Pamela sa sve onom bovom da me vadi iz vode kad je videla da su me talasi počeli nositi ka stenama. Nije bilo potrebe da u potpunosti interveniše jer sam nekako usoei da sam izađem iz vode, ali takve mere predostrožnosti su normalne i poželjne jer se radi o relativno rizičnoj aktivnosti(okean, ogromni su talasi). Isto tako mi je normalno da bude zabranjeno hodanje po zaleđenim rekama i jezerima, kada ne postoji stručna procena da je bezbedno stati na led. Ali ovo treniranje strogoće na Adi ne kapiram. Što je neko rekao - šta je sledeće, još će da nam zabrane da kupujemo alkohol u toku noći jer se u parkovima svašta dešava i to bi trebalo sprečiti.

Edited by pacey defender
Posted
Zabranimo i voznju automobila posle 23h, jer ljudi izlaze pijani iz kafana i kafica
bravo, to je ta logika.Inace na Kritu sam na jednoj plazi hteo u vodu posle piva. Spasilac je video da smo doneli dva piva na plazu i jako ljubazno rekao "posle piva ne mozete u vodu", okupali smo se i posle toga popili pivo. Molim lepo. Kakvi policajci na skuterima, kakvi bakraci.
Posted
@digPa kakve to veze ima sa mnom, koji ne pijem pre plivanja? Zasto bih podrzao da mi neko namece zabranu koja direktno kvari kvalitet mog zivota?Jbg mora se ljudima ostaviti i nesto licne odgovornosti. Ako neko hoce pijan u vodu, njegov problem, ili neka uvedu alkotestove na licu mesta, imam 37 godina a ne 7, radim do 18h, posle idem na Adu da plivam malo i ta se aktivnost obavlja u 19h, jer pre toga ne mogu.
Slažem se da je 19h prerano, nek ostave spasioce do 22h npr, ali bih ostavio zabranu plivanja nakon odlaska spasilaca.