Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
Juče prošetah prekog novog mosta, od buvljaka ka adi. Nismo prošli ni 1/3 mosta, drugar pokazuje nadole, u vodu.Nekih 50ak metara niže neka džinovska ribetina izranja, imala je bar jedno 2m sigurno :oMalo zatim još jedna takva se pojavljuje, a malo dalje od njih jedno jato od 15ak upola manjih pliva po površini.Jedno 5 minuta smo stajali i zurili nadole. :)
Samanji ribu™ :)
Posted
Sjajna emisija, snimljena prošle godine, možda je negde bolja situacija, iskren da budem za pola jezera nisam znao da postojesagovornik je Goran Trivan gradski sekretar za zaštitu životne sredine, a novinar Branko Petković ex TV Revija, njegovih ruku delo je dovodjenje i histerija zvana Alan Čumak
Lepa emisija, radi je ista produkcija koja radi i onu emisiju o nazivima ulica tj. tablama na kojima su ti nazivi napisani.Mislim da je ova mnogo uspesnija i bolja...A ovaj Trivan je nekadasnji "decko" iz JUL-a ljubimac Mire Markovic, ali ko se toga seca ;)
Posted
A ovaj Trivan je nekadasnji "decko" iz JUL-a ljubimac Mire Markovic, ali ko se toga seca ;)
ja se sećam da je bio član glavnog odbora spsa i direktor srbijašuma... ili sam možda sve to sanjala
Posted

Taj je bio poslednji Slobov predsednik Mladih socijalista.

Posted

Ja ga se secam da je drzao sastanke sa novinarima u onoj vili dole gde je bilo sediste JUL-a, e sad nebitno, bio je mali od S&M

Posted

opet su se neki crnogorci dizali u vazduh, ovog puta na belim vodama.

Posted (edited)

Sinovac zasticenog svedoka u postupku protiv Sarica. Tako nekako.

Edited by bergasa19
Posted (edited)

1 gradjanska reakcija & inicijativa. Opstina Rakovica je na svom sajtu, koji je trenutno down, navodno (nisam videla, ali nemam razloga da ne verujem), prenosila sluzbenice za radnim mestom live. Sudeci na osnovu izjava ocevidaca, nacin na koji su to izveli (a zapravo i sam cin, bez obzira na nacin) je skandalozan.Uostalom, prosudite sami:prenosim u celini za slucaj da ne mozete da vidite (mada bi trebalo.)

Pismo opstini Rakovicaby Nikola Jovanovic on Tuesday, 3 July 2012 at 16:27Draga opstino, Prvo cu da razgovaram sa administratorom stranice licno. Ako si musko zamisli da tvoja zena, sestra ili majka rade na ovakvom info pultu, pa se zapitaj da li bi im dozvolio. Ja znam da bih se osecao jako lose da moju devojku ili majku koja ce napuniti 60 godina neko natera na ovakav posao.Ako si zensko, onda mora da si neki opstinski PR ili u pres sluzbi ili kabinetu, funkcioner. Pa ajde onda se zameni sa koleginicama na jedan dan, budi sloidarna da te cela zemlja posmatra i da ti se smeje ili sazaljeva ako mislis da u ovome nema nista lose. Ja sam licno pokrenuo kampanju protiv nacina na koji tretirate svoje zaposlene i protiv sajta koji je po mom misljenju seksisticki i uvredljiv i necu se zaustaviti dok ga ne uklonite i dok se ne izvinite. I danas ste trebali vec da se izvinite svim zenama ove zemlje sa kojima se sprdate i ponizavate, pritom troseci pare iz budzeta koje je zaradio ovaj narod. A zasto treba da vas je sramota sada cu da vam objasnim:Prvo treba da vas je sramota zbog vaseg obavestenja: ‘Zbog izuzetno velikog interesovanja za novi web servis Opštine Rakovica prinudjeni smo da izvršimo infrastrukturna unapredjenja sistema zbog kojih servis neće biti funkcionalan u kraćem vremenskom periodu. Unapred zahvalni na strpljenju. ...’’- Izuzetno veliko interesovanje je podstaknuto cinjenicom da nekoliko mladih devojaka prenosite uzivo dok obavljaju svoj posao- Dalje lazete, jer ne radite infrastrukturalne promene vec ne znate kako da se nosite sa situacijom. Od juce je pocelo veliko interesovanje za sajt a kada su se mediji ukljucili vi ste se nasli u cudu kako vas divni projekat ne nailazi na odobrenje javnosti. Kada vam je B92 trazio komentar rekli ste da necete da dajete izjave dok se ne formira nova vlast. Pa nova opstinska uprava nema veze sa ovim projektom vec vi koji i dalje u njoj radite. Ili ste mozda prestali da primate platu kada su bili izbori a sada volontirate? Sto znaci da je vasa obaveza da objasnite ljudima servis koji ste uveli jer to je bila poenta da sluzite gradjanima, dajete informacije. Znaci sramota me je jer lazem ljude i kazem da sredjujemo sajt.- Ako stvarno morate da sredite sajt onda treba da vas je sramota sto ste ga tako lose uradili i sto pruzate losu uslugu. Kako ste mogli da napravite servis na koji ste tako ponosni a ne moze da izdrzi vecu posetu i sve zahteve. Znaci sramota me je jer lose radim svoj posao. Ili sramota me jer jer smo nekome platili da nam lose uradi posao. Sramota me je jer smo lose potrosili pare iz budzeta na nesto sto ne radi. A mene je sramota sto za to nece neko da odgovara!Dalje, vi kao opstina treba da ste gradjanima servisni centar da nam pomazete i da nas usluzite. Vasa ideja je mogla da bude super samo da ste je bolje realizovali. Ja razumem zelju da imate info pult i da pruzite dobru i tacnu informaciju ali ne da od info pulta pravite hot line.Ako ste angazovali losu firmu da vam razradi ideju ili ih sada tuzite ili neka neko snosi posledice za ovakvo ponasanje jer vam posao nisu dobro uradili. Ako ste vec hteli da to uradite kako treba onda ste mogli da kao sto postoji kod slicnih programa koje svi koristimo tipa Skype ili slicno kada pozovem za informaciju dobijem i ton i sliku sa kim razgovaram i informaciju. Ovako vi samo zadirete u privatnost zaposlenih u opstini I terate ih da u svemu ovome budu kolateralna steta, da ceo grad prica o sajtu opstine i da se svi sprdaju. Ali situacija nije za sprdnju vec zbog ovoga neko ozbiljjo treba da odgovara.Dajte nam ugovore na uvid da vidimo kakav ugovor o radu ove devojke imaju? Dajte da vidimo opis posla u kome stoji da ce one biti snimane i da ce to to emitovati na internetu? Dajte da vidimo gde su one pristale da to uradite i da su saglasne? Kad ovako napisete jer vam to ne zvuci kao xxx sajt? Koja je poenta slike bez zvuka sem da pravite oko ovoga sprdnju da vidmo koliko su devojke atraktivne. Imamo chat i broj telefona. Ili da ih pozovem telefonom dok ih gledam na ekranu,. Pa to se zove hot line. A i mobing. Ajde da pricamo o rodnoj ravnopravnosti. Stavili ste par mladih i lepih devojaka da se snimaju. Zasto nema par starijih koleginica, jer nisu dovoljno atraktivne? Ne umeju da daju informacije ili nesto drugo? Ima toliko nasih starijih sugradjana, nasih majki koje su izgubile posao i koje bi bile zahvalne za bilo kakvu priliku. Ali ne, vi ste ocigledno morali da imate kasting. Zasto ni jedan muskarac ne radi na info pultu pa da njega gledamo u dlakave dekoltirane grudi i celavo teme? Pa da, slazem se, to nije bas lep prizor. I dalje vas nije sramota? Sta cemo sa zakonom o radu, sa ljudskim pravima, mobingom i tako dalje. Vi ste drzavna institucija pa bi ste trebali da sve to mnogo znate bolje od mene. A sigurno imate i pravnika u opstini. Mogli ste da ga konsultujete oko ove ideje da vidite sta ce da kaze na tu temu. Vi imate pravo da snimate svoje zaposlene i da tako znate sta rade na poslu, nemate pravo da to emitujete drugima. Podseticu vas na snimak seksa kod arene i na cinjenicu da taj snimak nije smeo da izadje u javnost. Kako ce te opravdati da emitujete nekoga na internetu? Postala je voditeljka opstine Rakovica? Da li vas nije sramota sto na sajtu opstine ne mogu o opstini nista da saznam? Koliko ste platili takav sajt, ko ga je napravio, ko je to odobrio i od cijih para? Valjda na sajtu opstine stoje neke vesti, mapa, kompanije, kako izvaditi dokumenta, do kada radite i tako dalje. Valjda ste videli sajt neke druge osptine? I nije vas sramota da umesto sajta imate link koji vas vodi na Facebook. To je unapredjenje usluge? Opet dfiskrimninacija, sta cemo sa ljudima koji nemaju Facebook i ne koriste ga? Znaci oni ne treba da dobiju informaciju, znaci nismo u sluzbi SVIH gradjana. Dalje, ovim samo pokazujete kako je opstinska uprava neefikasna i kako ima visak zaposlenih. Od juce u 17h do danas u 12h za pultom je sedelo njih 5 od cega je od 8 do 12 danas radilo njih 3. Da ne govorim o svim ostalima koji su dolazili da se smeju nasim komentarima, idejama i dobacivanju. Koliko vi to zaposlenih imate i sta oni rade. Zanci batina uvek ima dva kraja. Ljudski je priznati da je ovo losa ideja, ili da je lose realizovana, ljudski je isprativi gresku i ove mlade devojke ostaviti na miru. Omoguciti im da rade normalno i dostojanstveno a ne da budu zrtve ismevanja. Meni je ovakvo ponasanje nedopustivo i zao mi je sto nemamo sistem u kome odgovorni za ovakav seksizam budu kaznjeni a devojke same u mogucnosti da se zale bez toga da izgube posao. Svi se borimo za ekzistenciju pa ne svasta pristajemo sto i dalje ne znaci da to nije u redu. I sramota me je sto ljudi kao vi, koji vode ovu zemlju ne vide nista lose u svemu ovome. I zao mi je sto moram da se na ovaj nivo spustim i da vam rec po rec neko ko nema veze sa pravom, izrvsnom vlascu i tako dalje objasnjava stvari… Jer ako ste politicar i zaposlen u opstini preko stranke valjda ste i covek. Sta vam kazu vasi prijatelji, porodica? Cemu cete uciti decu? I uredu je sto vas nije stramota. Mene je dovoljno sramota za sve vas!S postovanjemNikola Jovanovic >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Ovo je moj komentar koji je postavljen na FB stranici opstine Rakovica. Trazili su mi da napisem zbog ceka sam im rekao ''Kako vas bre nije sramota'' jer su napisali da sajt ne radi kako bi ga unapredili. Ja sam im napisao komentar, blokiran sam i komentari su mi obrisani. Cela frka nastala je oko sajta opstine koji je danas ukinut na adresi www.rakovica.rs jer smatram da je prenos preko web kamera uzivo devojaka sa info pulta ponizavanje i degradacija. Ako se slazete podelite ovo na svom Facebook nalogu dok opstina ne ugasi ovakav sramni sajt i posalje zvanicno izvinjenje.
Ja sam malopre postovala na fejsbuk stranici opstine, ali je post nestao i, naravno, vise mi nije omoguceno da isto cinim...Pitanje, jel zna neko nesto o ovome? Edited by Quince
Posted

znaci ukinuli su. hvala kurcu.

Posted

prastajte na neupucenosti, gospa mau (nikako da se naviknem), a koliko je to dugo bilo online?

Posted
prastajte na neupucenosti, gospa mau (nikako da se naviknem), a koliko je to dugo bilo online?
Neam pojma, juce smo na forumu komentarisali koja je od opstinarki bolja riba. Posle sam napisao par pisama i poslao na par adresa, a vidim da su to ucinili i mnogi drugi ljudi, sreca pa se nasi sugradjani ponekad interesuju i za druge ljude, a ne samo za platane i cene svojih nekretnina.
Posted (edited)

Dovoljno dugo da stignemo se zezamo s tim na temi o lokalnim izborima. :)edit:uletela mau

Edited by Oxymoron
Posted (edited)

oke, nisam to ispratila, al dobro je da se reagovalo sa vise strana.edit: a srchovala sam "rakovica" i nista nisam dobila :(

Edited by Quince
Posted
Danas na Adi poluvanredno stanje... Ja preplivao nekolliko puta, niko me nije ni pogledao.
Mene juče izbacili iz vode. Stigao sam na Adu nešto pre 19h i tačno u 19h ušao da plivam. Spasilac zove komunalnog pandura na skuteru koji mi kaže da je kupanje posle 19h zabranjeno po članu 23. "zakona o javnim kupatilima" (!) i da je kazna 2.500 din. za one koji neće da slušaju. Usput mi je rekao da se kupam kasnije kada svi odu oko 20h.Posle sam razgovarao sa spasiocem koji mi je rekao i da je preplivavanje zabranjeno. Može da se pliva do pola jezera i nazad (!) ili paralelno sa obalom.PRAVILNIK O RADU I REDU NA JAVNOM KUPALIŠTU NA ADI CIGANLIJIČlan 6Na celokupnom prostoru Kupališta zabranjeno je:18) preplivavanja (prelazak sa leve na desnu obalu i obrnuto) jezera;
Posted

Jel se vi to zajebavate?